חצאי בטטות צלויות עם טחינה



פגישה עם דיאטנית בעברי הכניסה את הטחינה לתפריט היומי . טחינה היא אחד המאכלים שכולנו אוהבים ואפשר למצוא אותה כמעט בכל מקום ואפילו בארוחות גורמה במסעדות יוקרה.
הטחינה משומשום מהווה מקור חשוב לסידן, ברזל וסיבים תזונתיים, אם מכינים את הטחינה בתוספת שמן זית מקבלים גם חומצות אומגה 3 וחומצת אומגה 9.

את הטחינה הגולמית אני מערבבת יחד עם מעט מים, מיץ לימון, מלח ושמן זית וכמובן מעט פטרוזיליה . יש כאלו שאוהבים להוסיף שום, פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור או לבן ועשבי תיבול למיניהם.

אחד המאכלים הפשוטים שאני מאוד אוהבת והם בעיני שידוך משמיים זה חצאי בטטות צלויות או חציל עם טחינה גולמית משומשום מלא.

טחינה עם טוויסט של טעמים בתבלון שונה

מתכון קל להכנת חצאי בטטה עם טחינה גולמית

רכיבים
מלח/ פלפל שחור / פפריקה מתוקה/ אורגנו
2 בטטות
שמן זית
טחינה גולמית מבית אחוה אני אוהבת משומשום מלא 

הכנה:
בתנור חם כ- 200 מעלות מרפדים נייר אפיה.
חוצים את הבטטה ל 2 חלקים ומניחים את החלק החתוך כלפי מטה עם מעט שמן זית.
צולים בתנור כ 30 דקות בודקים מידי פעם עד שהן רכות.
מעבירים את הבטטה לצלחת הגשה כאשר הקליפה למטה וחותכים אותם לאורכן.
מפזרים מעט תבלינים ניתן מלח , פלפל, פפריקה ושמן זית.

טחינה

רכיבים
3/4 כוס טחינה גולמית (200 גרם) של אחוה 
2 שיני שום
1/4 כוס מיץ לימון (מ-2 לימונים)
3/4 כוס מים קרים
ניתן לשדרג עם 1/4 כפית מלח בטעמים כגון שום פלפל / ספייסי ועוד

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. ניתן לשחק עם הטעמים על ידי טעימה והוספה ובכך להשיג את הטעם או המרקם אותו אתם מעדיפים.



יוצא מעדן!!
המלצה: ניתן להוסיף לטחינה כל פעם טעם אחר ואז לעשות מבחר טעמים שונים.

שופכים טחינה על הבטטה בנדיבות לא להתקמצן ובתאבון!!!!


טחינה אורגנית רגילה ומלאה חברת אחוה צילום יעל האן

לידיעתכם!!
טחינה אורגנית מתוצרת "אחוה" בעלת הערכים התזונתיים והבריאותיים מהגבוהים בקטגוריה
עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים וללא תוספת מלח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox