צילום יחסי ציבור |
הכלורופיל הוא קבוצה של צבענים ירוקים בעלי מבנה כימי דומה שנפוצים בצמחים, אצות וחיידקים כחוליים (ציאנובקטריות), בים וביבשה.
ההכרות שלי עם הכלורופיל החל לאחר שאבי היקר עבר ניתוח כליות. הוא גולם בתוכו יתרונות בריאותיים משמעותיים והאפקט שלו מורגש.
התחלתי לחקור ולקרוא עליו והופתעתי לגלות את היתרונות המרובים.
האביב כבר בעיצומו ואין תקופה מתאימה יותר להתרענן בה ולנקות את הגוף שלנו מבפנים. בין שלל השיטות לניקוי פנימי של רעלים ושאר רעות חולות בגוף שלנו, הפתרון הטוב ביותר הוא הוספתם של ירוקים לתפריט התזונה היומי שלנו.
עלים ירוקים נחשבים למזון -על, הם מכילים ריכוז גבוה של רכיבים תזונתיים חשובים מאוד וביניהם הכלורופיל. בין שאר תכונותיו הנהדרות של הכרלורופיל, הוא אחראי על צבעם הירוק של העלים. הירוקים שמומלץ להוסיף לתפריט היומי הם: עלי אלפאלפה, ברוקולי, סלרי, קייל, זוקיני, קיווי, תפוחים ירוקים, כרוב ניצנים וכל סוגי הנבטים. אפשר להוסיף את הירוקים לכל שייק, להקפיץ אותם לבישול קצר, לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בקסם הירוק של הטבע: משקה כלורופיל המופק מעלי אלפאלפה. העלים הירוקים משמשים לתהליכי ניקוי, קירור הגוף ולחיזוק.
כאמור, הרכיב העיקרי בעלים הירוקים הוא הכלורופיל. זהו הפיגמנט הירוק שנמצא בתאי הצמחים. בנוסף, הכלורופיל אחראי לייצור אנרגיה מחשיפה לאור השמש באמצעות תהליך הפוטוסינתזה. לכלורופיל יתרונות בריאותיים שיכולים לתרום לשיפור הבריאות הכללית, מבפנים ומבחוץ.
תוספי כלורופיל מיוצרים מסוג פיגמנט הידוע בשם כלורופילין, אשר מכיל את המינרל נחושת, זאת בשונה ממולקולה של כלורופיל רגיל המכילה מגנזיום.
לכלורופיל מספר יתרונות משמעותיים:
פינוי רעלים
מחקר גילה כי כלורופיל יכול להוריד את רמות הרעלנים האפלאטוקסינים ב- 55% בהשוואה לפלצבו. אפלאטוקסינים הם רעלנים מסרטנים המיוצרים על-ידי עובש. הרעלה חריפה על-ידי אפלאטוקסינים עלולה לגרום לפגיעה משמעותית בכבד ואף להוביל לאי-ספיקת כבד חריפה.
לפי מחקרים, נטילת תוסף תזונה המכיל כלורופיל עשויה להפחית את רמות האפלאטוקסינים שנכנסו לגוף. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שכלורופיל יכול גם לקשור מתכות כבדות, ובכך לעזור לסלק אותן מהגוף.
מסייע בחיזוק מערכת החיסון
מחקרים מראים כי כלורופיל עשוי לתרום לשיפור בייצור תאי הדם הלבנים אצל אנשים עם הפרעה בייצור תאי דם לבנים. במחקר בו השתתפו 105 נחקרים בעלי ספירה נמוכה של תאי דם לבנים. המשתתפים חולקו באקראי לשלוש קבוצות. קבוצה אחת קיבלה 40 מ"ג של כלורופילין שלוש פעמים ביום, ואילו הקבוצה השנייה קיבלה 20 מ"ג של פילגרסטיםfilgrastim) ), גורם המגרה את מח העצם שמגדיל את ייצור תאי הדם הלבנים, שלוש פעמים ביום. הקבוצה השלישית והאחרונה קיבלה פלצבו בצורת 100 מ"ג של ויטמין C, שלוש פעמים ביום.
התוצאות שהתקבלו לאחר חודש:
● בקבוצת הכלורופילין חלה עלייה אפקטיבית של 85% בספירת תאי הדם הלבנים.
● בקבוצת הפילגרסטים שיעור העלייה האפקטיבית בספירת תאי הדם הלבנים הייתה 83.3%.
● בקבוצת הפלצבו שיעור העלייה האפקטיבית היה 26.7%.
בקבוצה שקיבלה כלורופילין לא אירעו תופעות חריגות. אמנם נדרשים מחקרים נוספים בנושא, אבל ייתכן שכלורופיל הוא פתרון טבעי יעיל להגברת ייצור של תאי דם לבנים.
עשוי לתרום לשיפור איכות תאי הדם האדומים
כלורופיל נחשב "הדם של הצמחים" והוא עשוי להועיל גם לדם של בני האדם. מחקר גילה כי תאי מיטוכונדריה של יונקים מייצרים יותר אדנוזין טרי-פוספט (ATP) לאחר חשיפה לכלורופיל ולאור השמש. ATP הוא מקור האנרגיה ביונקים. הממצאים הללו גורסים כי צריכת כלורופיל יכולה לאפשר גם לבעלי חיים לייצר אנרגיה מהשמש. השיפור באיכות תאי הדם האדומים יכולה להשפיע במידה משמעותית על הבריאות, האנרגיה והרווחה הכללית. עלייה ברמת המוגלובין תביא לעלייה בכמות החמצן במחזור הדם, מה שיתרום לשיפור ברמות האנרגיה ובתפקוד התאים בכל הגוף.
עשוי לתמוך בבריאות העור
מחקרים הראו כי כלורפילין עשוי לעכב צמיחת חיידקים ודלקת בפצעי עור. הוא תורם לריפוי מהיר יותר של פצעים ואף מפחית את הסיכון לזיהומים. כלורופיל יכול לעזור בטיפול בכוויות וכיבים, כיוון שהוא מעודד צמיחה של רקמה חדשה ולכן יכול לסייע במצבים של אקנה.
עשוי לעזור בהרזיה
מחקר בהשתתפות 38 נשים הראה כי הנבדקות שנטלו תוסף עם כלורופיל פעם ביום ירדו במשקלן מהר יותר מאלו שלא נטלו את התוסף עם פיגמנט צמחי ירוק זה. המחקר גם הראה ירידה ברמות הכולסטרול בקרב הנשים שנטלו את התוסף. (החוקרים לא קבעו איזה מרכיב של התוסף היה אחראי לממצאים הללו).
עשוי לעזור בנטרול ריחות גוף לא נעימים
מחקר הראה כי כלורופיל מפחית ריחות שנגרמים על-ידי חיידקים. המאפיין המיוחד הזה הוא האחראי למוניטין של כלורופיל כתכשיר טבעי לריענון הפה והפגת ריחות רעים.
מקורות כלורופיל טבעיים
ניתן לקבל מנה בריאה של כלורופיל מכל סוגי המזונות הירוקים, כולל עשבי תיבול וירקות. מזונות כמו ארוגולה, פטרוזיליה, עשב החיטה, תרד, כרוב עלים, ברוקולי ועלי אלפלפה, עשירים בכלורופיל באופן טבעי. יחד עם זאת, ישנה הערכה כי ייתכן שכלורופיל לא שורד במערכת העיכול במשך זמן מספיק כדי שיוכל להיספג, כך שכדאי לשקול נטילת תוסף עם כלורופיל ומומלץ כזה העשוי מעלי אלפלפה הידועים כעשירים בכלורופיל.
איך ליטול תוספי כלורופיל?
תוספי כלורופיל מגיעים במגוון צורות שונות, כולל נוזל, טבליות, אבקות ותכשירים לשימוש חיצוני, כאשר אופן השימוש המומלץ משתנה בהתאם לסוג התוסף. הספיגה היעילה ביותר של כלורופיל היא במשקה. חשוב ביותר לצרוך כלורופיל ללא חומר משמר, ולשמור את המשקה בקירור לאחר הפתיחה. המינון המומלץ הוא בין 50 מ"ג ל-100 מ"ג ביום (כף עד שתים ביום) .
ניתן להשיג
טלפון: 1-800-07-11-33
אינסטגרם: https://www.instagram.com/naturespro/
קרדיט תמונות נייצ'רספרו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה