המטבח ההודי הוא אחד המטבחים העשירים ביותר ,מגוון מוצרים, טכניקות בישול ותבלון דומיננטי.
האוכל ההודי ידוע בתיבול ומתבסס בעיקר במאכלים הודים על בסיס צמחוני אך ניתן למצוא גם בשרי וקינוחים.
אם אתם מחובבי מטבח הודי תכירו את מהרג'ה החברה הוותיקה ביותר בישראל, המתמחה ביבוא וייצור מוצרי מזון מהמטבח ההודי.
התבלון שיחזיר אותכם חזרה לטיול בהודו בניחוח , בטעמים , בחריפות , בטעם ובמקוריות. סדרת תבלינים למנות הודיות מהירות ובפעולה פשוטה אחת.
קיבלתי מספר תערובות להכנה מהירה ביניהם:
צ’יקן טיקה SUHANA CHICKEN TIKKA
פניר באטר SUHANA PANEER BUTTER
באטר צ'יקן SUHANA BUTTER CHICKEN
צ'יקן טנדורי SUHANA CHICKEN TANDOORI
פניר טיקה SUNANA PANEER TIKKA
הנבחר באטר צ'יקן בגלל היותו בעל חריפות מעודנת בחרנו לפתוח עם המתכון הקליל והפעם עם כנפיים של עוף . ניתן גם עם חזה / פרגית
מתכון:
1. יש למרוח 250 גרם עוף חתוך לקוביות (חזה או פרגית) במיונז ולהניח בצד לכ-20 דקות (המיונז הוא תחליף לחמאה ומטרתו לרכך את העוף).
2. יש לערבב את תכולת השקית עם 100 מ"ל קרם קוקוס עד לקבלת תערובת אחידה ולהניח בצד.
3. במחבת יש לחמם 2 כפיות שמן, להוסיף 150 גרם עגבניות מרוסקות ולבשל כ-2 דקות על אש נמוכה.
4. יש להוסיף את התערובת שהכנו בסעיף 2 ולבשל כ1-2 דקות נוספות על אש נמוכה.
5. להוסיף את העוף מסעיף 1 יחד עם 200 מ"ל מים פושרים ולבשל כ-6 דקות. (אנחנו בישלנו יותר זמן אז ממליצה לבדוק ).
לצד הכנפיים טעמנו פאפדם סוהנה כשר בטעם טבעי - קרקר ההודי הדק והפריך במיוחד, עשוי מקמח מש שחור. כאשר מטגנים עם מעט שמן 5 שניות מכל צד מקבלים קרקר עם מרקם קריספי ובעל מליחות טעימה.
מתאים לצמחונים וטבעונים.
חשוב לוודא שכל חלקי הפאפדם נוגעים בשמן.
גולת הכותרת הקינוח - ממתק הודי סון פפדי Soan papdi. חלבה הודית נמסה בפה המכילה פיסטוקים, שקדים והל. בעל ארומה מיוחדת, נמס בפה, טעים וממכר. כזה שקשה להפסיק לנשנש.
מי זאת חברת סואנה?
אם אתם אוהבים אוכל הודי וחוששים מתהליך ההכנה? מהיום תוכלו להכין את המנות האהובות במינימום מאמץ ומקסימום טעם.
חברת סואנה (Suhana) ההודית, הידועה במגוון תבלינים ותערובות המוכנות לשימוש ומשווקות ברחבי העולם ומקלה על תהליך הכנת אוכל הודי. החברה מציעה בסיסים המשמשים להכנת "מזון מהיר" אך עם כל יתרונות הבישול הארוך – המטרה: לשמור על טעם מקורי לצד הכנה בקצב מערבי. כעת, לראשונה, סדרת מוצרים ייחודיים שלה ישווקו בישראל על ידי חברת "מהרג'ה".
אחד המאפיינים של המטבח ההודי הוא ריבוי התבלינים בכל מתכון. לרוב מתכון של מנה הודית בסיסית יכיל לא פחות מ 20 תבלינים שונים. כעת, ניתן ליהנות מהטעמים המגוונים ולעשות זאת באמצעות פעולה אחת פשוטה.
מוצרי הסדרה מכילים תערובות מתאימות בעיקר להכנת עוף/פניר/סויה ומאפשרים הכנת מנות הודיות מגוונות. בין השאר: באטר צ'יקן, צ'יקן טנדורי, צ'יקן טיקה, פניר באטר, פניר טיקה.
מי זאת חברת מהרג'ה?
חברת מהרג'ה, המשווקת הבלעדית של מוצרי סוהנה בישראל היא חברה משפחתית חברת מהרג’ה התחילה את דרכה בשנת 1984 ע”י בני הזוג אסטיוקר תחילה במטרה לשמר את מנהגי העולים מהודו ולספק את צרכיהם ובמהלך השנים לספק את הביקוש ההולך וגדל של מטיילים ופודיס חובבי אוכל הודי . מהרג’ה מייבאת מוצרי מזון למטבח ההודי, תבלינים הודים, קטניות מיוחדות, כלי מטבח ייחודיים, חומרי גלם אותנטיים ליצירת אוכל הודי אותנטי, ריחני והכי חשוב טעים.
מתכון נוסף וקליל לצ'יקן טנדורי
1. יש לערבב את תכולת השקית עם 200 מ"ל קרם קוקוס עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יש לקחת כ-1.5 ק"ג עוף (שוקיים מחורצים/ כנפיים/ פרגיות וכו'), למרוח היטב מכל הכיוונים בתערובת התבלינים שהכנו בסעיף 1 ולהשרות במשך שעה.
3. לצלות על המנגל/ מחבת פסים.
מידע:
המוצרים הינם כשרים (בית יוסף) והם מגיעים במשקל של 50 גר'
עלות: מחיר מומלץ לצרכן לתבלין /תערובת : 14.90-18.90 ₪
ניתן להשיג: מהרג'ה- העבודה 34 אשדוד או באתר החנות (www.maharaja.co.il) או בחנויות הודיות/ אסייתיות וחנויות מזרח ומערב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה