רוצים לרענן את המתכון "הרגיל"? החליפו את הפלפל השחור בפלפל ארבע עונות!



איך אתם אוהבים לשדרג את המרק שלכם? רוצה להכיר לכם פלפל ארבע עונות, פלפלים צבעוניים טעימים במטחנה קרמית מהודרת ונוחה להפעלה.
אז אם אתם רוצים לרענן את המתכון החליפו את הפלפל השחור בפלפל ארבע עונות! בדיוק כמו שמרבית השפים עושים... 

"פלפל ארבע עונות" מתאים לתיבול של כמעט כל מנה: החל בעוף, בקר, הודו, דגים, ירקות ופשטידות וכלה במאפים מלוחים ופיקנטיים, סלטים ועוד. טעם התבלין ארומטי ועשיר ובהשוואה לפלפל שחור נטו – הוא אף מעט מתקתק. והאמת היא שהוא פשוט יפה - גם במטחנה וגם באוכל... 



מטחנת "פלפל ארבע עונות" מחברת נפטון מכילה אך ורק את ארבעת הסוגים והצבעים השונים של פרי הפלפל – שחור, ירוק, לבן ואדום. ארבעת הצבעים מסמלים את עונות השנה, ומכאן גם שם התבלין. 

פלפל הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים, שפירותיו מיובשים ומשמשים כתבלין. מקור כל הפלפלים - השחור, הלבן, האדום והירוק - באותו צמח: הם פשוט נקטפים בשלב שונה ומעובדים באופן אחר. 

הפלפל השחור והמוכר מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל, באמצעות בישולו לזמן קצר במים חמים ואז ייבושו. כך משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לשכבה דקה ומקומטת סביב הגרעין.
הפלפל הלבן - מופק עם הסרת אותה שכבה.
הפלפל האדום - הגרעין הבשל של הפלפל השחור.
הפלפל הירוק - פלפל שחור שנקטף טרם הבשלתו (בוסר). 



"נפטון" מציעה מתכון לסלט ירקות וגבינה מלוחה, בהשראת סלט יווני 

מצרכים: 
1 עגבנייה בשלה חתוכה לרבעים בינוניים 
1 פלפל ירוק בהיר (רצוי שושקה) 
4- 6 זיתים מסוג קלמטה 
1 מלפפון קלוף, חתוך למרובעים בינוניים 
1 בצל סגול קטן, חצוי ואז פרוס לרוחב 
2- 3 נתחים של גבינה מלוחה (בולגרית או פטה. אפשר גם גבינת עזים) 
שמן זית איכותי 
פלפל ארבע עונות של "נפטון" 
אורגנו 



אופן ההכנה: 
· לסדר בצלחת מתאימה את הירקות: מלפפון, עגבניות, פלפל ובצל 
· להניח מעל את הגבינה ולפזר מעל ומסביב את הזיתים 
· למזוג על הכל שמן זית, ולתבל באורגנו ובפלפל ארבע4 עונות 

צילום מנה PIXABAY


מידע:
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע. 
מחיר: 12.90 – 15.90 ש"ח. 
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox