מרק בשר תימני. צילום - דניאל לילה |
"נפטון" מציגה תערובת תיבול "חוויאג' למרק" טעימה - עם מתכון משובח להכנת מרק בשר תימני אסלי
התערובת מתאימה גם לתיבול אורז, תפוחי אדמה, עוף, קציצות ועוד
חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציגה "חוויאג' למרק" - תערובת תיבול טעימה לתיבול מגוון מאכלים בניחוח תימני - בשר, עוף, דגים, מרקים, קציצות, תפוחי אדמה, אורז, ירקות מבושלים ועוד.
כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון, גם החוויאג' למרק הוא ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט.
חוויאג' למרק הוא תערובת תיבול תימנית מסורתית, המכילה חלק או את כל התבלינים הבאים, ביחסים שונים, כנהוג בכל אזור במדינה: כוסברה מיובשת, כורכום, הל, כמון, פלפל שחור וחילבה.
מידע:
כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 10.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם). בימים אלה, התבלין מוצע במבצע מיוחד ברשתות שיווק (לדוגמה: 2 תבלינים ב-15 ש"ח בחצי חינם, תבלין ב-8.90 ש"ח ביינות ביתן, 2 תבלינים ב-16 ש"ח בסלאח דבאח).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
נפטון - חווייג' למרק. צילום - מיכאל כץ |
"נפטון" מציעה מתכון טעים במיוחד של מרק בשר תימני אסלי - שיכול להוות ארוחה מלאה – והוא מתאים במיוחד לימי החורף הקרים.
מרק בשר תימני אסלי, בתיבול חוויאג' למרק של "נפטון"
המצרכים (6 מנות): 1-1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות
2.5 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
6 שיני שום גדולות, פרוסות
3 עגבניות בשלות – מגורדות
6 תפו"א קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
4 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
2 כפות חוויאג' מרק של נפטון
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1/4 כפית פפריקה חריפה של נפטון
1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן צמחי
** רשות: 2 כפות רכז עגבניות
חתיכת דלעת
עצמות בקר
קישוא, חתוך לקוביות בינוניות
אופן ההכנה:
· שמים את השמנים בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוציאים לצלחת.
· באותו סיר צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים.
· מחזירים לסיר – שבו כל הבשר הצרוב - את הבצל, ומוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר מעל. מוסיפים את התבלינים, מכסים וממשיכים לבשל, תוך בעבוע עדין, כשעה.
· מוסיפים את הירקות למרק. על נוזלי המרק רק לכסות את התכולה, ולכן רק אם יש צורך – להוסיף עוד מים רותחים.
· לכסות כמעט לגמרי ולבשל עוד כשעה וחצי, עד שהבשר מאוד רך. אחרי כ-3/4 שעה לטעום ולתקן תיבול.
* הגשה:
צלחת עם לחוח, סלוף, חלה או לחם
קערית חילבה, או קערית עם עגבניות מרוסקות וסחוג - ירוק או אדום - של נפטון
צלחת עם גרגיר הנחלים, עלי חסה רעננים, בצל ירוק, שמיניות בצל, צנוניות וסלרי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה