פלפל ממולא |
כבת להורים ששניהם נולדו באיראן , האורז הוא כוכב השולחן . אמא שלי בערב שישי מכינה תמיד מספר סוגים של אורז בעיקר, לבן, ירוק ועם צימוקים וגזר. כצמחונית היא מפנקת אותי בפלפל ממולא אורז מתובל וטעים. איכות האורז מאוד חשובה להכנת אורז איכותי, טעים ומפנק.
חברת "תומר" משיקה סדרה איכותית של אורז: תאילנדי, פרסי ויסמין - סדרה טעימה, אורז מפנק ביותר!!
הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:
אורז פרסי - גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר "בטוח". יוצא "אחד אחד"
אורז יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד
אורז פרסי ירוק |
מתכון:
ניתן להשתמש כמעט בכל ירק להכנת ממולאים כגון: גזר, פלפלים, קישואים, עגבניה, בצל ועוד'
אני אישית אוהבת בפלפל
פלפלים- חותכים את הראש וכמובן ששמרנו על הכיסוי
הכנת מילוי:
קוצצים ירקות מעט ניתן גזר/ קישואים / עגבניה ועוד'
קוצצים חופן פטרוזיליה (ניתן מעט מאוד נענע )
כוס ורבע אורז רצוי אורז פרסי או יסמין תומר איכותי ביותר
פלפל שחור
קורט כמון
מעט כורכום
כפית ורבע מלח
* יש המוסיפים בהרט / צ'ילי ועוד לפי הטעם.
( מי שרוצה בשרי להוסיף כוס בשר טחון )
משמנים את הסיר כ 3 כפות שמן ומתחילים בפעולת המילוי אחד אחד תוך סידור בסיר אחד לצידו של השני.
הכנת הרוטב
2 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
כוס מים
פלפל
מלח
אבקת מרק ( לא חובה )
קורט סוכר
מעט לימון ( לא להגזים שלא יהיה חמוץ )
ניתן להוסיף כף סילאן / עגבניה מגורדת
בסיר עם מעט שמן מכניסים את השום מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות/ רסק עגבניות / מים ומטבלים
מכסים את הממולאים ברוטב עד הסוף ועל אש קטנה מבשלים כשעה!
מידע על חברת תומר
חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין.
כל אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח. "תומר" מציע מתכון לאורז יסמין עם טנזיה - איך אתם אוהבים את האורז שלכם ואיזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?
אורז הוא הגידול הרביעי בתפוצתו בעולם. מדובר בדגן נטול גלוטן המשמש כמזון עיקרי של למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם. ניתן לגדלו כמעט בכל מקום אך הוא מצריך עבודה רבה והרבה מים. הוא תורבת לראשונה בסין ובהודו. מהודו, התפשט גידולו לאפריקה, בה מגדלים אורז מזה כ-3,500 שנים. עדויות לגידול אורז בארץ ישראל - סביב הכנרת ואגם החולה - קיימות החל מהתקופה ההלניסטית, והאורז מוזכר בין מיני הדגן והקטניות.
קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.
אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.
סוגי האורז |
מידע:
מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה