מי רוצה לאפות בבית לחם נהדר וטעים, ללא גלוטן? "קמח הארץ" מציעה מתכון של לחם כפרי ללא גלוטן


במהלך השנים טעמתי ואכלתי כל לחם אפשרי, מכל קמח ובכל הרכב. חובבת פחמימות אני. בבילוי עם חברה עם ציליאק הכרתי את התחליפים חלקם טובים וחלקם פחות. עם יד הלב קשה למצוא לחם טרי, איכותי וללא גלוטן בכל מקום אז למה לא לאפות בבית?

טחנת "קמח הארץ" משיקה תערובת MOLINO איטלקית ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, המתאימה להכנת לחם ולחמניות כפריים טעימים.

התערובת עשירה בחלבון (12%) ובסיבים תזונתיים (כ-7%) והיא מכילה 47% קמחים ובהם קמחי מקור מלאים מסוגים שונים, עשירים בטעם: אורז מלא, דוחן חום מלא, כוסמת, זרעי פשתן ועדשים.


מאריזה אחת של מולינו כפרי אפשר לאפות 2 כיכרות לחם במשקל 600 גרם כל אחת (לפני אפייה) או כ-12 לחמניות, במרקם אוורירי ורך ובצבע עמוק. תוצאות האפייה בשימוש בתערובת מולינו אינן נופלות מאלו של קמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה.

התערובת החדשה מצטרפת לסדרת התערובות האיכותיות של מולינו לאפייה ללא גלוטן, המיובאת על ידי "קמח הארץ" ובהם תערובות להכנת עוגות בחושות, לחמים, פיתות, פיצות ועוד; תערובת על בסיס עמילן חיטה להכנת מאפים מסוגים שונים, ועוד.

קרדיט צילום קמח הארץ

כשרות: פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
להשיג באתר טחנת "קמח הארץ", ברשתות וחנויות טבע וללא גלוטן ברחבי הארץ.

קרדיט צילום קמח הארץ


"קמח הארץ" מציעה מתכון של לחם כפרי ללא גלוטן

מרכיבים:
500 גרם (שקית) תערובת מולינו כפרי ללא גלוטן
700 מ"ל מים פושרים (כ-32 מעלות)
13 מ"ל שמן
13 גרם סוכר
13 גרם שמרים
13 גרם מלח

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למיקסר ולשים במהירות נמוכה 4- 6 דקות. מגבירים מהירות ולשים עוד 2 -4 דקות
מוציאים את הבצק למשטח העבודה
לאפיית לחם:
מכניסים את הבצק לתבנית הרצוייה ומכסים במגבת לחה
לאפיית לחמניות
מכדררים את הבצק לכדורים של כ-100 גרם כל אחד (או לצורה של לחמניית אצבע) ומניחים על תבנית/משטח העבודה, מכוסה במגבת לחה
מתפיחים כשעה (50- 60 דקות) בטמפרטורת החדר

אפייה:
לחמם תנור ל – 200 – 220 מעלות
לחם: כ-50 דקות; לחמניות: כ-15 דקות (בתנור שחומם מראש)
מוציאים מהתנור בזהירות. משאירים בצד מכוסה במגבת, עד לצינון מלא
*זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות בין תנור לתנור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox