מתכון לעוגת שוקולד ועוגת בננה ושוקולד ללא גלוטן


בשנים האחרונות גברה המודעות לאכילת מזונות ללא גלוטן. מידי פעם כאשר מגיעים אורחים עם ציליאק אני מיד שולפת את המתכון של יונית צוקרמן לעוגת שוקולד טעימה ומפנקת ביותר.

אם אתם צריכים עוגה טעימה לילדים לגן ויש ילד אלרגי זו בדיוק העוגה בשבילכם!!!

חומרים:

יבשים:
2 וחצי כוסות קמח "קמח הארץ"( השתמשתי בקמח החדש תערובת MOLINO איטלקית ללא גלוטן
2 שקיות אפיה
כפית סודה לשתיה
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
כוס קוקוס

רטובים
6 ביצים ( מידה L )
3/4 כוס שמן
2 כוסות חלב
2 כפות רום
2 כפות תמצית וניל או 2 שקית סוכר וניל

לציפוי:
100 גרם חמאה /מרגרינה /חצי כוס שמן
4 כפות קקאו גדושות
כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
3 כפות תמצית וניל
2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים

לקישוט:
קוקוס או סוכריות או ממתקים או כל מה שבא לכם

אופן ההכנה:
1. לשים את כל היבשים ולערבב - קערה 1
2. לשים את כל הרטובים ולערבב - קערה 2 ( מומלץ לחמם מעט במיקרו את החלב )

3. לאחד את 2 הקערות ולערבב.

4. לחמם את כל הציפוי , לעשות חורים קטנים בעוגה ולשפוך הכל.

5. לקשט. בתאבון!!

מתאים לתבנית 26 לשמן ולהכניס ל 170 מעלות . כעבור 40 דקות לבדוק ( זמן אפיה 45 דקות תלוי בתנור ).


"קמח הארץ" מציעה מתכון של עוגת בננה ושוקולד ללא גלוטן

חומרים:
250 גרם תערובת "מולינו" להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)
100 גרם סוכר (כחצי כוס)
100 מ"ל שמן קנולה/חמניות
3 ביצים
50 גרם שמנת חמוצה
בננה בשלה מעוכה
30 גרם קוקוס טחון
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו בלון מניחים ביצים, שמן, סוכר, תערובת ה "מולינו" ושמנת חמוצה.
מקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות, מנמיכים את המהירות ומוסיפים בננה. מקציפים דקה נוספת.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ, הקוקוס והאגוזים ומערבבים פנימה בתנועת קיפול.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

עוגת בננות ושוקולד ללא גלוטן. צילום - קמח הארץ

על הקמח:
רוצים להכין בקלות עוגות בחושות, טעימות טעימות, ללא גלוטן? טחנת "קמח הארץ" משיקה תערובת לאפייה MOLINO תוצרת איטליה – ללא גלוטן וללא סוכר – המתאימה להכנת עוגות בחושות, מאפינס, קרפים ועוד.

תוצאות האפייה בשימוש בתערובת מולינו אינן נופלות מאלו של קמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. באתר של קמח הארץ ניתן למצוא מגוון מתכונים נהדרים לעוגות שוקולד, טופי, מייפל ועוד. התערובת מכילה: עמילן תירס, קמח אורז, עמילן תפוחי אדמה, קמח כוסמת, קמח אורז מלא, קמח אורז מחומם, מסמיך וסיבים תזונתיים.



התערובת החדשה מצטרפת לסדרת התערובות האיכותיות של מולינו לאפייה ללא גלוטן, המיובאת על ידי "קמח הארץ". בין התערובות: תערובת להכנת לחמים, פיתות, פיצות ועוד; תערובת להכנת לחם כפרי; ותערובת על בסיס עמילן חיטה להכנת מאפים מסוגים שונים (שברכתם "המוציא").

כשרות: פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 21-18 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
להשיג באתר טחנת "קמח הארץ" וברשתות וחנויות טבע וחנויות ללא גלוטן ברחבי הארץ.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox