"מאמא קיו" מציגה את "מֶה מֶה קיו": גליל טבעוני ואיכותי בסגנון גבינת עיזים שלא תאמינו כמה שהוא טעים



גבינות עזים ידועות בטעמן העשיר והדומיננטי, אצלי בבית מאוד אוהבים עם קרקרים או כתוספת לסלט טרי או ככה בכריך עם ירקות טריים.
השבוע קיבלתי את את "מֶה מֶה קיו": גליל טבעוני ואיכותי בסגנון גבינת עיזים שלא תאמינו כמה שהוא טעים. טעמתי והופתעתי.
לא סתם הוא זכה בתואר "הגבינה הטבעונית הטובה ביותר" לשנת 2021. הוא פרווה, ללא חומרים משמרים ו-E למיניהם, ללא כולסטרול והוא נהדר למריחה, לאפייה ולבישול.

שעת ערב לילית החלטתי להתנסות ולטעום עם קרקר , הגבינה טעימה , מרקמה רך והטעם מיוחד עד כדי כך שלא ניכר שהיא טבעונית. מודה אני מכירה גבינות טבעוניות ולא חובבת את כולם אבל זאת בהחלט מיוחדת במינה.

"מֶה מֶה קיו": רק לאחרונה זכה המוצר בתואר "הגבינה הטבעונית הטובה ביותר" לשנת 2021 במצעד האוכל הטבעוני של MAKO, גרין וקבוצת הפייסבוק "טבעוני וטעים". זו הפעם השלישית ברציפות שהחברה זוכה במקום הראשון, אותו קטפה קודם עבור סדרת "קרמאמה" – ממרחים בסגנון גבינת שמנת בטעם מעושן-בצל, שום-שמיר וזיתים.

לראשונה, "גבינה טבעונית" עונה לצרכים קולינאריים מגוונים והיא מתאימה למריחה, בישול, ממולאים, מילויים, מאפים ועוד: הודות לעובדה שהיא עוברת ברובה הליך טבעי של גיבון, טעמה ומרקמה נטעמים כגבינת עיזים מהחי. הממרח מתאים לקהל הטבעוני, הצמחוני, שומרי הכשרות, למפחיתנים ולכל מי שאוהב אוכל טעים!


"מה מה קיו" מכילה ברובה מרכיבים גולמיים שלא עברו עיבוד תעשייתי, כמו למשל פולי סויה שאינם מהונדסים גנטית, ושקדים. הממרח מכיל חלבון ופחמימה איכותיים, ושומן מהצומח. בין המשתמשים בממרחים של מאמא קיו שפים, מסעדות ומעדניות ובהם השף מושיק רוט ומסעדת משק ברזילי. הממרחים מומלצים גם בידי תזונאיות בכירות.

מה מה קיו הוא הפיתוח האחרון של חברת "מאמא קיו" - מיזם של השף אופיר ג'ובני. "אוכל צריך להיות טעים, ועליו לאחד ולחבר בין אנשים", אומר ג'ובני, "המסע שלי לפיתוח אוכל טבעוני, טעים ואיכותי שגם קרניבורים יחטפו, החל משום שכטבעוני התקשיתי למשל למצוא ממרחים בסגנון גבינה שגם יהיו טעימים, איכותיים ומזינים. אני שף, וזה שהפכתי לטבעוני לא הנמיך את הסטנדרטים שלי. החלטתי לפתח ולייצר מוצרים שלא הייתי מתבייש להגיש במסעדות". ג'ובני הקים את מאמא קיו - חברת מזון עם חזון, בה הוא מפתח מוצרים טבעוניים, טעימים ואקולוגיים שיחברו בין אנשים.

עד לפני כ-15 שנים היה ג'ובני מוכר בסצינת הקולינאריה הישראלית (מחבר הספר "חצילים", עבד וכיהן כשף וכשף יועץ במסעדות דן אילת, משק ברזילי, מול ים, פרונטו, NG). במהלך של התפתחות עצמית עזב את המטבח ועסק בקואוצ'ינג ובפסיכולוגיה בודהיסטית, הפך לטבעוני ולבסוף חזר לעולם הקולינאריה, כיזם וכמפתח מוצרי מזון איכותי וטבעוני, במחיר שפוי.

מֶה מֶה קיו – ממרח בטעם גבינת עיזים, במרקם רך ונוח למריחה ולמילוי. משווק באריזת גליל המצמצמת למעלה מ-90% מכמות הפלסטיק (בהשוואה לאריזה בגביע). נהדר להגשה עם זיתים, פלפל קלוי, פסטו, שמן זית עם נגיעה של בלסמי, על לחם, כמילוי למאפים וגם ככה סתם, עם כפית.


מידע:
כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחיר: 15.90 ש"ח לגליל במשקל 160 גרם.
להשיג ברשת שופרסל גרין, ברשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox