התפריט הטבעוני מעולם לא היה עשיר יותר: מותג המזון "עתיד ירוק" משיק סדרה של מוצרי יובה מצויינים, שישתדכו בשמחה לכל מנה!

יובה במחבת


מאז היותי כנערה צמחונית אני מתנסה ומנסה תחליפים טבעונים מזינים ובריאים. את היובה קיבלתי לסיקור מודה סיקרן אותי. חיפוש בגוגל ומאות מתכונים מגרים, מפנקים ובריאים עם יובה. היובה עשיר בחלבונים ולכן הינו תחליף מזין ביותר לצמחונים וטבעונים. 
עם היובה ניתן לבחור מה להכין והכל עם תיבלון נכון , שווארמה טובה או מוקפץ וגם על שיפוד על האש.
היום בחרתי להכין מוקפץ וחייבת לציין שגם הנסיך שלי הקטן תפסתי אותו מספר פעמים מנשנש מהמחבת ואומר בקול" זה טעים".

המבחר בסדרה: יובה רצועות רחבות, מסולסלת קשרים, כנפיים ומקלות. לכל אריזה מצורף מתכון קל הכנה אבל אתם יכולים להיות יצירתיים.

השרייה במים חמים

באופן אישי בחרתי לשים את היובה במים רותחים כ 7 דקות זה מוריד את הריח שלו ולאחר מכן שטפתי במים קרים ואפילו השארתי עוד מספר דקות וככה היובה היתה קלה ונוחה להכנה.

מהי היובה? היא חלבון סויה מיובש – ללא גלוטן וללא רכיבים מהונדסים גנטית, המתאים להכנה של מבחר מאכלים: תבשילים, מוקפצים, מאכלי קדרה, מרקים ועוד.

סדרת היובה מוצעת במגוון צורות: רצועות רחבות, מסולסלת קשרים, כנפיים ומקלות. לכל אריזה מצורף מתכון קל להכנה. הסדרה משווקת בידי חברת "רוצים את הטבע", המתמחה במוצרי מזון מהטבע.

יובה

היובה משמשת כתחליף בשר במטבח הצמחוני, הטבעוני והכשר. מדובר בקרום שנוצר בתהליך הפקת טופו מחלב סויה, אותו מייבשים עד שהוא מגיע למרקם מוצק ונוח לעיבוד. מרקמה בשרני והיא עשירה בערכים תזונתיים ובהם חלבון בכמות גבוהה, ויטמינים ומינרלים.

תיעוד על שימוש ביובה קיים כבר מהמאה ה-16 והשימוש בה כשהיא טרייה, מיובשת או מותססת נפוץ מאוד בסין, יפן וקוריאה.

מוקפץ עם ירקות



מידע:
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מחזיקי הדת והרבנות הראשית.
מחירים: כנפיים; מקלות: 17.90 ש"ח. מסולסלות; רצועות: 19.90 ש"ח (לאריזה במשקל 200 – 300 גרם).
להשיג בשופרסל GREEN, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, עדן טבע, אניס, זמורה אורגני וחנויות הטבע.


"עתיד ירוק" מציע מתכון קל הכנה של טורטייה ראפ עם שוווארמה יובה, בצל, גזר, כרוב וטחינה:

יובה שווארמה
מצרכים:
1 חבילת יובה כנפיים (300 גרם) של "עתיד ירוק"
3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
חצי כוס שמן
1 – 2 גזרים, חתוכים לגפרורים או ג'וליאנים
רבע כרוב, פרוס דק
8 כפות רוטב סויה
3 כפות תבלין שווארמה / תבלין עוף/פרגיות או חוויאג' מרק
3 כפיות אבקת שום או שום גבישי
טורטיות
טחינה
פרוסות מלפפון טרי
גבעולי פטרוזיליה, כוסברה ושמיר
יובה בסגנון שווארמה. צילום - PIXABAY


הוראות הכנה:
¨ להשרות את היובה במים רותחים כ-20 דקות (או 30 דקות - במים פושרים)
¨ לסנן. לשטוף את היובה במים זורמים ולסחוט היטב. לחתוך לרצועות (כמו שווארמה). אפשר גם להיעזר במעבד מזון
¨ לחמם שמן במחבת גדולה. להוסיף בצל ולהזהיבו
¨ להוסיף גזר וכרוב ולטגן להזהבה קלה
¨ להוסיף את היובה
¨ להוסיף רוטב סויה ותבלינים
¨ לערבב ולטגן עוד 2 - 3 דקות לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול
¨ לחמם טורטייה מספר שניות במיקרו. למרוח עליה שכבה דקה של טחינה. להניח מתערובת היובה בשליש התחתון של הטורטייה ולגלגל תוך הידוק עד לקבלת ראפ דחוס
¨ לחצות את הראפ ולהניח על צלחת מעוטרת בפרוסות מלפפון טרי וגבעולי כוסברה, פטרוזיליה ושמיר טריים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox