קמח עדשים הוא יחיד ומיוחד ובעל ערכים תזונתיים מדהימים. עדשים כתומות הם הקטניה הכי קלה לעיכול ועשירה בחלבונים , מינרלים וסיבים תזונתיים . ולכן הוא חלק מהתזונה שלי כצמחונית.
בגלל שהוא מכיל חלבונים הוא מעניק לי תחושת שובע לשעות מרובות ובהחלט הוא כוכב על במטבח.
באופן אישי אני מכינה מקמח עדשים קציצות ומקמח חומוס אמי היקרה מכינה גונדי ( מאכל פרסי ).
חברת "תבואות" מציעה להעשיר את שולחן חג החנוכה בלביבות בצל בסגנון הודי, עשויות מ"קמח עדשים אדומות אורגניות" ו"קמח חומוס". "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, גם מפנקת במתכון טעים במיוחד.
את הלביבות נהוג להכין מקמח חומוס, אבל השילוב עם קמח עדשים מעניק להן רובד טעם נוסף. הלביבות מוכרות בכל הודו – בצפון תת היבשת בשם "באג'י אניון", ואילו בדרומה בשם "פאקורה אניון".
הקמחים עשויים מ-100% עדשים אדומות אורגניות או חומוס, והן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.
הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת שהקמחים טבעיים, ללא גלוטן, עשירים בסיבים תזונתיים, מכילים ויטמינים ומינרלים ומהווים מקור טוב לחלבון, סידן וחומצה פולית. הקמחים משמשים להכנת עוגות, לחמים ומאפים שונים, חביתה טבעונית, ותחליף לביצה בקציצות ופשטידות.
כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ בעלז והרבנות בית שמש.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.
לביבות בצל. צילום - PIXABAY |
"תבואות" מציעה מתכון ללביבות בצל בסגנון הודי (באג'י/פאקורה)
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מצרכים:
2 - 3 בצלים בינוניים-גדולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1/2 כפית מלח הימאליה דק של "תבואות"
1/2 כוס "קמח עדשים אדומות אורגניות" של "תבואות"
1/2 כוס "קמח חומוס" של "תבואות"
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כפית סודה לשתייה
חופן כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
שמן לטיגון
1/4 כוס מים
** אוהבי החריף: פרוסות דקות של פלפל חריף
אופן ההכנה:
לפזר מלח על הבצל ולחכות 2 דקות. למעוך אותו היטב עוד 3 דקות – כדי שיגיר נוזלים. לסחוט מעט ולהעביר לקערה נפרדת
לערבב את שני סוגי הקמחים
להוסיף לבצל תבלינים (ופלפל חריף, מי שרוצה) ולערבב
להוסיף לבצל המתובל 1 – 2 כפות מתערובת הקמחים ולערבב, ואז להוסיף עוד 1- 2 כפות (וכך הלאה) – עד שמתקבלת בלילה דביקה שמכסה את כל הבצל. לפי הצורך, מוסיפים עד 1/4 כוס מים (אם הבלילה יבשה מדי, להוסיף מעט מהמים. אם היא דלילה מדי – להוסיף עוד קמח)
להוסיף כוסברה או פטרוזיליה
להוסיף סודה לשתייה ולערבב היטב
לחמם שמן (לטיגון עמוק) במחבת או בסיר רחבים
להניח בזהירות בשמן החם כמה תלוליות מהבלילה. לטגן כמה דקות מכל צד, להזהבה (הזמן משתנה בהתאם לגודל הלביבה). לשים לב: אם הלביבות משחימות מהר אז השמן חם מדי והחלק הפנימי בלביבה לא יתבשל
להוציא ולהניח על נייר מגבת
** אפשר להגיש עם מטבלים וצ'אטני
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה