מתכון לעוף ממולא חגיגי לכבוד חג הפסח / כרעיים עסיסיים וסלמון נימוח בתנור



חג הפסח, על השולחן הערוך מבחר ענק של מנות חגיגיות ומשובחות. אמי תמיד אומרת הסוד למתכון מוצלח מתחיל בתבלינים. כידוע שתיבלון נכון מביא לתבשילים משובחים וטעימים.
לכבוד חג הפסח "נפטון" מציעה ליהנות ממבחר תבלינים משובחים וכשרים לפסח, להכנת מנות טעימות וקלות להכנה
אימא שלי נוהגת להכין את העוף הממולא, בכל חג לוקחת חוט ומחט, למלא ולתפור ולהניח במרכז השולחן כמנה חגיגית.

מצרכים:
עוף שלם מנוקה
2 כפות פפריקה חריפה או אם אתם אוהבים אחרת עם 3 כפות שמן ( ניתן מעט גם טוסקנה )

למלית: 
2 כוסות אורז לבן ( רצוי עגול )
3 גזרים ( לגרד )2 בצל ( לקצוץ דק ) צרור כוסברה קצוצה צרור פטרוזיליה קצוצה 3 כוסות מים ( שיהיו רותחים )

תבלינים:
קורט כורכום
קורט פפריקה
קורט פלפל לימון 
מלח
ניתן להוסיף קורט אגוז מוסקט מוסיף טעם

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 160 מעלות
2. שוטפים את העוף ומנקים
3. מטגנים מספר דקות את האורז עם מעט שמן ( אש גבוהה )
4. מוסיפים לסיר : מים , מלח ומערבבים ( אש נמוכה ) לאחר רבע שעה לכבות את האש ( להשאיר סיר סגור )
5. מטגנים במקביל ובהדרגה את הבצל, גזר, עשבי תיבול עם התבלינים.
6. מעבירים הכל לסיר עם האורז ומערבבים.
7. ממלאים בעוף במילוי ותופרים
8. מורחים על העוף את התערובת שמן ופפריקה וקצת תבלין טוסקנה
9 מעבירים לתנור כשעה אפיה ( רצוי לבדוק לאחר 40 דקות )


מומלץ להשתמש באורז עגול
אפשר להחליף את עשבי התיבול בשמיר / פטרוזיליה וכו

נפטון - מקבץ מוצרים לפסח. צילום - מיכאל כץ


על התבלינים:
"נפטון" מציעה מתכונים להכנת כרעי עוף עסיסיים ב"ממרח אריסה מתוקה" ובצל ירוק, וסלמון נימוח ב"תערובת לתיבול פלפל לימון"

מי יסרב למנות הנהדרות האלה? לכבוד חג הפסח מציעה חברת "נפטון" ליהנות בחג ובחול המועד ממבחר תבלינים וממרחים משובחים וכשרים לפסח. המגוון הרב מאפשר להכין המון מנות טעימות ובהן מנות בשר, עוף, דגים, תוספות, ירקות מבושלים, מאכלים צמחוניים או חלביים וסלטים. מה צריך יותר מזה?

למשל:

תערובת "טוסקנה": תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.

נפטון - תערובת תיבול טוסקנה. צילום - מיכאל כץ


"תערובת לתיבול פלפל לימון": אופיינית לדרום אפריקה. התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון מיובש. מתאימה למאכלים קרים או חמים, בשריים, צמחוניים או חלביים.

נפטון - תערובת פלפל לימון. צילום - מיכאל כץ



"ממרח אריסה מתוקה": מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר ומלח.

נפטון - ממרח אריסה מתוקה. צילום - מיכאל כץ



"תבלין שווארמה": מתאים לעוף, פרגיות, חזה עוף, בשר כבש, הודו, בקר ואפילו לתפוחי אדמה ואורז. מכיל, בין השאר, כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח.

נפטון - שוארמה. צילום - מיכאל כץ


"נפטון" מציעה מתכונים טעימים לליל הסדר ולחול המועד:
כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק

מצרכים:
6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים ושוקיים)
1 - 2 צנצנות ממרח "אריסה מתוקה" של "נפטון"
חופן בצל ירוק, פרוס דק
פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק

אופן ההכנה:
לעסות את העוף ב-8 - 9 כפות של ממרח אריסה מתוקה ולהשרות כחצי שעה
לחמם תנור מראש ל-180- 200 מעלות
להעביר את העוף – עם המשרה – לתבנית תנור מתאימה. לערבב 2 כפות שמן זית עם 3 כפות מים, ולצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית
לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך. אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית
לצלות עוד כ-15 - 20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה"כ צלייה 50- 60 דקות, תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת התנור)

להגשה: לפזר מעל העוף בצל ירוק ופלפל, פרוסים

כרעיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק. צילום - FREEPIK.jpg


סלמון נימוח בתנור, בתיבול "תערובת לתיבול פלפל לימון"
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכל - בשרים, עופות, דגים, תוספות וסלטים.

מצרכים:
8 נתחים של פילה סלמון
2 כפיות "פלפל-לימון" של "נפטון"
1/2 כפית שום גבישי של "נפטון"
1/2 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
להשרות את נתחי הדג בשמן זית, פלפל לימון, שום ומלח כחצי שעה
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות
להעביר את הסלמון לתבנית תנור מתאימה, מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה
לצלות את הסלמון 12 – 18 דקות (תלוי בעובי הפילטים ובעוצמת התנור) ולבדוק אם הדג מוכן. להימנע מצליית יתר וייבוש בשר הדג.

צילום - FREEPIK - סלמון בתנור בתיבול תערובת לתיבול פלפל לימון


** אם רוצים להפוך את המנה לחלבית: להוסיף קוביית חמאה על כל פילה מייד עם הוצאתו מהתנור

מידע:
את מוצרי "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, אפשר להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. כשר לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף.

מחירים: תבלינים ותערובות תיבול: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזות במשקל 100 - 150 גרם). ממרחים: 9.90 – 12.90 ש"ח למשקל של 180 גרם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox