מתכון לפיצה טבעונית
מצרכים לבצק
3.5 כוסות קמח ( או 500 גרם קמח)
כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
2 כפיות שמרים
1 1/3 כוסות מים פושרים
רוטב עגבניות
3 עגבניות רצוי אדומות ובשלות ( מקולפות )
4 שיני שום כתושים
2 כפיות שמן זית
מעט בזיליקום / אורגנו
1/2 כפית סוכר ( לטעום אם הרוטב חמצמץ להוסיף עוד חצי )
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
תוספות:
משמשו גבינה טבעונית ( ניתן לשים מגורד או שלם )
זיתים / בצל / פטריות / עגבניות וכו'
אופן ההכנה:
בצק: בתוך קערה מכניסים את הקמח, מלח, סוכר, שמן זית. עושים חור באמצע ובו שמים את השמרים וכוס מים ומערבבים. במהלך העירבוב מוסיפים בהתאם לצורך עוד שליש מים.
בתום הלישה משאירים להתפחה לחצי שעה .
רוטב: במחבת חמה מוסיפים שמן זית, עגבניות, ושום ומערבבים קלות. משאירים למספר דקות ומוסיפים את שאר המצרכים עד שמקבלים רוטב. מומלץ לטעום במידה ויש חמיצות מהעגבניות ניתן להוסיף עוד חצי כפית סוכר.
את הבצק מחלקים לעיגולים, מרדדים קלות.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים את הרוטב מעל וגבינת משמשו לפיצה טבעונית או גבינה צהובה לרגילה.
תוספות שאתם הכי אוהבים ולתנור.
180 -200 מעלות כ 15 דקות
בתאבון!!
פרוסות בסגנון קלאסי מופחת שומן משומשו צילום twentythree |
צהובה טבעונית וללא סימון אדום
"משומשו" משיקה גבינה טבעונית חדשה: פרוסות בסגנון קלאסי מופחת שומן ונתרן במתכון משופר וללא סימון אדום
פרוסות בסגנון קלאסי מרכיבים צמחיים בעלת 9% שומן בלבד, 100% טבעוני, ללא לקטוז וללא חומרים משמרים, מופחת שומן ונתרן.
מכילה סידן וסיבים תזונתיים, אינה מכילה לקטוז, כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס והיא ללא חומרים משמרים.
הגבינה נהדרת לשימוש בכריכים, טוסטים, פיצות ומאפים, ללא חשש מאלרגניים והיא מושקת במתכון משופר של הגרסה הקודמת של המוצר.
הצהובה החדשה מצטרפת לסדרת הגבינות הקשות של משומשו הכוללת צהובה 18%, גוש בסגנון מוצרלה, מלוחה מופחת שומן 5% ועוד.
לדברי הדיאטנית יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, הגבינות הטבעוניות מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית, במיוחד עבור אלו שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב והתקשו לספק לגופם את כמות הסידן היומית.
לפני כשנה השיקה "משומשו", המצויה בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד", סדרת ממרחים טבעונית בסגנון גבינות שמנת, הכוללת ממרח בטעם טבעי, ממרח עם זיתים וממרח עם שום שמיר על בסיס רכיבי קוקוס, עם 9% שומן בלבד, ובנוסף ממרח בסגנון קלאסי עם 25% שומן. כל המוצרים מכילים סידן ברמה גבוהה, ללא חומר משמר וללא אלרגנים.
מוצרי "משומשו" מיוצרים במפעל החברה בקיבוץ גן-שמואל. החברה מייצרת גבינות טבעוניות ותחליפי בשר לשוק המוסדי והקמעונאי, כשכל המוצרים הינם ללא סויה, ללא גלוטן וללא לקטוז. בין מוצרי החברה מגורדת לפיצה ואפייה, מלוחה, מלוחה עם עשבי תיבול, פרמז'ן טבעוני ועוד.
מידע:
כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 19.90 ₪ לאריזות 200 גרם.
להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה