קוראסון במילוי חמאת שקדים ומתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית



איך מילוי אתם אוהבים בקרואסונים שלכם? טעם חדש ומפתיע מכפר תבור חמאת שקד ישראלי ואני החלטתי לנסות כמילוי. והטעם? גן עדן.
את המתכון למדתי בסדנא בשם מתוק מהלב של ניצה יצחק.

להכנת הבצק
1/2 קילו קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
25 גרם שמרית או 1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס מים פושרים
1 ביצה

אופן ההכנה:
עם וו לישה במיקסר מערבבים קמח, שימרית או שמרים יבשים. סוכר, חמאה וביצה ולבסוף את המים.
מעבדים עד לקבלת בצק חלק ונעים כ 7 דקות לישה
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים ( אני שמה מגבת מעל ולמדתי פטנט לשים שום על המגבת שעוזר לתפיחה )

מילוי :

חמאת שקד ישראלי של כפר תבור
ממליצה לשחק עם המילוי ניתן להוסיף קינמון / קוקוס ועוד'

אופציה נוספת מילוי קינמון :

100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
2 כפות קורנפלור
1 כפית קינמון

מערבבים ומורחים על הבצק 
מקפלים ל 2 את הבצק
מקפיאים כ 15 דקות 
מרדדים וחותכים בצורת רוגלך משולשים
בתנור 180 מעלות עד להזהבה

מומלץ לפזר מעל מעט קינמון

מיוחד לט"ו בשבט: "בית השקד" מכפר תבור משיק חמאת שקד ישראלי, המכילה אך ורק שקדים שגדלו בארץ ישראל

החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למריחה, למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד
מה יותר מתאים לט"ו בשבט ולסמל המובהק שלה - הפריחה המרהיבה של השקדיה - מאשר שקד ישראלי? במיוחד לט"ו בשבט, משיק "בית השקד" מכפר תבור חמאת שקד ישראלי המיוצרת בארץ, ומכילה אך ורק שקדים שגדלו כאן.




החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למגוון שימושים – למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד וגם פשוט נטורל – על פרוסה, פנקייק, במוזלי, או עם כפית, ישירות מהצנצנת (ששש, שאמא ואבא לא יגלו מי חיסל להם את הכל...).

חמאת שקד ישראלי לא רק טעימה מאוד, היא גם עשירה בערכים תזונתיים נהדרים, ובהם: 26 גרם חלבון, 408 מ"ג סידן, 12.5 גרם סיבים תזונתיים, 14.3 גרם פחמימה ו-3.9 מ"ג ברזל (הערכים הם ל-100 גרם מוצר).

השקד הוא אחד מעצי הפרי שארץ ישראל התברכה בהם, ואת פריו נהוג לשלב בברכות לט"ו בשבט ובמנהג אכילת פירות ארץ ישראל. "חמאת שקד ישראלי" מכילה 100% שקד ישראלי הנטחן יחד עם קליפתו – מה שמעניק לו טעם מודגש יותר, וצבע ענברי עמום.

במיוחד לכבוד החג, מציע בית השקד מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קציפת מסקרפונה וחמאת שקד – שתמשיכו להכין גם הרבה אחרי שהחג ייגמר.

החמאה מכילה אך ורק 100% שקד ישראלי שמוכן בתהליך שנעשה בטמפרטורה מבוקרת של 32 מעלות – כך שסגולותיו וערכיו הבריאותיים נשמרים באופן אופטימאלי. החמאה היא גם סנונית ראשונה ב"סדרת הרכיב הבודד" של החברה, סדרה איכותית שתכלול ממרחים וחמאות שכוללים אך ורק רכיב אחד.

מחיר: כ- 34.90 ש"ח (ל-300 גרם).
כשרות: פרווה, בהשגחת בדץ חוג חתם סופר והרבנות האזורית שומרון.
להשיג בניצת הדובדבן, סטופ מרקט, טיב טעם, בבתי טבע מובחרים ובאתר https://nuthouse.co.il/

עוגת תפוחי עץ בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת שקד ישראלי. צילום - pexels


"בית השקד" מציע מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת שקד ישראלי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
לעוגה
4 ביצים
1+1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
1 כוס שמן
1 כפית קינמון
קורט מלח

4 תפוחי עץ קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות קטנות
לציפוי
1 גבינת מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
4 – 6 כפות "חמאת שקד ישראלי" של "בית השקד"
2 - 4 כפות סוכר (רצוי חום) או סילאן (תלוי בדרגת המתיקות שרוצים)
1/2 כפית קינמון
לגיוון: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:
עוגה
לחמם תנור ל-180 מעלות
¨ לנפות קמח (או קמח ואבקת אפייה)
¨ לערבב תפוחי עץ עם קינמון ו-2 כפיות סוכר חום
¨ להקציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית
¨ להוסיף קמח וסוכר. להוסיף את תפוחי העץ
¨ לצקת לתבנית עגולה (22 – 24) או לשתי תבניות אינגליש קייק
¨ לאפות כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. לצנן

ציפוי
¨ להוציא מהמקרר את המסקרפונה כחצי שעה לפני ההכנה
¨ רצוי לשים את השמנת המתוקה במקפיא למשך 15 דקות, טרם הקצפתה
¨ להקציף מסקרפונה 2 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד לריכוכה. להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר, ולהקציף עוד 2 דקות
¨ להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק. כשכל השמנת בפנים, להגביר את המהירות למהירות גבוהה ולהקציף לייצוב
¨ למרוח על העוגה הקרה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox