מתכון פלפל ממולא פירות יבשים של חברת תבואות

פלפל ממולא פירות יבשים

ט"ו בשבט הוא "ראש השנה לאילנות" ומציינים אותו, בין היתר, באכילת פירות ותפילה ובקשה לה' שתשרה הברכה ביבול האילנות.
זוכרת בבית הספר שהיינו יוצאים ליער ונוטעים עצים כל הכיתה ובשעות הערב הייתי מגיעה ויושבת עם כל בני משפחתי סביב שולחן מלא בשפע של פירות יבשים.
מאכל שאני מאוד אוהבת הוא פלפל ממולא עם מבחר פירות יבשים המשדרג את המנה

מתכון פלפל ממולא פירות יבשים
6 פלפלים בגודל בינוני אני אוהבת את האדום ניתן גם לגוון בצבעים או למלא קישואים / בצל וכו.
לחתוך את הראש לשטוף ולנקות בפנים ולשמור את הראש לכיסוי

הכנת מילוי:
עגבניה מגורדת ( ניתן גם גזר / קישואים וכו )
כפית רסק עגבניות
קוצצים חופן פטרוזיליה / כוסברה / נענע
בצל קצוץ 1 יחידה
2 שיני שום
כוס ורבע אורז רצוי אורז פרסי
פלפל שחור 1/2 כפית
פפריקה מתוקה 1/2 כפית
קורט כמון
מעט כורכום
כפית ורבע מלח
* יש המוסיפים בהרט / צ'ילי ועוד לפי הטעם.
פירות יבשים מומלץ: משמשם כ- 6 יחידות / מעט צימוקים או חמוציות / כ- 6 יחידות שזיפים מומלץ של תבואות
( מי שרוצה בשרי להוסיף כוס בשר טחון )

אופן ההכנה: מטגנים את הבצל הקצוץ עם שאר המצרכים ובסוף מוסיפים את הפירות היבשים. למנה בשרית מוסיפים את הבשר בשלב הטיגון עם הבצל ולאט לאט תיבול והוספת כל המצרכים.
משמנים את הסיר כ 3 כפות שמן ומתחילים בפעולת המילוי אחד אחד תוך סידור בסיר אחד לצידו של השני.

הכנת הרוטב
2 שיני שום כתושות
שתי כפות רסק עגבניות
כוס מים
פלפל שחור 1/2 כפית
פפריקה מתוקה 1/2 כפית
מלח / כמון / כורכום קורט
אבקת מרק ( לא חובה )
קורט סוכר
מעט לימון ( לא להגזים שלא יהיה חמוץ )
1-2 כוסות מים רותחים
ניתן להוסיף עגבניה מגורדת

את הרוטב מערבבים ביחד בקערה ומוסיפים בהדרגה מים רותחים ולאחר מכן שופכים על הפלפלים.
על אש קטנה כשעה וחצי.
בתאבון!!!



על פירות היבשים:
טעימים, מפנקים וללא טעם לוואי. לכבוד ט"ו בשבט מציעה חברת "תבואות" מבחר פירות מיובשים ואגוזים אורגניים, נקיים מחומרים משמרים ומלאכותיים.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה ליהנות בט"ו בשבט ממבחר פירות מיובשים ואגוזים אורגניים, נקיים מרעלים ושאינם מהונדסים גנטית. הפירות מיובשים באופן טבעי (בשמש או ברוח יבשה), וכל הפירות והאגוזים גודלו ללא שימוש בכימיקלים והם ללא תוספת של סוכר, גופרית, חומרים משמרים או צבעים מלאכותיים. המוצרים משווקים באריזות עם פס המאפשר סגירה חוזרת, לשמירה על האיכות והטריות.

                   

המבחר כולל: אגוזי קשיו, תאנים מיובשות, צימוקים, משמש מיובש, אגוז מלך, חמוציות מיובשות, גוג'י ברי מיובש, אגוזי לוז, מנגו מיובש, בננה צ'יפס, אגוזי קשיו, שזיף מיובש ושזיף מיובש מגולען.

הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת ש"אגוזים טבעיים ופירות מיובשים אורגניים, ללא תוספת סוכר וללא משמרים, המיובשים בשיטת ייבוש טבעית, הם מזון טבעי, מזין וטעים שיכול לשמש כארוחת ביניים, כחטיף וכמקור אנרגיה איכותי וזמין - לפני ותוך כדי פעילות גופנית. הם עשירים במינרלים כדוגמת ברזל, אשלגן ומגנזיום, ובסיבים תזונתיים - המסייעים להסדרת פעילות מערכת העיכול. מומלץ לשלב אכילת פירות יבשים עם שקדים או אגוזים, ובכך להאט את קצב עליית רמות הסוכר בדם, וכן לתרום לשובע".

תבואות - פירות יבשים אורגניים. צילום - אייל גרניט


מידע:
כשרות: פרווה, בהשגחת הבד"ץ בעל"ז ובאישור הרבנות הראשית בית שמש.
מחיר: 14.90 - 25.90 ש"ח לאריזות במשקל 150 – 250 גרם (תלוי במוצר).
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
פרטים באתר הבית www.tvuot.co.il

                 

"תבואות" מפנקת במתכון לתפוחי עץ אפויים, ממולאים במשמשים וחמוציות מיובשים אורגניים, מתובלים ביין, קינמון וג'ינג'ר
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
6 תפוחי עץ שמתאימים לבישול, שטופים
1/4 כוס משמשים מיובשים של "תבואות", חתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס חמוציות מיובשות של "תבואות"
1/4 כוס חלבה, מפוררת
1/4 כוס שברי ביסקוויט
מעט אגוזי מלך שבורים של "תבואות"
מעט צימוקים של "תבואות"
1/2 + 1/2 כפית קינמון אורגני של "תבואות"
1/2 – 3/4 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל) אורגני של "תבואות"
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס יין מתוק

תפוחי עץ אפויים ממוצאים בפירות יבשים. צילום- PEXELS

אופן ההכנה
¨ לקלוף סביב לתפוחי העץ פס בעובי של כחצי ס"מ (באפייה, מונע מתפוח העץ להתבקע) ולהשאיר את שאר הקליפה. להוציא את תוך התפוח ולהשאיר בסיס ושוליים של סנטימטר
¨ להניח את התפוחים המרוקנים, פתח כלפי מעלה, בפיירקס או בתבנית
¨ את בשר התפוח (ללא הליבה והחרצנים) חותכים לקוביות, ומערבבים עם המשמשים, החמוציות, החלבה, הביסקוויט, הצימוקים, האגוזים ו-1/2 כפית קינמון
¨ למלא את תפוחי העץ בתערובת
¨ בסיר קטן לבשל את היין, 1/2 כפית קינמון, ג'ינג'ר וסוכר, עד להמסת הסוכר
¨ לצקת את הסירופ שהכנו על ומסביב לתפוחים שבתבנית (הסירופ צריך להיות בערך בגובה חצי התבנית/תפוחי העץ)
¨ לאפות בתנור בחום של 175 מעלות 30 – 45 דקות. מדי פעם להרטיב את התפוחים בסירופ. אם הסירופ מתאדה, להוסיף מעט מים רותחים ויין מהצדדים ולהנמיך את החום ל-165 מעלות. התפוחים מוכנים כאשר הם רכים למגע

** גיוון: להגיש עם גלידה, קצפת או שערות חלבה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox