תבלין הוא מרכיב עיקרי במטבח, הוא צובע את האוכל ומשביח את נראותו וטעמו. לא סתם אני אומרת תיבלון טוב הוא הסוד למנה טעימה.
"נפטון" מציעה לשדרג כל מנה עם מגוון תבלינים ובהם תערובת תיבול לאורז מרוקאי, פפריקה מתוקה, טאפנד זיתים ירוקים ושמיר מיובש - לתיבול עוף, דג, פשטידות ומבחר תוספות. לכבוד החג, נפטון גם מפנקת עם מתכון לגולאש הונגרי חגיגי!
השבוע הכנתי בצק סירה במילוי שקשוקה עם פפריקה מתוקה ששיבחה את טעמה ובתיבול טאפנד זיתים המנה הפכה למוצלחת ביותר.
בין המוצרים:
תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי: תערובת תיבול חדשה, להכנת אורז בקלות, במהירות ובנוחות. מכילה, בין השאר, בצל מיובש, עדשים, צימוקים כהים, שקדים, חומוס הודי (צ'אנה דאל), שמן, פפריקה, מלח ותבלינים. מספיק להוסיף חצי כוס מהתערובת לכוס אורז (מתכון מנצח בגב האריזה). מחיר: 15.90 ש"ח (לאריזה במשקל 140 גרם).
פפריקה מתוקה: 100% פפריקה איכותית מתוקה. מתאימה לתיבול מבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).
פפריקה מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי: פפריקה מתוקה עם שמן. מתאימה למבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).
שמיר: 100% עלי שמיר מיובשים. מתאים למבחר מאכלי בשר, עוף, דגים, פשטידות, מאפים חלביים ומבחר תוספות כמו תפוחי אדמה, פסטה ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 25 גרם).
ממרח טאפנד זיתים ירוקים: מתאים לתיבול סלטים קרים או חמים, לכריכים ולטוסטים, לפסטות ועוד. מכיל בין השאר זיתים ירוקים, שמן זית, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, רכז לימון ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לצנצנת במשקל 180 גרם)
התבלינים, התערובת והממרח ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל.
מצרכים לבצק
1 כפית סוכר לבן
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
חצי קילוגרם קמח לבן
בערך 1.5 כוסות מים פושרים (לא,רותחים)
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה של הסירות
מערבבים לפי הסדר: קמח, שמרים וסוכר לסיום מלח.
מוסיפים את השמן והמים בהדרגה
ללוש עד קבלת בצק אחיד
להשאיר את הבצק מכוסה להתפחה כ-שעה
לחלק לכדורים שווים ( בערך 9-8 ) בהתאם לגודל הרצוי
כל כדור מרדדים מהדקים בצדדים ניתן לקשור עם עירית
מילוי שקשוקה
400 גרם עגבניות מרוסקות ( רצוי לבשל עגבניות אבל זו השיטה הקצרה )
3 שיני שום חתוכים לקטן
3כפות שמן זית
מלח / פלפל לפי הטעם
לאוהבים חריף מומלץ פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
כף פפריקה מתוקה נפטון
לכל סירה ביצה
אופן ההכנה
לערבב את כל המצרכים ניתן כמה דקות על הגז או ללא
למלא את הסירות ובכל סירה לשבור ביצה
מומלץ להבריש את צדדי הסירה בביצה ולשים שומשום וקצח להעשרת הטעם
להשאיר 15 דקות להתפחה קלה שנית ולהכניס לתנור
לחמם תנור 180 מעלות עד השחמה
בתאבון
ניתן לשים מעל תבלין שמיר
רצוי בצד טפנד זיתים מבית נפטון
לכבוד החג, "נפטון" מציעה מתכון נהדר להכנת גולאש הונגרי חגיגי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מצרכים:
1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות
1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון"
3 - 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"
שיניים קלופות מראש שום שלם
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)
1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות
גיוון: להחליף חלק מהפפריקה בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של "נפטון". מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של "נפטון"
אופן ההכנה:
לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. להוציא לקערה
אותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2 – 3 דקות
להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים
להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול
לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך
הערות:
· אפשר ואף רצוי להכין מראש. לחמם על אש נמוכה
· אפשר להקפיא
· אפשר להוסיף, בשעה האחרונה, קוביות של תפוחי אדמה. לא להקפיא עם תפוחי האדמה
· אפשר להגיש עם ניוקיס, שהוכנו בנפרד
גולאש הונגרי. צילום - PIXABAY.jpg
מידע:
להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ העדה החרדית / כשרות מהדרין רבנות באר שבע.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה