צילום: אבי מזרחי EYECON הפקות |
במהלך סדנה מרתקת ומעשירה עם השף צחי בוקששתר, הכרתי את השמן החדש והמיוחד שהגיע זה עתה לארץ - שמן MCT הקטו-אויל לטיגון ובישול חם במטבח ולתזונה קטוגנית.
במהלך הסדנה למדנו להכין מאכלים מיוחדים המשלבים בתוכם את השמן כגון קציצות עם חצילים ( מתכונים בהמשך).
שמן קטו אויל עם גרנולה |
על השמן:
קטו-אויל KETOIL (שמן MCT) - השמן החדש והאידיאלי לטיגון ובישול חם במטבח ולתזונה קטוגנית
שמן המטבח החדש קטו-אויל הנו שמן MCT המכיל חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת. זהו שמן צמחי מזוקק המופק מליבת אגוזי דקל וקוקוס* מהם ממצים רק את החומצה הקפרית והקפרילית הרצויות. התוצאה המתקבלת היא שמן צלול, שקוף כמים, אידיאלי לבישול בחום, טיגון ואפיה.
קטו-אויל אינו מתחמצן ונשרף בחימום וטיגון לעומת שמני מאכל צמחיים אחרים כדוגמת זית וקנולה. אינו יוצר שומן טראנס, וניתן לטגן בו יותר סבבי טיגון מבלי להחליפו. קטו-אויל – לבשל ולטגן באופן בטוח.
גרנולה |
קטו-אויל נותן כבוד לחומרי הגלם - צלול וניטרלי כמו מים, ללא טעם וריח. לחציל מטוגן יש טעם של חציל, ולביצה יש טעם של ביצה ולא טעם של שמן שרוף.
קטו-אויל תמיד נוזלי, גם בקור - אינו קופא כשמן קוקוס, ומעולה לשימוש גם באפיה ושומר על מרקמם של המאפים.
קטו-אויל מסייע להפגת הרעב ולתחושת אנרגיה – זאת בזכות חומצות השומן הבינוניות הייחודיות לו, המייצרות רמה גבוהה של קטונים בדם בזמן קצר, דבר שתורם לעליה ברמות האנרגיה והגברת תחושת השובע.
קטו-אויל כשר פרווה למהדרין - בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים – מתאים גם למאכלי חלב וגם למאכלי בשר.
שמן MCT איננו שמן דקלים או שמן קוקוס מזוקק והוא איננו מופק משמן דקלים או שמן קוקוס. השמן מופק מליבת אגוז הדקל או אגוז הקוקוס בתהליך של זיקוק מולקולרי.
קציצות עם חצילים צילום: אבי מזרחי EYECON הפקות |
השף צחי בוקששתר הינו מעולם הנטורופתיה ודוגל באורח חיים בריא לכן נבחר על ידי חברת אומגה גליל להוביל את ההשקה עם מבחר מתכונים בשילוב שימוש בשמן קטו-אויל. במהלך הזום הכין השף חביתת ירק ומאכלים נוספים.
השמן ניטרלי ללא טעם וריח ונשאר במהלך כל הטיגון צלול ושקוף. אינו מתחמצן בטיגון כשמני מטבח אחרים ומאפשר יותר מחזורי טיגון מבלי להחליפו. ניטראלי כמו מים, אינו קופא כשמן קוקוס, מושלם גם באפיה וכשר פרווה למהדרין.
גרנולה ביתית קלה ובריאה עםKETOIL (שמן MCT)
מהמטבח הבריא של שני בן צבי
הרכיבים:
4 כוסות -שיבולת שועל עבה
חצי כוס- אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס - קשיו קצוצים
חצי כוס- שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס- גרעיני דלעת
חצי כוס- שמן KETOIL
כוס -דבש
כפית מלח דק
2 כוסות תפוחים מיובשים
חצי כוס- בננה מיובשת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
בכלי גדול, מערבבים את שיבולת השועל, האגוזים: קשיו, גרעיני דלעת, שקדים, אגוזי מלך או כל מה שאוהבים ויש בבית. מוסיפים את המלח. מוסיפים חצי כוס שמן KETOIL, ובאותה הכוס ממלאים דבש ומוסיפים גם אותו (בזכות השמן הדבש לא נדבק לכוס).
מערבבים היטב ואופים 20 דקות במגשי התנור על גבי נייר אפיה.
בכדי שהגרנולה תהיה אחידה, כדאי לאחר 10 דקות לפתוח את התנור ולערבב.
בסוף האפיה מוסיפים את הבננה והתפוח המיובש.
מידע:
השמן משווק בארץ על ידי חברת אומגה גליל שבחרה בשף צחי בוקששתר להוביל את השקתו, כמי שמשלב אורח חיים בריא ונכנס בשנים האחרונות לעולם הנטורופתיה.
השמן משווק בארץ על ידי חברת אומגה גליל.
ניתן להזמין מאתר אומגה גליל עם שליח עד הבית או בטל': 04-9999524,
כניסה לאתר ליחצו כאן
כמו כן ניתן להשיג בבתי טבע נבחרים ברחבי הארץ.
מחיר היכרות - ליטר KETOIL – 65 (לא כולל משלוח)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה