מתכונים לפיצה מעולה עם קמח הארץ



אם יש משהו שמבחינתי חובה על שולחן חג שבועות זאת פיצה ביתית, טעימה ומפנקת עם כל התוספות שאני אוהבת!!!
על מנת שתצא פיצה טעימה ומשובחת אני משתמשת ב"קמח פיצה ופוקאצ'ה" איכותי של קמח הארץ, ללא צורך בניפוי.

מתכון לפיצה 
מצרכים לבצק
3.5 כוסות קמח לפיצה קמח בארץ ( או 500 גרם קמח)
כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
2 כפיות שמרים
1 1/3 כוסות מים פושרים

רוטב עגבניות
3 עגבניות רצוי אדומות ובשלות ( מקולפות )
4 שיני שום כתושים
2 כפיות שמן זית
מעט בזיליקום / אורגנו
1/2 כפית סוכר ( לטעום אם הרוטב חמצמץ להוסיף עוד חצי )
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח

תוספות:
כל מה שאתם אוהבים זיתים, פטריות, תירס ועוד'

אופן ההכנה:
בצק: בתוך קערה מכניסים את הקמח, מלח, סוכר, שמן זית. עושים חור באמצע ובו שמים את השמרים וכוס מים ומערבבים. במהלך הערבוב מוסיפים בהתאם לצורך עוד שליש מים.
בתום הלישה משאירים להתפחה לחצי שעה .

רוטב: 
במחבת חמה מוסיפים שמן זית, עגבניות, ושום ומערבבים קלות. משאירים למספר דקות ומוסיפים את שאר המצרכים עד שמקבלים רוטב. מומלץ לטעום במידה ויש חמיצות מהעגבניות ניתן להוסיף עוד חצי כפית סוכר.

את הבצק מחלקים לעיגולים, מרדדים קלות.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים את הרוטב מעל וגבינת משמשו לפיצה טבעונית או גבינה צהובה לרגילה.
תוספות שאתם הכי אוהבים ולתנור.

180 -200 מעלות כ 15 דקות
בתאבון!!

 

מתכון נוספת מבית קמח הארץ
"קמח הארץ" מציעה להכין פיצה מעולה:

הפיצה של דודו אסלן, מבית הקפה "חממת הסחלבים" בקיבוץ מעלה החמישה

מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה של "קמח הארץ"
650 מ"ל מים חמימים
5 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח

לרוטב (להכפיל כמויות לפי הצורך)
1 ק"ג עגבניות שלמות
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
1 כפית אורגנו

אופן ההכנה:
בצק
¨ מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה, לשים 10 דקות
¨ לאחר הלישה מחלקים לכדורים (250- 300 גרם לכדור), ומקמחים
¨ מסדרים את הכדורים (עם רווחים ביניהם) על תבנית מקומחת, מכסים במגבת
¨ מתפיחים כ-24 שעות במקרר (אם אין אפשרות להכניס למקרר, ניתן להתפיח כמה שעות בטמפ' החדר)

רוטב
טוחנים הכל בבלנדר/מעבד מזון, עד למרקם הרצוי

הכנת הפיצה:
¨ משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה
¨ מורחים מעל כמות נדיבה של רוטב
¨ מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים את הבצק עם הרוטב ל-5 דקות, מוציאים ומוסיפים את המוצרלה ותוספות שאוהבים, ומכניסים שוב לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת

** אם יש תנור מקצועי: אופים את הבצק, הגבינה והתוספות, בחום גבוה של
300 מעלות, עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת.

פיצה - מתכון של חממת הסחלבים. צילום - הגר עמיבר


מי לא אוהב פיצה ופוקאצ'ה?

לכבוד חג השבועות, מציעה טחנת "קמח הארץ" להכין לשולחן החג את המאפים האהובים - עם "קמח פיצה ופוקאצ'ה" איכותי, ללא צורך בניפוי. מגוון הטעמים שאפשר להוסיף לכל אחד מהמאפים הוא אינסופי – כך שאפשר להכין בצק פעם אחת, וליצור עשרות טעמים.





הקמח, תוצרת גרמניה, הוא קמח חיטה לבן באיכות מעולה, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן. הקמח יוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים ובזכות הרכבו הוא מתאים במיוחד להכנת פיצות ופוקאצ'ות.

כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב רובין והרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
את הקמחים של "קמח הארץ" ניתן להשיג באתר הטחנה - המבצע משלוחים לכל רחבי הארץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox