"יקבי כרמל" והשף אבי ביטון מציגים: קינוחי תירוש כרמל מפתיעים לכבוד השנה החדשה ומתכונים מדהימים לחג


כשתירוש ושף נפגשים רק דברים טובים קורים...
"יקבי כרמל" והשף אבי ביטון מציגים: קינוחי תירוש כרמל מפתיעים לכבוד השנה החדשה



עוגת תירוש בקלי קלות: אבי ביטון עושה שימוש במשקה האהוב של החגים ומכין איתו קינוח מיוחד ברוח החג (וכשר פרווה!).


הפתעה על שולחן החג – תירוש כרמל, מהמותגים הוותיקים, המוערכים והמצליחים ביותר בשוק הישראלי ואורח קבוע במרבית בתי האב בישראל – בחגים, בשבתות וגם בימי חול – מגיע אל שולחן החג בתפקיד חדש: סדרת קינוחים טעימים וייחודיים, פרי שיתוף פעולה קולינרי עם השף אבי ביטון.

קינוחי תירוש כרמל החדשים עשויים ממיץ הענבים האהוב, המיוצר מ- 100% ענבים טריים, ללא תוספת מים וסוכר וללא תוספת חומרי טעם וריח או צבעי מאכל, שפותחו על ידי השף המוערך אבי ביטון ומצליחים בכל נגיסה לעורר לא רק את בלוטות הטעם אלא גם את זיכרונות הילדות המרגשים.



קולקציית הקינוחים כוללת 3 קינוחי פרווה עם אפקט ה"וואו" – מרשימים, טעימים ופשוטים להכנה:

עוגת תירוש כרמל - Take of על הקינוח הנוסטלגי - עוגת תפוזים בחושה המוכרת, המככבת עד היום בבתים רבים. מדובר בעוגה בחושה, פשוטה להכנה, שבמרכזה מיץ תירוש כרמל האהוב. הטעמים המעולים שלה מעוררים זיכרונות לבית, למשפחה ולילדות.

ח'לבס תירוש כרמל - קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי.

רפאלו תירוש כרמל – קינוח יוקרתי ומרשים של כדורי שוקולד לבן, תירוש וקוקוס עם אגוז לוז במרכז, שטעמו מתפוצץ בפה. מראהו הוורדרד של הקינוח, נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי.

אבי ביטון הוא אחד השפים המוכרים בארץ, שהחל את דרכו כילד פלא במטבחים הכי ישראליים החל מ"קפולסקי" ועד ל"רפאל". במשך עשור, עמד בראש מסעדת "אדורה" המצליחה, והצעיד אותה לצמרת המסעדות בתל אביב. בנוסף, הוביל תוכניות בישול בערוץ 24 וערוץ 10, כתב טורי אוכל והשתתף בכתיבת ספרי בישול. כיום, ביטון הוא השף המוביל ב"פיורי", מסעדת איטלקית ביקום, מייעץ ומבשל באירועים של קייטרינג "מזל טלה" ומבעלי הבר המדובר "קפה פופולר" ומעדניית "סוליקה".

מעדניית סוליקה נפתחה בשנת 2017, מתוך חלום ישן של השף אבי ביטון לחזור לשורשי המטבח של סבתו ולהגיש את המטעמים, הריחות, וזכרונות הילדות משכונת פרדס כץ.

על יקבי כרמל:
יקבי כרמל הוא היקב האהוב והמוביל בישראל מאז הקמתו ועד היום, 138 שנים מבלי לפספס אף בציר.
יקבי כרמל מטפחים כרמים במיטב אזורי היין בישראל, עם 108 משפחות כורמים, דבר המאפשר בחירה קפדנית של ענבים ממיטב הכרמים והחלקות.
מתכונים:

עוגת תירוש כרמל
עוגה מושלמת להגיש לשולחן בסיום ארוחת החג או ליד הקפה, חמש דקות עבודה והיא מוכנה. אין שום צורך להפריד ביצים וללכלך המון כלים . גרסה מפתיעה לקינוח הנוסטלגי של עוגת התפוזים הבחושה, המככבת עד היום בבתים רבים. לא לוותר על האייסינג המושלם שיש לעוגה. המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)

מצרכים:

4 ביצים L
1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן
1 כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
1 כוס או 240 מ"ל תירוש כרמל
2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
½ כוס תירוש כרמל

הגשה
אייסינג תירוש :
3 כפות אבקת סוכר
שלוש כפות תירוש כרמל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד.
מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל20 דק ומוזגים על העוגה


עוגת תירוש כרמל של אבי ביטון. צילום אפיק גבאי


כדורי שוקולד תירוש כרמל בציפוי קוקוס

אם בא לכם קינוח שנראה מרשים ומצריך מינימום עבודה, קינוח יוקרתי ואלגנטי שכדאי להגיש לשולחן החג ובכל הזדמנויות האירוח, שנחטף מהר עוד לפני שהגשתם לשולחן. מראהו הכובש של הקינוח נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי. אני ממליץ להכין כמות כפולה כי זה נגמר מאוד מהר.

מצרכים:

200 גר שוקולד לבן
100 מ"ל תירוש כרמל
150 גר קוקוס
אגוזי לוז קלופים למילוי

מעט קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:
מחממים את תירוש כרמל ויוצקים על קוביות השוקולד ומערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררים לשעתיים במקרר
בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור


קינוחי תירוש כרמל של אבי ביטון. צילום אפיק גבאי

חלבס תירוש כרמל
קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש כרמל המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי.

מתכון לחלבס תירוש כרמל
350 גר סולת
200 מיל שמן
1 ליטר תירוש כרמל
200 גר דבש
200 סוכר
3 מקלות קינמון
50 גר אגוזי לוז קלופים
50 גר חמוציות

לטגן את הסולת עם השמן
להביא לרתיחה את שאר המרכיבים לשפוך על הסולת ולבשל 10 דק בחום נמוך עד הסמכה
להוציא את מקלות קינמון לשים בתבנית לקרר 5 שעות ולחתוך לקוביות


חלבס תירוש כרמל של אבי ביטון. צילום אפיק גבאי

מידע:
את תירוש כרמל המקורי ניתן למצוא בבקבוקי 1 ל' (תירוש אדום ולבן), 750 מ"ל ו- 187 מ"ל
מחיר מומלץ לצרכן לבקבוק 1 ליטר אדום או לבן: 20 ₪, להשיג ברשתות השיווק.
ניתן לרכוש את קינוחי תירוש רוזה בשלושת סניפי מעדניית סוליקה: איינשטיין 7, תל אביב, מרכז שוסטר, אבא אחימאיר 19, תל אביב, וחבצלת השרון 35, כיכר דה שליט, הרצליה פיתוח.
מחיר מומלץ לצרכן: עוגת תירוש כרמל - 35 ₪, חלבס תירוש כרמל – 33 ₪, רפאלו תירוש כרמל -39 ₪.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox