הצעה למתכון: לזניה מפסטה אורגנית של כוסמין, עדשים צהובות וקינואה, עם רוטב עגבניות ורוטב בשאמל


האם אתם צרכנים של מזון בריא? חורף מחמם, טעים ובריא עם לזניה נהדרת מפסטה אורגנית של "תבואות" העשויה מכוסמין, קינואה ועדשים צהובות.  הפסטה, המיובאת מאיטליה, עשויה מרכיבים אורגניים בלבד, והיא נקייה מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. 
אצלי הילדים אוהבים לאכול אותה עם גבינות ועגבניות מרוסקות בתנור. 
הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת שלפסטה ערך תזונתי רב: חיטת הכוסמין עשירה בחלבון ובוויטמיני B, ובהשוואה לחיטת הדורום היא מופחתת גלוטן ולכן קלה יותר לעיכול; העדשים הצהובות עשירות בחלבון, אבץ, חומצה פולית וסיבים תזונתיים והן מעניקות תחושת שובע; והקינואה מכילה חלבון איכותי ומינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום. 

צילום אייל קרן


הצעה למתכון: לזניה מפסטה אורגנית של כוסמין, עדשים צהובות וקינואה, עם רוטב עגבניות ורוטב בשאמל


מצרכים:
1 חבילה של "פסטת כוסמין, עדשים וקינואה אורגנית" של "תבואות", עשויה לפי ההוראות, שטופה ומסוננת. 

לרוטב עגבניות:
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1 קופסה קטנה של רכז עגבניות
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
3 כפות שמן זית

לרוטב בשאמל:
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 – 3/4 כפית שום גבישי
75 גרם חמאה
2 כוסות חלב

לזניה מפסטת כוסמין עדשים וקינואה. צילום PIXABAY

אופן ההכנה:
· לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה בלבד. להוסיף את השום, העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות ואת התבלינים. לערבב על אש נמוכה תוך בעבוע עדין במשך כ-10 דקות. לתקן תיבול ולצנן.
· לערבב בקערה את הקוטג' והביצים. להוסיף את רוטב העגבניות המצונן, ולערבב.
· לרסס תבנית פיירקס בינונית במעט שמן זית ולשטח בה שכבה של איטריות. לפזר מעליה שכבה של רוטב העגבניות.
· לשטח מעל הרוטב עוד שכבה של איטריות, ומעליה שכבה של רוטב. כך, בסך הכל 3 או 4 פעמים (תלוי בגודל התבנית).
· לשפוך מעל את רוטב הבשאמל (אופן ההכנה בהמשך).
· לחמם תנור ל-180 מעלות. לאפות כ-30 דקות. לצנן.

רוטב בשאמל:
· להמיס בסיר קטן את החמאה. להוסיף לסיר את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש.
· להוסיף את החלב והתבלינים. לערבב.
· להחזיר לאש נמוכה ולערבב כל הזמן, עד שהבלילה מסמיכה. לתקן תיבול.

** טיפ: רצוי להכין את המנה מראש. לצנן, לחתוך למנות ורק אז לחמם להגשה. 

מידע:
כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ו- STAR-K. 
מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם. 
להשיג ברשתות ובתי טבע ברחבי הארץ. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox