חנוכה חג ללא שמן באדיבות חלי ממן - מתכונים





חנוכה- חג שמן, תרתי משמע..
חנוכה הוא חג רווי שמן שמעמיד אותנו בפני דילמה: מחד, המאכלים המפתים המלווים במסורת של מאות שנים (זכר לנס חנוכה) ומאידך, המודעות הגדולה לנזקי השמן, השומן וההשמנה.

עבור אלו המנסים לרדת במשקל, ועבור אלו המנסים לשנות את אורח חייהם לבריא יותר, חג החנוכה נתפס כמאיים על תהליכים אלו. הוא מעמיד רבים מאיתנו בשאלות כגון, האם נהיה חזקים בפני פיתויי הטיגון השונים, או שמא הסופגנייה חזקה מאיתנו? האם קיימת דרך לעבור את שבוע החג ללא עלייה מיותרת במשקל?

חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה, "כידוע, טיגון נחשב לצורת בישול שאינה בריאה ואינה מומלצת. גם מהסיבה שהוא מעודד השמנה וגם מפני שחימום השמן מוביל לכך שהוא מתחמצן, מתקלקל, מאבד את ערכיו התזונתיים ועל הדרך הורס גם את אלו של המאכל שמטגנים.

מאכלים מטוגנים כמו לביבות וסופגניות סופגים כמות גדולה של שמן בעת הטיגון. סופגנייה רגילה מכילה כ- 400-500 קלוריות, ולביבה מטוגנת מכילה כ- 220 קלוריות וכ- 14 גרם שומן. כמובן שיש לקחת בחשבון את התוספות של הריבה והסוכר שאינן תורמות למספר הקלוריות (בכפית אחת של אבקת סוכר או ריבה יש כ- 20 קלוריות)".

על מנת להפחית את נזקי החג, ממן מעניקה מספר טיפים שימושיים לשבוע החג:

קבלו החלטה שבמהלך כל החג תאכלו סופגנייה אחת בלבד רק כשהיא חמה, טרייה ומעוררת תיאבון. אם חרגתם ממה שתכננתם ונראה לכם שה"דיאטה" אבודה, לא להתייאש, חוזרים מיד לתפריט הרגיל, שותים הרבה מים ומיד אתם שוב על הסוס...
מתארחים בערב הדלקת הנרות? תכננו את היום כאילו אתם הולכים לשמחה משפחתית. החליפו בין הארוחות בהתאם לצורך ואל תדלגו על ארוחות. זכרו שאם תגיעו רעבים – שום כוח רצון לא יעזור לכם לעמוד בפני הפיתויים.
תורכם לארח להדלקת נרות? תחשבו מראש סופגנייה אחת לכל אורח. חבל להיתקע בסוף הערב עם עודפים. הגישו בתחילת הערב מרק חם, הכינו פשטידות אפויות במקום הלביבות המטוגנות, סלט פירות וכו'.
צאו לצעדות יומיות. הן לא נועדו כל כך לשריפת קלוריות כמו להשפעה המרגיעה שבצידן. חוץ מזה הן מרחיקות אותנו מאזורי הסכנה...
הילדים רוצים סופגניות? צאו אתם לקונדיטוריה ואל תכניסו מוקשים הביתה. מומלץ מאוד לא לאפות בבית – כי אז בדרך כלל אוכלים יותר.
כמענה ללביבות ושאר מטוגנים, ניתן לגרד קישואים במקום/בנוסף לתפו"א, להוסיף פטרוזיליה, ביצה ואפילו פירורי לחם, תבלינים, ולטגן בטפלון עם תרסיס שמן או שמן מדוד או לאפות. ניתן להכין מהעיסה פשטידה נהדרת או מאפינס.

הילדים בחופש – דווקא בימים אלה נדאג להם לתעסוקה ולארוחות מסודרות, כך גם הילדים לא ינשנשו כל היום וגם לנו לא יהיה כל כך קשה. זוכרים כמה החטיפים לא בריאים?
חשבו…עם כל הכבוד לנס פח השמן, האם אני רוצה להנציח את הנס בהדלקת נרות או על הגוף שלי במרבדי שומן?
חשבו איזה טעם אתם רוצים לחוש בסוף החג? טעם של ניצחון או טעם סופגנייה? או טעם של עליה? של כשלון, של אכזבה?

נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לעבור את החג ללא תחושת פספוס.


קבלו שני מתכונים לחג מתוק!

לביבות תירס
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:
1 כוס חלב 1%
1 ביצה מופרדת לחלמון ולחלבון
2 כפות קמח שטוחות
1 קופסא גרעיני תירס לייט

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם חלמון הביצה. מוסיפים חלב ותירס ומניחים בצד לחצי
שעה. בקערה אחרת מקציפים את החלבון לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתערובת הקמח
והתירס. מחממים מחבת טפלון היטב ומרססים בתרסיס שמן. בעזרת 2 כפות יוצקים לביבות למחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

מיני סופגניות אפויות מתכון של אושר אידלמן ואודי ברקן דיאטנים קליניים ושפים באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:
 25 גרם שמרים טריים (או 6 כפיות שמרים יבשים)
 3 כוסות קמח
 3 כפות סוכר
 3 חלמונים (ביצים בגודל M)
 1 כפית משפר אפייה (לא חובה)
 1 כפית אבקת אפייה
 תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
 3/4 כוס חלב פושר (לחמם במיקרוגל חצי דקה)
 1 כף חמאה רכה
 2 כפות שמן קנולה
 1/4 כפית מלח
 מעט שמן קנולה לשימון הקערה

אופן הכנה:
מערבבים שמרים, חלב פושר וסוכר בקערה. מניחים במקום חמים ל- 10 דקות, עד שרואים בועות על פני הנוזל. מעבירים לקערת מערבל עם וו לישה ומוסיפים את שאר הרכיבים מלב המלח. מערבלים במהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות. מתפיחים כ- 40 דקות בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד, עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לרבעים ומכל רבע יוצרים 8-9 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מעבירים לתבנית אפייה משומנת של מאפינס. מכסים בניילון נצמד לתפיחה שנייה של כ – 20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ- 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. הופכים על רשת ומצננים מעט.

הצעה למילוי: ריבת תפוחים וניל
מצרכים:
1/2 קילו תפוחי גרנד סמית
1/2 קילו תפוחי פינק ליידי
1 מקל וניל
100 גרם סוכר
4 כפיות ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
מגלענים ומקלפים את התפוחים. מעבירים לסיר בינוני ומערבבים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הוניל ואת שאר המרכיבים. נותנים לחומרים לנוח שעה – עדיף אפילו לילה במקרר. מרתיחים את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות תוך כדי ערבוב על אש בינונית, עד שהתפוחים מתפרקים. מצננים ומעבירים לשקית זילוף או למזרק את הכמות הרצויה למילוי. את השאר אפשר להעביר לצנצנת לשימור במקרר. ממלאים את הסופגניות. אפשר לפזר מעליהן אבקת סוכר עם קינמון בעזרת מסננת.

צילום: יחסי ציבור
חג שמח!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox