לראשונה בארץ: טחנת "קמח הארץ" משיקה אקווהפאבה מוכנה – לשימוש זמין ונוח


בשנים האחרונות גברה המודעות לשימוש בתחליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים 
ליצירת מיונז, מרנג, עוגות, קרמבו, מוס ועוד.
טחנת "קמח הארץ" משיקה, לראשונה בארץ, אקווהפאבה מוכנה בקרטונית מזיגה עם פקק לסגירה חוזרת - לשימוש זמין ונוח. אקווהפאבה הם מי הבישול של קטניות (חומוס, שעועית וכד').

המוצר מיובא מאיטליה אקווהפאבה (Aquafaba) ומכיל 500 מ"ל נוזל מי חומוס, כמות שוות ערך ל-10 ביצים.

אקווהפאבה - צילום קמח הארץ

למרות שבמהלך השנים נעשה שימוש במי הבישול של קטניות, האקוואפאבה "הומצא" רק בשנת 2014 כתחליף ייעודי לביצים ולקצף ביצים. המילה עצמה היא הלחם של שתי מילים לטיניות aqua (מים) ו- fabaceae (קטניות).

אקווהפאבה אומץ בהתלהבות בידי הקהילה הטבעונית, שלא עושה שימוש בביצים. הנוזל משמש כתחליף להכנת דברי מאכל שונים בהם יש צורך בשימוש בביצים טריות ונאות או בקצף ביצים - כמו למשל מרנג, עוגות בחושות, פשטידות, פנקייק ועוד. יצויין שהנוזל, שבמשך שנים זוהה עם הקהילה הטבעונית, משמש גם רבים מחוצה לה, החוששים משימוש בביצים נאות ולא מפוסטרות להכנת מיונז, מוס ועוד.


אקווהפאבה. צילום - קמח הארץ

מידע:
כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר השקה: 18 ש"ח לקרטונית במשקל 500 מ"ל.
להשיג באתר "קמח הארץ" ובקרוב גם בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox