מתכונים על בסיס קמח חומוס: גונדי ו פאינה במחבת, עם טוויסט ישראלי


שני הוריי היקרים נולדו באיראן- פרס לכן המטבח השולט אצלהם הינו מטבח פרסי. גדלנו על מאכלי העדה והכוכב על השולחן הינו הגונדי.
אמי היקרה יושבת וטוחנת חומוס אחד אחד אבל אנחנו דור ההמשך לפעמים מחפשים קיצורי דרך. במקום גרגירי חומוס אני מוסיפה את קמח החומוס של "תבואות", המיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים.


מתכון לגונדי

מצרכים לגונדי:
חצי קילו חזה עוף
2 כוסות קמח חומוס תבואות
כפית הל
חצי כפית פלפל שחור
1 בצל גדול לגרד
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
3 כפות שמן

מצרכים למרק:
חצי כפית כורכום
כף מרק עוף
מעט פלפל שחור ( פחות מחצי כפית )
בצל שלם גדול

גונדי

אופן ההכנה:
מערבבים את המצרכים לגונדי ביחד כעיסה אחת , משאירים אותה כחצי שעה לאחר הערבוב.
לאחר מכן:
חותכים בצל ל 4 חתיכות
שמים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל
מוסיפים חצי סיר ( של 4 ליטר )
מוסיפים למים מעט כורכום חצי כפית, מעט פלפל שחור ( פחות מחצי כפית), כף מרק עוף.
לאחר הרתיחה עושים כדורים מהתערובת ומניחים בתוך המרק החם.
מנמיכים את האש. בישול כשעה.
ניתן להוסיף למרק גזר או תפוח אדמה לפי הטעם.
בתאבון!!

צילום איל גרניט


"תבואות" מציעה מתכון ללחם שטוח מקמח חומוס:
באיטליה שמו פרינאטה, בצרפת שמו סוקה ואילו באורוגואי ובארגנטינה שמו פאינה. איך תקראו לו ביום העצמאות ובל"ג בעומר?

הכירו מאכל שלמרות שהוא לא מכאן – הוא מרגיש הכי מזרח תיכוני: לחם שטוח שעשוי מקמח חומוס, שמן זית ותבלינים. חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה להכינו עם קמח חומוס איכותי ועשיר בערכים תזונתיים – ועם טוויסט ישראלי.

מקורו של הלחם הוא ככל הנראה במחוז ליגוריה, איטליה, שם הוא נקרא פָרינָאטָה(Farinata) . באזור ניס בצרפת – שם נשבעים שהם מקור המאכל - הוא נקרא סוקה .(Socca) גם הספרדים אהבו אותו ולא ברור אם הוא הגיע לדרום אמריקה עם הספרדים או עם האיטלקים. כך או כך, באורוגואי ובארגנטינה למשל שמו פאינה (Fainá), ונהוג לשים אותו מעל פיצה. ההכנה המסורתית היא בתנור אבל אפשר להכין גם במחבת. אנחנו נכין אותו במחבת ואפשר ליהנות ממנו עם או בלי דברים מעליו.

קמח החומוס של "תבואות", המיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים. הקמח מתאים כתחליף ביצה במתכונים שונים ומשמש גם כחומר "מדביק" בהכנת מאכלים שונים ובהם קציצות, פאקורה, סמוסה, גונדי ועוד.

מחיר: 13.90 ₪ (לאריזה של 500 גרם). כשר בהשגחת הרבנות בית שמש.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

פאינה מקמח חומוס עם טוויסט ישראלי


פאינה במחבת, עם טוויסט ישראלי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי


מצרכים (למנה אחת):

1/2 בצל בינוני, קצוץ
1/2 כוס קמח חומוס של "תבואות"
1/2 כוס מים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כפית שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית כמון
1-2 כפיות כוסברה ו/או פטרוזיליה – קצוצות דק
שמן זית

** גיוון: חופן פיסטוקים טבעיים, קלויים קלות במחבת, ושבורים

אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל החומרים – למעט הבצל ואבקת האפייה. להוסיף 1 כף שמן זית. לערבב. להניח בצד לשעתיים לפחות

להלהיט מחבת בקוטר 22- 26 ס"מ (תלוי בעובי הפאינה שרוצים). להוסיף 2 כפות שמן זית, ולטגן את הבצל לשקיפות. לצנן

להוסיף את הבצל לבלילה. לערבב היטב

להלהיט שוב את המחבת ולהוסיף 1- 2 כפות שמן זית. בזמן זה להוסיף את אבקת האפייה לבלילה ולערבב שוב

לצקת את הבלילה למחבת החמה. מי שרוצה פיסטוקים – זה הזמן להוסיף. לכסות ולטגן על אש בינונית כ-5 דקות. כשהזהיב/השחים, להוציא לצלחת

להוסיף למחבת כפית שמן זית, להחליק למחבת את הצד שעוד לא מוכן, ולטגן עוד כמה דקות, עד שהזהיב

אפשר לקחת לפיקניק/על האש ולחמם מעל המנגל על חום נמוך, עטוף בשתי שכבות של רדיד אלומיניום, או במחבת ברזל/משטח צלייה למנגל


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox