יום ראשון, 22 באוגוסט 2021

הצ׳יפס עולה מדרגה: מילוטל משיקה סדרת צ׳יפס קפוא ב-6 סגנונות לשימושים שונים


פעם קראתם לילד בוא קח ציפ'ס והוא סירב? אז אצלי לעולם לא מסרבים בכל הצורות ובכל הדרכים העיקר ציפ'ס חם ומפנק.
חברת מילוטל, ששמה לה למטרה להביא ללקוח את חווית הצ׳יפס האיכותי מהמסעדה הביתה משיקה בימים אלה סדרת אריזות צ׳יפס קמעונאיות ב-6 סגנונות שונים. 
בין מוצרי הצ׳יפס הקפוא של החברה ניתן למצוא צ׳יפס קלאסי, צ׳יפס סטייק, צ׳יפס אמריקאי, צ׳יפס זיגזג, צ׳יפס קוביות, צ׳יפס פלחים וסטייק צ'יפס.

מקפיא הצ׳יפס ברשתות הפך בשנים האחרונות לגנרי ומשעמם. לתוך הואקום הזה נכנסת מילוטל החדשה עם סדרת מוצרים איכותיים ובריאים, שהופכים את הבישול הביתי לקל ונוח יותר. האריזות החדשות ניתנות לרכישה ברשתות נבחרות.


המוצרים החדשים:

צ'יפס זיג זג 1.5 ק"ג – מתאים לטיגון ואפייה, מגיע בחיתוך זיג זג אהוב על ילדים. אריזה משפחתית גדולה. מחיר מומלץ – 19.90 ש״ח.

צ'יפס קוביות 1 ק"ג - מתאים לטיגון ואפייה, מגיע בחיתוך קוביות קטנות בסגנון ״הום-פרייז״, מעולה לנשנוש. מחיר מומלץ – 13.90 ש״ח.

צ'יפס פלחים 1 ק"גפלחי תפו״א עם קליפה, מתאים לטיגון ואפייה. מחליף את תוספת התפו״א בתנור, ניתן להוסיף תיבול לפי הטעם. מחיר מומלץ – 13.90 ש״ח.

צ'יפס קלאסי משפחתי 800 גרם מתאים לטיגון ואפייה. הצ׳יפס שכולם אוהבים. מחיר מומלץ – 9.90 ש״ח.

צ'יפס קלאסי משפחתי- 1.5 ק"ג אריזה משפחתית במשקל חדש. מחיר מומלץ – 19.90 ש״ח.

צ'יפס אמריקאי1.5 ק"ג מתאים לטיגון ואפייה. סגנון מקלות דקים כמו ברשתות המזון המהיר. אריזה משפחתית גדולה. מחיר מומלץ – 24.90 ש״ח.

צ'יפס סטייק - 1.5 ק"ג מתאים לטיגון ואפייה - סגנון Wedges טרנדי ונפוץ במסעדות המבורגרים ודיינרים. אריזה משפחתית גדולה. מחיר מומלץ – 19.90 ש״ח.


מידע:
כשרות לכל מוצרי הצ׳יפס המוקפא: מהדרין "הרב רובין". רבנות מועצה אזורית מטה אשר.








"מעדני יחיעם" משיקה סדרת נקניקיות עוף במתכון משופר




מתכון משופר לנקניקיות העוף של "מעדני יחיעם"

אם תשאלו את הילדים שלי מה הם אוהבים לאכול ישר תקבלו מענה נקניקיות וציפ'ס . בשנים האחרונות גברה המודעות למזון בריא יותר וחברת מעדני יחיעם עורכים שינוי במתכון ובהשקות מיוחדות של מעדני בשר משובחים.

מבחן טעימות מקצועי שערך מכון המחקר "נתיב יועצים" קבע: נקניקיות "מעדני יחיעם" במתכון משופר טובות יותר באופן מובהק - הן בפרמטר הטעם והן בפרמטר המרקם - בהשוואה למותג המוביל בשוק.


חברת "מעדני יחיעם", יצרנית הנקניקים והפסטרמות של קיבוץ יחיעם, משיקה סדרת נקניקיות עוף במתכון משופר.
הנקניקיות החדשות ישווקו באריזות 400 גרם, 1.5 ק"ג וכן נקניקיות ביס באריזת 380 גרם. הנקניקיות החדשות ללא גלוטן, ללא סוכרים וללא תוספת מונוסודיום גלוטומט ומכילות 12% חלבון.

ללא גלוטן


נקניקיות יחיעם במתכון החדש עברו בחינת טעם חיצונית ע"י מכון מחקר מקצועי למזון, והושוו לנקניקיות העוף המובילות בשוק. התוצאות היו ברורות: הנקניקיות החדשות של "מעדני יחיעם" נמצאו עדיפות על פני נקניקיות המתחרה המוביל, בכלל הפרמטרים שנבחנו. 
לדברי חברת "נתיב יועצים" עורכת המחקר: "ציון ההתקבלות לנקניקיות יחיעם נמצא גבוה יותר באופן מובהק מציון ההתקבלות לנקניקיות המובילות המתחרות, הן בפרמטר הטעם והן בפרמטר המרקם. בניתוח מדד קושי/רכות הנקניקייה עולה כי קושי/רכות נקניקיית יחיעם הינה מאוזנת. כמו כן רמת העסיסיות של הנקניקייה טובה. במבחן ההעדפה נמצאה העדפה מובהקת לנקניקיות יחיעם אל מול המותג המתחרה.




לדברי תמיר דגן, מנהל השיווק של מעדני יחיעם, אנו רואים שהלקוחות הרבה יותר רגישים לטעמים ולמרקמים ולכן החלטנו לערוך שינוי במתכון, בטעם ובמרקם של המוצר. אנו שמחים על תוצאות המבחן ובטוחים שהקהל ירגיש ויאהב את השיפור".



מידע:
כשרות: כשר בהשגחת הרבנות הראשית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 11.90 ₪ לאריזת נקניקיות ביס 380 גרם ונקניקיות עוף 400 גרם; כ-26.90 לאריזת נקניקיות עוף מתכון משופר לאריזת 1.5 ק"ג.
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות ברחבי הארץ.


קרדיט צילום: Sell360pro



מותג המזון "עתיד ירוק" מציג סדרת אבקות אורגניות, טבעיות וטבעוניות, ממזונות על מהטבע



בשנים האחרונות ישנה מגמה ושינוי לגבי צריכת מזון בריא יותר עבור הגוף שלנו. המודעות גברה ועקב כך נוצרו מתכונים בריאים רבים הבאים לשפר את חיינו ובריאותנו תוך צריכה נכונה ובריאה יותר.
אין דבר נפלא יותר מאשר להכין מתכונים בריאות, קלילים ובידיעה שאנחנו מזינים את הגוף בדיוק במה שהוא צריך.

דרך נוחה ופשוטה להעשרת התזונה: מותג המזון "עתיד ירוק" מציג סדרת אבקות אורגניות, טבעיות וטבעוניות, ממזונות על מהטבע.
כל מוצר בסדרה החדשה מכיל 100% רכיב סופרפוד בודד: אסאי ברי נא, תה מאצ'ה, חלבון אפונה, עשב שעורה, ספירולינה וגוג'י ברי.

לאבקות כשרות פרווה בד"צ קהילות והן משווקות בידי חברת "רוצים את הטבע", המתמחה במוצרי מזון מהטבע. איזו דרך נוחה ופשוטה להוסיף מזונות על לתפריט, יום יום!

האבקות מעולות כתוספת מזינה לתזונה היומיומית בשייק, בגרנולה, כתוספת למזון ובהכנת מטעמים קרירים, טעימים ובריאים - מרכיבים אמיתיים וטבעיים.

האבקות מכילות פרי, ירק, אצה, קטניה או צמח - שנקטפו או נקצרו, יובשו באופן טבעי או בהקפאה ואז - נטחנו לאבקה. כל אחד מהם עשיר בערכים תזונתיים שונים ובהם ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וחלבונים. לבריאות!

מידע:
כשר פרווה בהשגחת בד"צ קהילות ובאישור הרבנות הראשית.
מחירים: תה מאצ'ה 69.90 ש"ח (100 גרם) * גוג'י ברי 119.90 ש"ח (100 גרם) * ספירולינה 119.90 ש"ח (250 גרם) * אסאי 99.90 ש"ח (100 גרם) * עשב שעורה 59.90 ש"ח (100 גרם) * חלבון אפונה 29.90 ש"ח (100 גרם).
להשיג בשופרסל GREEN, רשת עדן טבע, ניצת הדובדבן, טיב טעם, טבע קסטל, אניס, זמורה אורגני, חנויות טבע ותבלינים.

צילום – לירן אגסי



"עתיד ירוק" מציע שש רעיונות להכנת שייקים וקינוחים טבעוניים ומרעננים לקיץ, עם סדרת האבקות:

קערת פירות עם אבקת אסאי אורגנית

רכיבים
1 כוס מיקס פירות יער קפואים
1 בננה קפואה
2 כפיות אבקת אסאי אורגני של "עתיד ירוק"
3 – 4 כפות שיבולת שועל
3/4 כוס חלב סויה (או כל חלב אחר)
1 כפית סירופ מייפל אמיתי

** קישוט וגיוון: פתיתי קוקוס * זרעי צ'יה * פירות אהובים * אגוזים/שקדים קצוצים

הוראות הכנה
♦ טחנו בבלנדר לתערובת חלקה בננה קפואה, פירות יער, אבקת אסאי, שיבולת שועל, חלב סויה
♦ המתיקו במייפל וקשטו בתוספות לטעמכם


שייק ירוק עם אבקת עשב שעורה אורגני

רכיבים
½ כוס מי קוקוס או מים
½ כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל (או כל חלב אחר)
3 עלי חסה או קייל
1 כפית אבקת עשב שעורה אורגני של "עתיד ירוק"
1 תפוז או 1 בננה (או כל פרי אחר שתרצו)

הוראות הכנה
הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר והפעילו עד לקבלת משקה בעל מרקם חלק ואחיד
כדורי אנרגיה עם אבקת חלבון אפונה אורגנית

רכיבים
330 גרם שקדים או אגוזי מלך
60 גרם אבקת חלבון אפונה אורגנית של "עתיד ירוק"
20 תמרים טריים, מגולענים
3 כפות גדושות קקאו גולמי או שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל איכותית
½ כפית קינמון טחון
קמצוץ מלח ים
מיץ מחצי תפוז + גרידת התפוז
** לציפוי: פתיתי קוקוס, שברי קקאו, שברי אגוזים, אבקת מאצ'ה...

הוראות הכנה
♦ מכניסים למעבד מזון שקדים, קינמון, אבקת חלבון, מעט גרידת תפוז ושוקולד מריר (או קקאו), ומעבדים עד שהתערובת נראית פירורית
♦ מוסיפים את התמרים ותמצית הווניל ומעבדים שוב, עד שהתערובת מתחילה להתאחד
♦ מוסיפים מיץ מחצי תפוז במידת הצורך
♦ יוצרים כדורים עם הידיים, ומגלגלים את הכדורים בציפוי

שייק אנרגיה ג'ינג'ר עם אבקת גוג'י ברי אורגנית

רכיבים
½ 1 בננות קפואות
1 כוס חלב קוקוס (או חלב אהוב אחר)
½ 1 כפות אבקת גוג'י ברי אורגני של "עתיד ירוק"
2 ס"מ ג'ינג'ר מקולף
½ כפית תמצית וניל
קורט מלח ים (אופציונלי)

צילום לירן אגסי


הוראות הכנה
טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר וממתיקים במידת הצורך
שוקולד לבן טבעוני עם אבקת ספירולינה אורגנית

רכיבים
1/4 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים מינימום 4 שעות
1/2 כפית אבקת ספירולינה אורגנית של "עתיד ירוק"
2 כפות סירופ מאלט אורז או מייפל אורגני טהור
1/4 כפית תמצית וניל אמיתי
20 גרם שמן קוקוס מומס + 1 כפית שמן קוקוס
1/2 כף מיץ לימון
60 גרם חמאת קקאו

הוראות הכנה
♦ המיסו את חמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם מים חמים (באן מרי)
♦ שימו במעבד מזון קשיו, סירופ מאלט אורז, תמצית וניל, כפית שמן קוקוס ומיץ לימון
♦ טחנו בפולסים והוסיפו את חמאת הקקאו המומסת. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין
♦ צקו מהתערובת עד מחצית גובה תבנית סיליקון (לשוקולד/פרלינים)
♦ מערבבים אבקת ספירולינה אורגנית עם 20 גרם שמן קוקוס מומס, וממלאים עימה את שאר המקום בתבנית
♦ מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים
♦ ברגע שהשוקולד מתייצב, לשמור במקרר

טפיוקה וקרם קוקוס עם אבקת מאצ'ה אורגנית

רכיבים
1 חבילה טפיוקה מבושלת לפי הוראות היצרן
2 חבילות חלב קוקוס אורגני
6 כפות / 2 עיגולים סוכר דקלים מומס
2 כפות אבקת מאצ'ה אורגנית של "עתיד ירוק"
פירות העונה

הוראות הכנה
♦ לשים את חלב הקוקוס, סוכר הדקלים ואבקת המאצ'ה בסיר ולבשל על אש בינונית כ-15 דקות, תוך ערבוב במטרפה
♦ כשהקרם מוכן לקרר מעט. לכסות ולקרר במקרר כשעתיים
** להגשה: להניח בכוס שכבת טפיוקה. מעליה להניח שכבה של קרם קוקוס- מאצ'ה ומעל, לפזר מפירות העונה



יום שבת, 21 באוגוסט 2021

חדש בבני ברק חנות מפעל Bַ&D למוצרי מזון טבעיים ומתכון מפנק לממתק חמאת בוטנים ופצפוצים




בשנים האחרונות גברה המודעות לאוכל בריא עם רכיבים טבעיים, איכותיים ובמחירים נוחים וידידותיים, לכל בית בישראל.
מתוך הביקוש לטובת תושבי גוש דן ובקעת אונו נפתחה חנות מפעל נוספת לחברת B&D, שתפעל בבני ברק, עם מבחר מוצרי מזון טבעיים ובריאים, ללא גלוטן, ללא סוכר ומתוך חזון להקמת חנות עם מגוון רחב, טבעי ומינימום התערבות במזון.

צילום בטר אנד דיפרנט

בחנות הגדולה והמרווחת, הנותנת מענה לשוחרי בריאות ולנמנעים מסוכר ומגלוטן, ניתן ליהנות מכל מגוון המוצרים האיכותיים של B&D במקום אחד, בהם גם מוצרים ייחודים ואהובים של החברה שלרוב, לא ניתן להשיגם ברשתות.

במגוון המוצרים והקטגוריות בחנות: ממרחים (בוטנים, קשיו, שקדים, חרובים, קרם נוגט, זרעי חמנייה, פיסטוק, אגוזי לוז, גרעיני דלעת, שקדים, קשיו ועוד); סירופים ותרכיזים 100% פרי (תפוחי עץ, רימונים, דובדבנים חמוצים, אננס, חמוציות, תפוזים ועוד); פריכיות ללא גלוטן (אורז, כוסמת, קינואה ועוד); דגני בוקר ללא גלוטן: קורנפלקס ופצפוצי אורז העשויים מגרעיני תירס ואורז שלמים (ולא מתערובת קמחים), קינופלקס – פתיתי קינואה קלויים ועוד; אטריות כוסמין העשויות מקמח כוסמין מלא; דבש, סילאן וממתיקים מיוחדים (אריתריטול, סוכר דמררה, מתוקל המופק משורש העולש ועוד); גרנולה (שיבולת שועל, קינואה, שקדים ואגוזים, ללא תוספת סוכר ועוד); שמנים (קוקוס, פשתן, שומשום ועוד); תה (תה ירוק עם עלי סטיביה, גרגרים להכנת משקה שומר ועוד); טחינה (חמאת שומשום, טחינה עינן ועוד); דייסות (סולת, כוסמת, דגנים עם קינואה, אורז, שיבולת שועל ועוד); ציפויים ללא גלוטן (פירורי אורז מלא, פתיתי קורנפלור טחונים ומתובלים ועוד); מוצרי סויה (נאגטס, נתחים לשווארמה ועוד); מיצוי מי שזיפים מיובשים; אבקת חרובים ועוד.

בנוסף, החנות מציעה גם מבחר מוצרי מזון של חברות אחרות החולקות עימה אותה אג'נדה לגבי מזון, ובהם: מוצרי חברת "משובח" ללא גלוטן, קמחים מנופים מיוחדים, תבלינים איכותיים 100% תבלין, מבחר פירות מיובשים ואגוזים, חטיפים ללא גלוטן, קטניות בוואקום של חברת "כי-טוב", תוספי תזונה וויטמינים של חברת "אלטמן", מגוון מוצרי אפיה משלימים ועוד.

4 כוסות פצפוצי אורז



להדק בתבנית

מתכון ממתק חמאת בוטנים ופצפוצי אורז

שלב 1
4 כפות חמאת בוטנים
חצי כוס דבש
5 כוסות פצפוצי אורז
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה שלב 1
לערבב את פצפוצי האורז עם אגוזי המלך הקצוצים
להניח בתבנית רצוי מלבנית או מרובעת ( לא גדולה )
להמיס את הדבש עם חמאת הבוטנים במיקרו
לשפוך על כל פצפוצי האורז לערבב ולהדק היטב לתבנית

להמיס חמאת בוטנים ודבש

שלב 2
300 גרם שוקולד לבן
4 כפות חמאת בוטנים

אופן הכנה שלב 2
להמיס את השוקולד במיקרו 
לערבב עם חמאת הבוטנים
לשפוך על פצפוצי האורז
להכניס למקרר לקירור כשעה

להמיס שוקולד לבן

לערבב עם חמאת בוטנים

שלב 3
שמנת מתוקה 250 מל
שוקולד מריר

להמיס את השוקולד המריר במיקרו ביחד עם שמנת מתוקה
לשפוך הכל כשכבה נוספת בתבנית
לאחסן במקרר כשעה נוספת

להמיס שוקולד מריר עם שמנת מתוקה

לשפוך על הכל



לחתוך לקוביות להגשה 
בתאבון!!!

מידע:
החנות החדשה ממוקמת ברחוב בן יעקב 21, בני ברק. טל': 03-5590291, שעות פתיחה: בימים ראשון עד חמישי: 09:00 – 23:00, יום שישי: 08:30 – 13:00.
ניתן להתעדכן במבצעים החדשים בחנות בוואטסאפ: 058-7991993.
לפרטים: https://bnd.co.il

יום חמישי, 19 באוגוסט 2021

"אחוה" משווקת לראש השנה עוגת דבש בכחמישה שקלים!




התייקרות במחירי המזון לקראת החגים? לא באחוה
"אחוה" משווקת לראש השנה עוגת דבש בכחמישה שקלים!

היא טעימה, מפנקת, רכה והמחיר שלה רק 5 ש"ח!!!!
גם השנה מציעה חברת "אחוה" עוגת דבש בחושה בטעם עשיר בעלת מרקם של אפיה ביתית ובמחיר ללא תחרות: כ- 5 שקלים בלבד.
חברת "אחוה": לא נעלה מחירים ונשמור על מבצעים במיוחד בתקופה כלכלית מאתגרת זו"



העוגה תימכר בכל רשתות השיווק המובחרות (למעט רמי לוי) למשך כל תקופת החגים ויצטרפו אליה מוצרי חג נוספים בהם ממרח שומשום עם דבש, עוגת תפוח עץ ממולאת ומבחר עוגות ועוגיות מבית המאפה של אחוה.



עוגת הדבש של אחוה בעלת טעם עשיר, במרקם של אפיה ביתית ומתאימה לאירוח והגשה בימי החג. לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת "אחוה", "בניגוד להתייקרות הצפויה של מוצרי המזון לקראת החגים, אנו נמנעים מעליית מחירים ומביטול או צמצום של מבצעים. נמשיך לשמור את סל המוצרים שלנו במחיר המשתלם ביותר לצרכן, במיוחד בתקופה כלכלית מאתגרת זו ונאחל חג שמח לכל בית ישראל".

מידע:
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 5 שקלים לעוגה במשקל 400 גרם.
להשיג בכל רשתות השיווק למעט ברשת רמי לוי שיווק השקמה.

ממרח שוקולד טבעוני חדש לחברת "אחוה"



ממרח שוקולד טבעוני חדש לחברת "אחוה"
חברת "אחוה" משיקה ממרח חדש לכריכים ולאפייה:
ממרח בטעם שוקולד

הוא טעים עם מרקם עדין וקטיפתי ונפלא לשימוש בסנדוויצ'ים וכן לאפייה של מבחר עוגות ועוגיות. 
חברת אחוה משיקה ממרח חדש בסדרת הממרחים המתוקים מתוצרתה: ממרח בטעם שוקולד. הממרח החדש במרקם קטיפתי, נפלא לשימוש במריחה על פרוסת לחם, בכריכים וכן לאפייה. הממרח ישווק באריזת 400 גרם, מתאים לטבעונים (ויגן פרנדלי), בכשרות הבד"ץ.


ממרח בטעם שוקולד חברת אחוה צילום יעל האן

הממרח טבעוני (ויגן פרנדלי) וישווק במחיר אטרקטיבי כחלק ממדיניות המחירים המוזלת של אחוה
אחוה משווקת ממרחים מתוקים מבוססי טחינה גולמית בהם ממרח שומשום עם שוקולד, ממרח שומשום עם שוקולד ללא תוספת סוכר, ממרח שומשום עם סילאן, ממרח שומשום עם דבש וממרח שומשום וקוקוס, שזוכים להצלחה אדירה. הממרחים עשויים מטחינה מלאה, עשירים בסידן וברזל, ללא כולסטרול, דלים מאוד בנתרן, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא שומן טרנס. בנוסף משווקת החברה ממרח חלוה שנחשב לממרח פופולארי האהוב במיוחד על הילדים.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת "אחוה", "אנו שמחים להביא גם במוצר זה, את סל המוצרים שלנו במחיר המשתלם ביותר לצרכן, במיוחד בתקופה כלכלית מאתגרת זו".

מידע:
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 6.90 – 8.90 שקלים לאריזת 400 גרם.
להשיג בכל רשתות השיווק למעט ברשת רמי לוי שיווק השקמה.


מתכונים לגולאש הונגרי חגיגי וסירות שקשוקה טעימות במיוחד


תבלין הוא מרכיב עיקרי במטבח, הוא צובע את האוכל ומשביח את נראותו וטעמו. לא סתם אני אומרת תיבלון טוב הוא הסוד למנה טעימה.
"נפטון" מציעה לשדרג כל מנה עם מגוון תבלינים ובהם תערובת תיבול לאורז מרוקאי, פפריקה מתוקה, טאפנד זיתים ירוקים ושמיר מיובש - לתיבול עוף, דג, פשטידות ומבחר תוספות. לכבוד החג, נפטון גם מפנקת עם מתכון לגולאש הונגרי חגיגי!

השבוע הכנתי בצק סירה במילוי שקשוקה עם פפריקה מתוקה ששיבחה את טעמה ובתיבול טאפנד זיתים המנה הפכה למוצלחת ביותר.

בין המוצרים:
תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי: תערובת תיבול חדשה, להכנת אורז בקלות, במהירות ובנוחות. מכילה, בין השאר, בצל מיובש, עדשים, צימוקים כהים, שקדים, חומוס הודי (צ'אנה דאל), שמן, פפריקה, מלח ותבלינים. מספיק להוסיף חצי כוס מהתערובת לכוס אורז (מתכון מנצח בגב האריזה). מחיר: 15.90 ש"ח (לאריזה במשקל 140 גרם).

פפריקה מתוקה: 100% פפריקה איכותית מתוקה. מתאימה לתיבול מבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).

פפריקה מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי: פפריקה מתוקה עם שמן. מתאימה למבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).

שמיר: 100% עלי שמיר מיובשים. מתאים למבחר מאכלי בשר, עוף, דגים, פשטידות, מאפים חלביים ומבחר תוספות כמו תפוחי אדמה, פסטה ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 25 גרם).

ממרח טאפנד זיתים ירוקים: מתאים לתיבול סלטים קרים או חמים, לכריכים ולטוסטים, לפסטות ועוד. מכיל בין השאר זיתים ירוקים, שמן זית, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, רכז לימון ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לצנצנת במשקל 180 גרם)

התבלינים, התערובת והממרח ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל.




ארוחת הערב שכולם אוהבים אצלי זה סירות במילוי שקשוקה לצד מטבלים מפנקים 

מצרכים לבצק
1 כפית סוכר לבן
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
חצי קילוגרם קמח לבן
בערך 1.5 כוסות מים פושרים (לא,רותחים)
4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה של הסירות
מערבבים לפי הסדר: קמח, שמרים וסוכר לסיום מלח.
מוסיפים את השמן והמים בהדרגה
ללוש עד קבלת בצק אחיד
להשאיר את הבצק מכוסה להתפחה כ-שעה
לחלק לכדורים שווים ( בערך 9-8 ) בהתאם לגודל הרצוי
כל כדור מרדדים מהדקים בצדדים ניתן לקשור עם עירית



מילוי שקשוקה
400 גרם עגבניות מרוסקות ( רצוי לבשל עגבניות אבל זו השיטה הקצרה )
3 שיני שום חתוכים לקטן
3כפות שמן זית
מלח / פלפל לפי הטעם
לאוהבים חריף מומלץ פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
כף פפריקה מתוקה נפטון
לכל סירה ביצה

אופן ההכנה
לערבב את כל המצרכים ניתן כמה דקות על הגז או ללא
למלא את הסירות ובכל סירה לשבור ביצה
מומלץ להבריש את צדדי הסירה בביצה ולשים שומשום וקצח להעשרת הטעם
להשאיר 15 דקות להתפחה קלה שנית ולהכניס לתנור
לחמם תנור 180 מעלות עד השחמה
בתאבון

ניתן לשים מעל תבלין שמיר
רצוי בצד טפנד זיתים מבית נפטון

לכבוד החג, "נפטון" מציעה מתכון נהדר להכנת גולאש הונגרי חגיגי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות
1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון"
3 - 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"
שיניים קלופות מראש שום שלם
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)
1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות

גיוון: להחליף חלק מהפפריקה בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של "נפטון". מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של "נפטון"

אופן ההכנה:
לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. להוציא לקערה

אותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2 – 3 דקות

להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים

להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול

לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך

הערות:
· אפשר ואף רצוי להכין מראש. לחמם על אש נמוכה
· אפשר להקפיא
· אפשר להוסיף, בשעה האחרונה, קוביות של תפוחי אדמה. לא להקפיא עם תפוחי האדמה
· אפשר להגיש עם ניוקיס, שהוכנו בנפרד




גולאש הונגרי. צילום - PIXABAY.jpg

מידע:
להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ העדה החרדית / כשרות מהדרין רבנות באר שבע.

 

מתכונים לראש השנה באדיבות סולתם אורז פרסי חגיגי ופילה דג עם קרם עגבניות



אומרים שכלי מטבח טובים ואיכותיים הם חצי הדרך להצלחה בבישולים! המטבח הוא מרכז הבית, לכן גם אם אתם בשלנים או חובבנים, עליכם לרכוש כלי מטבח בסיסיים ואיכותיים הנחשבים לחובה כדי שהחוויה תהיה עבורכם קלה ונעימה. רשת 'סולתם' מרחיבה את סדרת Smart Tools, ומציגה כלים חכמים, חדשים ומעוצבים בכדי לעזור לנו לנצל את זמן הבישול בתבונה, על מנת להקל על חיי היומיום שלנו במטבח ובמקביל גם לשמור על חיי המדף של הכלים לאורך זמן.

מגוון הכלים החדשים בסדרת smart tools משלבים סיליקון ואף תכונות ומאפיינים של מספר כלים יחד.
כלי הבישול החדשים המתווספים לסדרה משלבים נירוסטה אל חלד וסיליקון איכותי והם בעלי יתרונות רבים:

קצה הכלים עשוי סיליקון איכותי ובכך הם ניתנים לשימוש עם כלים בעלי ציפוי נון סטיק ואף בכלי נירוסטה להגנה ולמניעת שריטות.

עמידים בחום גבוה עד לטמפ' של 220 מעלות.

הכלים מתאימים לשטיפה במדיח כלים.

חזקים במיוחד ועמידים בשימוש לאורך זמן.

בסדרה מגוון רחב של כלים כגון: מצקת, כף מחוררת, כף פסטה, תרווד לצד, מלקחיים, משטח חיתוך דו כיווני, סכומון נירוסטה ומועך תפוחי אדמה.

אורז פרסי חגיגי של סולתם מתכו מאיה דרין צילום גל בן זאב

אורז פרסי חגיגי
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים לעוגת אורז בקוטר 24 ס״מ:
1 קילו פרסי קלאסי
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
¾ כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית עדין)
10 חוטי זעפרן
2 כפות גדושות מלח

אופן ההכנה:
משרים את האורז במי ברז למשך כשעה. מסננים ושוטפים היטב.
מערבבים זעפרן בקערית עם 2 כפות מים רותחים ומשהים ל-10 דקות.
בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים עם 2 כפות מלח בסיר גדול ומבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה במשך 7 דקות. מסננים.
יוצקים את השמן לאותו סיר, מוסיפים מי זעפרן ומביאים לרתיחה קלה. מנענעים את הסיר כך שהשמן יצפה גם את דפנות הסיר.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה ומסדרים מעליהם את האורז . מניחים לארוז להישאר כמו שהוא, לא מהדקים ולא משטחים.
בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז "ארובות" לכל אורכו כדי לאפשר לאדים להשתחרר, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות נוספות.
טובלים את תחתית הסיר במים קרים על מנת לנתק מן התחתית את שכבת התהדיק – שכבת תפוחי האדמה והאורז השחומים שבתחתית.
מניחים מגש או צלחת הפוכה על גבי הסיר והופכים בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר ליצירת עוגת אורז שלמה.



פילה דג עם קרם עגבניות של סולתם מתכון מאיה דרין צילום גל בן זאב

פילה דג עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 יחידות פילה לברק חתוך לחצי לרוחב
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:
¼ קילו עגבניות שרי אדומות ומתוקות
2 שיני שום קלופות
¼ כוס שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב אריסה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקונפי:
12 יחידות פלפלוני סוויט בייט אדומים
8 יחידות שיני שום קלופות
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
לקונפי: בקלחת קטנה מבשלים את כל המרכיבים עד ששיני השום והפלפלונים מתרככים.
לרוטב: מבשלים במחבת את כל הרכיבים, כשהעגבניות מבושלות טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק מאוד. אם יש צורך, מסננים בעזרת מסננת.
לקראת ההגשה צולחם את הדג: מחממים שמן זית בסוטאז׳, מניחים את פיסות הדג על הצד של העור, כך שהעור כלפי המחבת והבשר כלפי מעלה.
מתבלים וצולים על להבה בינונית עד שצבע הבר מתחיל להשתנות ללבן אטום.
מוציאים מן הסוטאז׳ ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את קרם העגבניות, מביאים לסף רתיחה.
הופכים את נתחי הדג פנימה כך שהבשר יהיה כלפי הרוטב ואילו העור הפריך כלפי מעלה.
מפזרים בין פיסות הדג את קונפי הפלפלים ומגישים.


מידע:
הכלים מגיעים בשני צבעים, אדום ואפור, כאשר קצה הכלי הצבעוני עשוי סיליקון עמיד ואיכותי.

טווח מחירים : 75-145 ₪.
להשיג ברשת חנויות 'סולתם' ובחנויות כלי בית ומטבח המובחרות
ובאתר האינטרנט: https://soltam.co.il/

יום רביעי, 18 באוגוסט 2021

פארק מים שפיים בילוי מהנה לכל המשפחה


עונת הקיץ מביאה עימה חיפוש אחר אטרקציות המשלבות בתוכם מים והנאה מרובה. שבת האחרונה אני ובני משפחתי נסענו ליום כיף בשפיים. המגלשות המפתות, אבובים ושלל אטרקציות הלהיבו את ילדיי ויצאנו בשעת בוקר מוקדמת במיוחד.

התמקמנו עם בני משפחתי במקום מוצל על הדשא ו 7 שעות עפו להם כל כך מהר. ממגלשה למגלשה, אבובים ושוב מגלשה ומעט בריכה והפסקת קרטיב והכל באווירה נעימה.



הפארק משתרע על שטח של חמישים דונמים ובו בריכות, מסלולי אבובים ומגלשות לכל הגילאים, מתחמים רבים ואטרקציות מגוונות, שטחי דשא מרווחים, מוצלים ומזמינים ומתחמי מזון שונים, בהגשה בכלים מתכלים, החל מארוחות בוקר, כריכים ומאפים, סלטים ושתיה חמה, דרך מזון מהיר דוגמת המבורגרים, נקניקיות, מוקפץ אסייתי, תפו"א מוקרם, פיצה ועוד, ועד פינוקים מתוקים כגלידות, קרפ צרפתי, ברד, דונאטס ועוד, לבילוי מהנה של יום שלם.

הילדים והמבוגרים עברו ממתקן למתקן תוך התלהבות והנאה מרובה. הקטנטנים במשפחה שיחקו במתחם הפיראטים בו ספינת פיראטים ייחודית עם 8 מגלשות, בריכה רחבה המותאמת לגילן. הבוגרים יותר עלו שוב ושוב על מבחר ענק של מגלשות ובכל שעה עגולה ניפגשו כולם בבריכת הגלים הגדולה בישראל.
עוד בשפיים, תותחי מים, בריכה רחבה עם מסלולי שחייה ואזור ג'קוזי מפנק למבוגרים.





המגלשות החדשות מצטרפות למתקנים המבוקשים: ארבעת מגלשות רייסר על גלשן מיוחד, מגלשת סופה מהירה במיוחד לגילאי 12 ומעלה, מגלשות קמיקאזה - מגלשות אקסטרים מהירות במיוחד לגילאי 10 ומעלה ומגלשה מפותלת במסלול סלאלום מרגש לילדים מגיל ארבע וגם למבוגרים. מגלשות ומסלולי האבובים כוללים את פאנטזיה, שייט אבובים זוגי במסלול חשוך עם אפקטים מיוחדים במהלך הגלישה לגילאי 5 ומעלה ואת קרייזי קונס, מגלשת אבובים יחידה מסוגה בישראל – עולים, מתהפכים וממשיכים, 3 פעמים.

לגילאים הצעירים מתחמים ייעודיים: עולם הילד, המותאם לגילאי שנתיים ומעלה, מעוצב כחוף ים קאריבי עם מזרקות המתוזמנות למוזיקה ולתאורה, ברז מים ענק, מגלשות, מתקני משחקים, בריכת פעוטות המעוטרת בדמויות מעולם המים ועוד, ומתחם ג'ונגל לפעוטות ולילדים מגיל שנה ועד שמונה, בו 700 מ"ר של מזרקות, חיות משפריצות, מנהרות מים ומתקנים ייחודיים ומשעשעים.



עונת הרחצה נפתחת, עם השקה של ריינבו סליידס, מתחם המגלשות החדש: מקסימום הנאה, מינימום תור
פארק המים שפיים פתח את שעריו, ומשיק את ריינבו סליידס, מתחם חדש ומרשים של ארבעה עשר מסלולי גלישה חווייתיים במיוחד מגיל שבע ומעלה, עם אפשרות תפוסה נרחבת, המצמצמת את התורים למגלשות משמעותית.

לדברי שרה רם-שליין, מנכ"לית פארק המים שפיים: "אנחנו שמחים לחזור לשגרה ולהציג בפני המבקרים שלנו את הריינבו סליידס, שצפויים להוות מקור משיכה גדול ולעשות מהפכה של ממש בחוויית הגלישה. בשל הביקוש הרב לביקורים משפחתיים ולאירועי חברה בפארק, הרחבנו השנה את שעות הביקור, ונהיה פתוחים בימים רבים גם בשעות אחר הצהריים והערב".

לידיעתכם!!
במקום חניה חופשית ומרווחת
יש קפטריות לרכישת קרטיבים / מזון ועוד
אנחנו הבאנו מהבית מזון, שתיה , חטיפים ונהננו מקרטיבים ושיערות סבתא
במקום מלתחות






אז קחו מקדם הגנה, הרבה שתיה, שימו בגד ים ולכו ליום כיף הכי רטוב ומהנה בארץ!

מידע:
פארק המים שפיים, הממוקם בצמוד לקיבוץ שפיים מונגש, מספר המקומות מוגבל, ממומלץ לשריין מקומות מראש דרך אתר האינטרנט ולהתעדכן במועדי הפעילות, משום שיש תאריכים בהם הפארק סגור לאירועים עסקיים ופרטיים:https://waterpark.co.il/

שעות פעילות: ראשון עד חמישי וגם שבת - ביקור יום 9:00 עד 16:00, ביקור ערב: 17:00-22:00, שישי – 9:00 עד 16:00, בכפוף למועדים הזמינים באתר האינטרנט בלבד.

מחיר כניסה: 129 ₪ לכרטיס החל מגיל שנתיים. מחירים מיוחדים לחיילים ולבעלי מוגבלויות עם הצגת תעודה מתאימה בכניסה. בחודש יוני מבצע מיוחד: 4 כרטיסים ב- 364 ₪ בלבד.


לחמי המחמצת של מאפיית הבוטיק החיפאית "פת שטינבך – מאפייה חשמלית" הגיעו לאזור השרון!



אין בסיסי יותר מלחם, הוא מגיע בכל כך הרבה וריאציות כוסמין, שיבולת שועל, מחמצת, לחם מלא, לבן ,שילובים ועוד.
בשנים האחרונות גברה המודעות לתזונה בריאה ומזינה יותר, הבצק הוא חומר חי ודינמי וכעת ניתן למצוא לחמים מתוחכמים מחומרים טובים ובריאים .

לאחר הצלחה מדהימה מאפיית הבוטיק החיפאית פת שטינבך- מאפייה חשמלית, תחל לספק את לחמי מחמצת שאור המופלאים שלה גם באזור השרון.


את הלחמים הטריים והטעימים, הכוללים בין היתר את לחם ה"טוטם", לחם ה"רק כוסמין", לחם "כוסמין לשועל" והלהיט החדש "חלת כוסמין" (100% כוסמין!) אפשר להשיג בסניפי סטופ מרקט בנתניה ובהוד השרון. כל הלחמים טבעוניים.

את הלחמים המיוחדים אופה עפר שטינבך באהבה בכל יום לפנות בוקר.
שטינבך, נכדו של אבא פת, מייסד "מאפיות פת" שפעלו בחיפה בשנים 1922 – 1953, הוא אדריכל במקצועו.
לפני מספר שנים "חזר לשורשים" ופתח בחיפה מאפיית בוטיק, שאת מתכוניה פיתח בעצמו. המאפייה מתמחה בלחמי מחמצת מקוריים 100% מלאים, ללא חומרים מלאכותיים/משמרים/מלאכותיים/תעשייתיים או תוספת של שמרים או מוצרים מהחי. הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון ובהתפחה של 24 שעות.
הלחמים ללא תוספת סוכר (למעט החלה) ובסיס הבצק הוא תמיד קמח, מים, מחמצת ומלח ים אטלנטי. לחמי הכוסמין הם 100% כוסמין מלא עם מחמצת כוסמין מלא.


בין הלחמים:

"לחם "טוטם": לחם גלילי ייחודי שנאפה בתבנית חרס טרקוטה, המיוצרת על ידי המאפייה. הלחם מיוצר מתערובת של קמח חיטה מלא גס, קמח כוסמין מלא גס וקמח שיבולת שועל גס בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה וגרגרי פרג. מחיר: 24 ש"ח

"חלת כוסמין": הלהיט החדש - חלה טבעונית. הבצק עשוי מ-100% קמח כוסמין לבן, מחמצת כוסמין מלא, שמן זית וטחינה. החלה היא היחידה שמכילה גם סוכר. מכינים רק בימי חמישי ושישי. מחיר: 30 ש"ח

"לחם "כוסמין לשועל": 100% קמח כוסמין מלא גס, מחמצת כוסמין מלא בתוספת שיבולת שועל, אגוזי לוז, מלך וקשיו, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ונגיעות של עגבנייה מיובשת. מחיר: 26 ש"ח

"לחם "רק כוסמין": לחם 100% כוסמין מלא גס ומחמצת כוסמין מלאה, ללא כל תוספות. מחיר: 24 ש"ח

"לחם "מחמצת כפרי": עשוי מ-70% קמח כפרי, 30% קמח מלא גס וטחינה אתיופית בבצק. מחיר: 20 ש"ח.





מידע:
כשרות פרווה בהשגחת הרבנות הראשית חיפה.
ניתן להשיג בסניפי סטופ מרקט בהוד השרון, נתניה, חיפה ויגור, ובמאפיית "פת שטינבך – מאפייה חשמלית" בחיפה.