יום שני, 31 במאי 2021

חברת "אחוה" משיקה עוגיות כתר ריבה ללא תוספת סוכר



טעם של אפייה ביתית - ללא סוכר
חברת "אחוה" משיקה עוגיות חדשות בסדרת מוצרי המאפה:
עוגיות כתר ריבה ללא תוספת סוכר

טעים, מפנק , פריך וללא סוכר!!! 
חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, משיקה עוגיות חדשות וטעימות להפליא בסדרת המאפים מתוצרתה: עוגיות ללא תוספת סוכר במילוי בטעם תות. העוגיות החדשות מבית המאפה של אחוה עשויות מבצק פריך, נימוחות בפה וטעימות להפליא, בטעם של אפייה ביתית. העוגיות בצורת כותרת פרחים ובמילוי תות – ללא תוספת סוכר.
העוגיות משווקות באריזת נוחות של 350, קלה לפתיחה ולסגירה והן נהדרות לאירוח וכקינוח מפנק לצד שתייה קרה או חמה.



בתוך כך מודיעה "אחוה",
כי החליטה לפעול בניגוד לגל ההתייקרויות של מוצרי המזון, והיא מוזילה את מגוון מוצרי המאפה מתוצרתה בשיעור של כ-10%.
בין המוצרים המוזלים, עוגיות מיני מרוקאיות באריזת 500 גרם, עוגיות כתר ריבה, דקליות ב - 3 טעמים, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות גרנולה יימכרו במחיר ממוצע לצרכן של 7-9 ₪ בלבד.
לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של "אחוה", "בימים בהם המשק מתחיל להתאושש ולצאת ממשבר הקורונה, המטרה שלנו היא להקל על הוצאות המזון של הצרכן ולהנגיש את המוצרים במחיר מוזל.
התחלנו בהורדות מחיר משמעותיות כבר במהלך הסגר השלישי במטרה להיטיב עם הצרכן ולסייע בהתמודדות עם יוקר המחייה. אנו שמחים להביא לצרכן מוצרי מאפה חדשים וטעימים, באיכות של מיטב הקונדיטוריות ובמחיר השווה לכל כיס".



מידע:
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 7-9 ₪ לאריזת 350 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות (למעט רשת רמי לוי).


יום ראשון, 30 במאי 2021

מסעדת רג'ינה הכשרה במתחם התחנה בת”א - שילוב של אווירה ואוכל איכותי

 


ערב קייצי , אין יותר תירוצים רק אני ובעלי בזמן איכות במסעדת רג'ינה הממוקמת במתחם התחנה בת"א. מבנים ישנים ושמורים שמעבירים את הטעם של פעם ומשחזרים את האווירה. חצר מדהימה ומרווחת, שולחנות בגוון טורקיז המשתלבות לאווירה המיוחדת של המקום.
בחרנו לשבת בחוץ להינות מהמקום המיוחד, אווירה פסטורלית של המקום ומהבריזה של הים.
למסעדה יש מספר חדרים ויש אפשרות לערוך ארוחה בחדר פרטי.



מסעדת רג'ינה יהודית כשרה, אברהם ארבוב הבעלים, הינו יהודי דתי חבד"ניק המשדר אהבה למקום ודאגה לכל לקוח שנכנס. עם ההגעה התקבלנו בסבר פנים יפות ומחייכות.
המסעדה הינה מסעדה כשרה למהדרין, המציעה תפריט עשיר, אוכל ביתי מגוון וכשר עם מבחר מנות פתיחה, ממנות בשריות ועד טבעוניות, מדגים ועד סלטים. התפריט מורכב ממיטב התבשילים והמאכלים של עדות ישראל השונות.



השמש החלה שוקעת, האורות במקום נדלקו והאווירה המשיכה להיות נעימה, קבוצת מטיילים נכנסה למסעדה הפנימית הבטן שידרה רעב והתחלנו עם המנות הפתיחה שהזמנו:

מנות ראשונות: פוקצ'ה , פוקצ'ה סלומון מעושן, מרק, טחינה ביתית, קרפצ'יו סלק , חציל שרוף, סלט עדשים שחורות, סלט עוף, סלט שוק, פטה כבד עוף, מאפה בשר, חומוס בשר, צ'יפס.



המנות שהגיעו לשולחננו:
פוקצ'ה מוגש לצד מטבלי השף - עגבניות, חציל, טחינה. הפוקצ'ה הוגשה חמה וניראת כמו לחמניה ענקית רכה , טריה, לא כל כך קריספית אבל בהחלט השילוב עם המטבלים היה נישנוש טעים לפתיחה שקשה להפסיקו.



חציל שרוף - על טחינה ביתית, סלסה עגבניות פיקנטית ועשבי תיבול- מנה מדהימה!! חציל קלוי כהלכה והשילוב עם הטחינה מוצלח. מי שאוהב חצילים כמוני ממליצה בחום. על החציל רסק עגבניות פיקנטי וטעים, לצידו מעט עשבי תיבול וצנוניות שנחתכו דק דק. מורגש מעט מרירות מהחציל אבל הערבוב עם הטחינה הפכו את המנה למוצלחת וטעימה. מנה גדולה מתאימה לשני סועדים לפתיחה מושלמת.


מאפה בשר - מאפה בצק עלים ממולא בשר בסגנון מזרחי לצד מטבלי השף - המאפה גדול ניתן לחלוק בו מספר אנשים. הוא הגיע עשיר בבשר חם, פיקנטי עדין ביותר עם שילוב טעמים מושלם. בעלי התענג על המנה בשילוב המטבלים. היא משביעה לכן ממליצה לא לאכול לבד אחרת לא תצליחו לאכול את המנה העיקרית!



בעיקריות: דג מרוקאי, פילה סלומון, סטייק פרגית, המבורגר, שווארמה הודו, אסאדו, קבב עגל, סטייק אנטריקוט, פלטת בשרים זוגית, שווארמה טבעונית והמבורגר טבעוני.

המנות שהוגשו לשולחננו:
אני ובעלי אוהבים את הפשטות שמנצחת תמיד ומשאירה אותנו שבעים ומרוצים לכן שנינו הזמנו שווארמה בשרית וטבעונית.

שווארמה הודו נקבה צלוי על הפלנצ'ה לצד צ'יפס, טחינה ועמבה - קולות של התענגות ברקע, בעלי מאושר מהמנה המוצלחת. הבשר רך וטעים, התיבול מדוייק והצ'יפס חם עסיסי וטעים.
מנה מוצלחת לחובבי שווארמה.


שווארמה טבעונית מוגש עם צ'יפס, טחינה ביתית ועמבה - מנה טעימה, משביעה , תיבלון מדוייק עם מתבלים שהופכים את המנה למוצלחת. הצ'יפס קריספי חם וטעים ביותר.


קינוחים: לא יכולנו לא לסיים את הארוחה עם כוס תה נענע מסורתי ולצידו צלחת בקלאווה: קיבלנו 5 יחידות מגוונות בטעמים שונים, טעם מי ורדים עשיר ובהחלט טעם של עוד .



סופלה שוקולד עוגת שוקולד חמה במילוי שוקלד בלגי איכותי המנה לא היתה לטעמי , הסופלה לא היה חם מספיק. בצד כדור גלידה טעימה. יתכן וחומם מעט מידי כי לצידי ישבו כמה ילדים שהתענגו מהמנה .


בתפריט מבחר מנות לילדים : המבורגר/ חזה עוף עם צ'יפס , קוקטיילים, שתייה חמה, קרה, בירות, יינות כשרים מהארץ ומחו"ל. כחלק מהתפריט יש גם את התפריט פרימיום, או מרתף היין כמו שאברהם נוהג לקרוא לו, תפריט של יינות מהרמה הגבוהה ביותר.
ניתן לערוך במקום אירועיים פרטיים, אירועים עסקיים ולהזמין אוכל מוכן לשבת.



שילוב האווירה היחודית של המקום, האוכל ומיקום המסעדה הופעת את החוויה למהנה ביותר, אם אתם מחפשים אוכל כשר ובילוי מהנה, רג'ינה צריכה להיות היעד שלכם לארוחה .



מידע:
מסעדת רג׳ינה
מתחם התחנה (מבנה 10)
נווה צדק, תל אביב
שעות פעילות:
יום א'-ד' 17:00-23:30
יום ה' 12:00-24:00
יום ו' 11:30-16:00
יום שבת 21:30-24:00

יום חמישי, 27 במאי 2021

חדש על המדף - סברס אדום קפוא תחת הקונספט "100% סברס אדום קפוא של חוות צברי אורלי



במיוחד לימי הקיץ, תכירו את משקה הסברס האדום הקפוא שיצנן אתכם בימים חמים ועל הדרך גם תרוויחו סגולות בריאותיות
להוציא מהמקפיא להעביר למקרר ל 24 שעות , לשקשק, למזוג בכוס ולהתענג ממשקה קר של סברס טעים ביותר.
סברס אדום קפוא תחת הקונספט "100% סברס אדום קפוא של חוות צברי אורלי המתמחה בגידול זני סברס ייחודיים בקנה מידה עולמי, המוגנים בפטנט".

מדובר במשקה סברס המגיע קפוא, משקה הנמכר במארזים של 3 בקבוקים במחיר 55 ¤, כאשר נפח כל בקבוק הנו 480 מ"ל . משקה הסברס הקפוא מופק מ-4 סברסים כאשר מומחי אורח חיים בריא ממליצים לצרוך 1/2 בקבוק ליום ולהוסיפו לתפריט היומי. המוצר בעל ערך גליקמי נמוך, ניתן לאחסנו 3 שנים במקפיא ובמקרר עד 5 ימים בלבד וניתן להכין ממנו ברד או שייקים שיצננו אתכם בקיץ.

טובי התזונאים ומומחים עולמיים לבריאות הציבור בחנו את תרומת הצבר לבריאות האדם והגיעו כולם לאותן מסקנות, לצבר מיוחסים סגולות רפואיות שונות, מוגדר כצמח העתיד ונחשב כ"הדבר הבא" בכל הנוגע לתזונה בריאה: כך הוא מהווה מקור טוב לאספקת סידן, מכיל זרחן, ברזל, אבץ, אשלגן ומינרלים החיוניים לגופנו, מגדיל את רמת האינסולין אצל ספורטאים ומסייע להתמודד עם מחלות סרטן שונות, חולי דלקת פרקים וחולי מחלת המעיים קרוהן מדווחים על הקלה בכאבים בעקבות שתיית מיץ הצבר. הפרי משפר את פעילות מערכת השתן ואף מקל על הגוף במצב של עצירות, כי הסיבים המצויים בו מעודדים את המעיים לפעילות. מסייע במניעת עלייה במשקל, מגביר את האנרגיה בגוף, מאזן את החומציות ברירית הקיבה, מפחית צרבות, יעיל נגד כיבים וטחורים, משפר את פעילות הכבד ומחזק את המערכת החיסונית, מסייע לטיפול בהשמנת יתר, פעילות אנטי ויראלית, מסייע באיזון רמות הסוכר בדם ומאבק במחלת הסוכרת ויש לו השפעה חיובית על רמות הכולסטרול הטוב מול הרע בדם.

הוראות שימוש: יש להפשיר למשך 24 שעות את המשקה הקפוא במקרר לפני השימוש.

טעמתי ואהבתי !!

מידע:
מחיר ל- 3 יחידות- 55 ¤
ניתן להשיג באתר החווה בכתובת: www.ocf.co.il
ובאתר חברת סחוט במיצים טבעיים https://www.sahut.co.il

יום ראשון, 23 במאי 2021

trilon4 פטנט ייחודי תרילון– תריס ונציאני בתוך חלון

תרילון תריס בתוך חלון אסף פינצוק צילום


פטנט ייחודי תרילון– תריס ונציאני בתוך חלון –-החידוש בתחום ההצללה וכעת עם סוללה ובאופן סולארי וגם באמצעות אפליקציה

מי לא חולם עם בית מעוצב? המשרה אווירה נעימה ונינוחה. חברת אינגלאס המתמחה בביצוע עבודות זכוכית ומערכות הצללה מציגה מערכת הצללה ייחודית לחלון ,פרי פיתוח בלעדי, המותקנת בתוך החלון עצמו וקרויה – תרילון.

תרילון הינה מערכת של תריסים ונציאניים שמתאימה לכל חלון קטן כגדול והחידוש שתרילון מופעלת באמצעות סוללה ובאופן סולארי. כעת החברה שוקדת גם על פיתוח אפליקציה ייחודית באמצעותה ניתן לשלוט על מערכת התריסים, בקלות יתרה, מכל מקום ובכל עת . המערכת מעודנת מאוד בעיצובה ומעניקה פתרון של פתיחה וסגירה עם מנגנון מינורי ובלתי נראה.

יתרונות:
אמינות מנגנון אמין במיוחד שמחזיק שנים ללא תקלות ואינו דורש תחזוקה
פשטות הפעלת פשוטה, קלה ומהירה. כל אחד יכול!
עיצוב יוקרתי ללא מערכת גלילה חיצונית. חסכוני בניצול השטח בזכות מיקומו בין הזכוכיות
ניקיון מוגן מאבק, אין צורך בניקיון התריסים לעולם!
עמידות התריס כלוא בין לוחות זכוכית בידודית ומקנה בידוד תרמי מעולה לחום ולקור

תרילון -התריסים הונציאניים הינם בלעדיים ,הרעיון הייחודי נובע מהעובדה שהתריס מובנה בתוך הזכוכית {הכול נמצא בתוך החלון}ולא זקוקים לשום מערכת גלילה חיצונית מגושמת או לארגז תריס.

תרילון תריס בתוך חלון צילום סטודיו אינגלאס


תרילון - התריס בתוך חלון מותאם בהזמנות מיוחדות לפי מספר גדלים , ניתן להזמינו גם בפלטה של מגוון צבעים והוא משמש גם כפתרון לאיטום הצללה מפני רעשים ומאפשר גם יצירת אקוסטיקה אידיאלית. בשל העובדה שמדובר בתריס בתוך חלון נחסכים הקשיים שבניקוי תריסים וכמעט ולא קיים בלאי, בשל היות התריס ,מובנה בתוך החלון.

המערכת מהווה פתרון אידיאלי, אלגנטי ועיצובי לכל אילו שנושא ההצללה מעסיק אותם. לא ניתן כמעט למצוא חלונות חשופים בישראל, כי כולם רוצים לאטום את ביתם מפני קרני השמש היוקדות וביחד עם זה גם לייצר לעצמם תחושת פרטיות אסתטית מהעולם שבחוץ.

מידע: 
פרטים לגבי היכן ניתן להזמין את מערכת תרילון ניתן למצוא באתר החברה
במחירים הנעים החל מ-900 ש שקל לכנף חלון .


יום רביעי, 19 במאי 2021

אוהבות לטפח את עצמכן? לפנק את הנסיכות של הבית? מבחר מוצרים חדשים על המדף



אוהבות לטפח את עצמכן? לפנק את הנסיכות של הבית? מבחר מוצרים חדשים על המדף:
CHIC משיקה לקיץ פלטת גווני לק - 'טרופיקנה מאופקת', אל סדרת הדאודורנטים 'הבריאים'
של 'חלאבין' מצטרפים דאודורנטים 'לאבילין +72' ,עמידים עד 72 שעות בנטרול ריח זיעה ולנסיכות הקטנות מבחר קישוטים לציפורניים עם הדמויות הנערצות של דיסני.



CHIC משיקה לקיץ פלטת גווני לק
'טרופיקנה מאופקת'

CHIC יצרנית הלקים, מציעה לעונה החמה פלטת גוונים בהשראת פירות טרופיים עם צבעוניות עזה לצד גוונים חלביים נעימים.
הפלטה הקיצית מונה 6 גוונים. מחציתה מאגדת גוונים בהשראת פירות טרופיים. פרי הליצ'י המציג גוון של כתום עם נגיעות ורודות (מס' 246), לצד גוון ורוד מג'נטה קסום ומפתה (מס' 421 ) המזכיר את פרי הפטאיה עם הגוון העוצמתי והאקזוטי.
נוכחות של גוון כתמתם בדומה לנקטרינות מתקתקות (מס'803) נועל את מחציתה של הקולקציה עם הצבעוניות הטרופית.

3 גוונים נוספים המשתייכים לפלטה מנוגדים לעוצמתיות התוססת הקיימת בה ומציגים גוונים רכים, פסטלים וחלביים. גוון לילך בהיר במיוחד (מס' 449) יתאים לנשים המעדיפות מראה מאופק ואלגנטי. את הגוון החלבי בדומה לשייק וניל (מס' 483) יעדיפו נשים החפצות בכיסוי רך לציפורן. את הפלטה נועל גוון תכלת בהיר במיוחד המזכיר את צלילות המים התכולים הידועים באיים הטרופים.
מחיר: 19 ₪
להשיג ברשתות הפארם ובפרפומריות

צילום ירון ליבו

אל סדרת הדאודורנטים 'הבריאים'
של 'חלאבין' מצטרפים דאודורנטים 'לאבילין +72'
עמידים עד 72 שעות בנטרול ריח זיעה

"חלאבין" המובילה את סגמנט הדאודורנטים "הבריאים" – ללא אלומיניום, ללא פרבנים וללא אלכוהול, מוסיפה אל הסדרה את - לאבילין +72.
הדאודורנטים מוצעים כ'רול-און' וכ-'סטיק' בעלי ניחוח עדין בדומה לסבון ריחני אך בלתי משתלט. הדאודורנטים עמידים במים ואפקטיביים בהגנה עד 72 שעות (אינדיבידואלי - בהתאם לתהליכים פיזיולוגים ולתפריט התזונה).

לאבילין +72 אינו מונע את תהליך ההזעה הטבעי של הגוף הוא מנטרל את ריח הזעה בלבד! הוא מעניק תחושת רעננות לאורך זמן. כמו-כן עמיד במים כך שכל פעילות ספורטיבית, רחצה בים/ברכה או מקלחת אינה פוגמת בעמידותו.

היצרן ממליץ להימנע משימוש בדאודורנטים המכילים אלומיניום במשך 48 שעות טרם תחילת השימוש ב"לאבילין +72" וזאת על מנת להעצים יעילות.
אופן שימוש: למרוח על עור נקי באזור בית השחי להמתין לייבוש מלא לפני שמתלבשים.
מחיר: 30 ₪
מכיל: 50 סמ"ק
בכל רשתות הפארם ובפרפומריות
צילום לירון ליבו



הדמויות הנערצות של דיסני
לאצבעותיהן של הקטנות
נסיכות דיסני מאוירות, דמיוניות לגמרי, שהפכו הצלחה מסחררת ופנטזיה גדולה של כל גרופית קטנה, כבר מזמן הפכו להיות גיבורות הילדות של הבנות הצעירות כמו-גם דמותה של העכברה הנערצת הכובשת כל מגירת אקססוריז.

חברת Townley מציעה מארז מדבקות לקישוט ציפורניים הנושאות את דמויותיהם של כוכבי 'ממלכת הקרח', נסיכות דיסני הקסומות או לחלופין מדבקות עליהן מתנוססת העכברה הכי פופולארית מיני מאוס, כולן בהתאמה מלאה למבנה הציפורנים של הקטנטנות.

ציפורניים כמדבקות לילדות עם דמויות דיסני הנערצות 40 שח בפארמים ובחנויות צעצועים


מצדן האחורי של המדבקות נוכח מצע דביק המסייע לקטנטנות להצמיד את המדבקה לציפורן ובאותה הקלות גם להסירה. ניתן לשימוש חוזר.
השימוש מומלץ מעל גיל 3 וברישיון משרד הבריאות הישראלי.
מחיר 40 ₪
להשיג: ברשתות הפארם ובחנויות הצעצועים

קרדיט צילום: לירון ליבו

יום שלישי, 18 במאי 2021

חרדה דיכאון ופחד מאזעקות - לא רק אצל בני אדם המצב מתוח והכלבים שלכם סובלים, איך תעזרו להם?


חרדה דיכאון ופחד מאזעקות - לא רק אצל בני אדם
המצב מתוח והכלבים שלכם סובלים, איך תעזרו להם?

הלילות האחרונים מתוחים כאן מאד. בלב הדממה מפלחת את האוזן אזעקה וקולות של נפץ. כולם דוהרים למקלטים עם בני הזוג והילדים וגם חיות המחמד שלנו אמורים לרדת איתנו, הפחד הוא לא רק נחלתם של בני האדם אלא גם של חיות המחמד, גם הם סובלים מדאגה, חרדות וחוסר מנוחה. כלבים הם בעלי חיים רגישים וחברתיים, וככאלה הם מגיבים ומפנימים את המתרחש סביבם.

אחת מהרגישויות המוכרות ביותר בקרב כלבים היא חרדה מרעש. מקור העניין בעובדה די מדהימה שרבים לא מכירים: כלבים בריאים שומעים בעוצמה חזקה פי שלוש ויותר מאדם ממוצע. המשמעות היא שכלבכם חווה כל רעש בעוצמה הרבה יותר דרמטית מהאופן בו אתם חווים אותו. תארו לכם כמה אתם נלחצים מקולן של האזעקות והיירוטים, הכלבים שומעים זאת בעוצמה רבה יותר. תוסיפו לכך את היכולת של כלבים לקלוט צלילים גבוהים שאנחנו כלל לא שומעים – ותוכלו להבין שאינכם מגדלים כלב פחדן אלא הוא רגיש במיוחד לצלילים ורעשים המתרחשים סביבו, גם כאלה שלא נראים לעין.

אפילו בתקופת החורף בזמן סופות רעמים, ביום העצמאות כשיש זיקוקים בחוץ, או כאשר אוטובוסים ומכוניות מרעישים בפתאומיות – כל אלה עלולים להשפיע על כלבכם ברמות שונות עד כדי התקף חרדה קשה. אז בזמנים של מתיחות ביטחונית בהם כולנו נמצאים בסטרס – על אחת כמה וכמה.

פסיכולוגיה לכלבים : זיהוי מצב חרדה
כשכלב לוקה בהתקף חרדה, קל לזהות את הסימנים לכך: הוא רועד בכל גופו, מרייר, הדופק שלו מואץ, אישוניו מורחבים, הוא מלקק עצמו בחוזקה בכפות הרגליים ולעיתים אף מתחיל לייבב. כלב במצב זה ינסה לתפוס מחסה מתחת לספה או לשולחן ולעיתים יקפוץ עליכם במטרה לקבל הגנה ותמיכה.

במקרים קיצוניים הוא אף עלול לאבד שליטה על צרכיו, להפוך לתוקפן, להתרוצץ בפראות, לנבוח וליילל ללא הפסקה.

בימים האחרונים שמענו גם מקרים בהם כלבים ניסו לברוח מהבית, גם במחיר של שבירת חלונות, תריסים ודלתות. כלב שמצליח, עלול לרוץ רחוק בניסיון להימלט מהגורם המבהיל. פעמים רבות הבריחה הזו מביאה לכך שהוא הולך לאיבוד או חלילה ניפגע מרכב חולף.

חשוב לציין שלא כל הכלבים סובלים מחרדת רעשים, וכלבים רבים מתרגלים אליהם במשך הזמן. יש כמובן כלבים שמאומנים לסייע למשטרה ולצבא ואינם נרתעים כלל מרעשים חזקים, וכלבים קשישים שאינם שומעים טוב.

בנוסף ליכולת השמיעה שלהם, חלק מהחרדות אותם חווים הכלבים מרעש נובע מגורמים תורשתיים (גזעי כלבים מסוימים חשופים יותר לחרדות מאחרים) וחלק אחר מטראומת עבר שחווה הכלב. לעיתים אפילו חוויה ראשונית לא טובה בעת רעשי רעמים שעוררו פחד טבעי, יכולה להתפתח לחרדה בעתיד.

במקרים אחרים גם תגובה חרדתית או בהלה שלנו, עלולות לייצר חרדה והרגשת חוסר ביטחון אצל הכלבים ולכן כדאי מאד שנטפל בעצמנו אם אנחנו מרגישים צורך, נבקש עזרה ונקבל תמיכה וכך נוכל להוות תמיכה ראויה לחיות המחמד שלנו.

הנחיות לשעת חירום
על פי ארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית יש להיערך לעת חירום שכזו והם נתנו מספר כללים חשובים:
ראשית, הכינו את המרחב המוגן באופן נוח, נגיש ונאות, וודאו שיש בידיכם כלי אוכל ושתייה זמינים, כמו גם מזון ומים בכמות מספקת גם לבעלי החיים, בעיקר בעת חשש לאירוע מתמשך או שהייה ארוכה.
הצטיידו מבעוד מועד באמצעים לניקוי ופינוי הפרשות (שקיות, מגבונים וכד׳) במידת האפשר מומלץ להשתמש בכלובי נשיאה לבע״ח.

מומלץ להיוועץ ברופא/ה או במרכז הרפואי הווטרינרי המטפל עבור בעלי חיים הסובלים מחרדות.
במקרים בהם בעל החיים מטופל בתרופות דרך קבע, וודאו הימצאות/זמינות של התרופות בכמות מספקת. מומלץ להחזיק תיק עזרה ראשונה ברשותכם ולמקמו במידת האפשר במרחב המוגן או בקרבתו.

פרטים מזהים חשובים מאד
רשמו פרטים מזהים על כלובי הנשיאה או על הקולר - שם בעל החיים, שם הבעלים ומס׳ טלפון להתקשרות, שם הוטרינר/ית המטפלים והאם מטופלים באופן כרוני בתרופות ואילו.

במידה והונחיתם ע״י פיקוד העורף ו/או נאלצתם להתפנות, פנו עמכם את חיות המחמד והיוועצו ברופאים המטפלים או בעמותות, על פתרונות זמניים אפשריים אם לא ניתן לפנות את בעל החיים יחד איתכם. תרגלו במידת האפשר עם בני המשפחה וחיות המחמד את המעבר למרחב המוגן ממ״ד/חדר מדרגות או מקלט/מיגונית, השתדלו לעשות זאת באופן רגוע ולהשרות ביטחון גם על חיות המחמד אם

תרגיעו את עצמכם לראשונה, הרוגע שלכם ישפיע מיידית על חיית המחמד שלכם כך שתבין מיד שיש לה על מי לסמוך, ותירגע.

נסו ככל הניתן להפחית את החשיפה לרעש. כמו לדוגמה סגירת החלונות בבית או הגפת ווילונות על מנת שחית המחמד לא תחוש את הבזקי האור.
שמרו על קור רוח עד כמה שניתן והפחיתו היסטריה. העניקו מגע, ליטוף וטון מרגיע, דעו שזהו צעד הדדי : תוך כדי הרגעת בעל החיים אנחנו מרגיעים ומפחיתים את החרדה שלנו. זה עבוד נהדר אצל ילדים ומבוגרים כאחד.

ושנזכה לימים של שקט גם עבורנו וגם עבור חיות המחמד שלנו.
תוכלו למצוא הוראות מפורטות וכן לשאול שאלות באתר פורינה לחצו כאן
ד"ר טל שפיצן וטרינר ויועץ לחברת פורינה

כרטיס המועדון שיעניק לכם מגוון ענק של הטבות בנעמן וורדינון ב-N V C L U B



ורדינון ונעמן נכנסות לזירת מועדוני הלקוחות ומשיקות מועדון לקוחות חדש N V C L U B
יותר מ-20,000 מצטרפים – עוד לפני ההשקה הרשמית

כבר במעמד ההצטרפות למועדון מקבלים הלקוחות בקופת החנות כרטיס גירוד (כל כרטיס זוכה) המעניק להם מתנה ביד ומיד ובנוסף גם הטבה של 35 ש"ח הניתנת למימוש בחודש העוקב




2 הרשתות שאני מאוד אוהבת משיקים מועדון לקוחות חדש בשם NV CLUB. עם כניסתי לרשת נתתי את מספר הטלפון האישי שלי וקיבלתי קישור למילוי הפרטים. לאחר מילוי התקבל קוד בו הקופאית ידעה לזהות ולאשר.
ההצטרפות למועדון נעשית בעלות חד פעמית של 29 ש"ח – שחוזרת למעשה ללקוחות הודות למגוון ההנחות וההטבות מהן נהנים חברי ה- NV CLUB.
כבר במעמד ההצטרפות צוברים חברי המועדון נקודות בסך 10% מגובה הקניה הניתנות למימוש ברכישה הבאה ובנוסף הם זכאים גם להטבת יומולדת – הנחה בגובה 20% לכל מותג, כולל כפל מבצעים.
בחודש הקרוב ייהנו המצטרפים למועדון גם מהנחה של 10% על כל המוצרים -מעל ומעבר למבצעים הקיימים בחנויות - בנוסף לכל שאר ההטבות.


המועדון, הקורא ללקוחות "אל תקנאו. תצטרפו" מציע מגוון רחב וייחודי של הטבות, מבצעים ועוד המון הפתעות אטרקטיביות לכל אורך השנה שיוענקו בלעדית רק לחברי המועדון.

בימים הקרובים צפויה לצאת השקה פרסומית רחבה, כשהקהל הנאמן של 'ורדינון' ו'נעמן' כבר הצביע ברגליים והחליט שבמקום להיות ENVY ורק נורא לרצות את הדברים היפים שיש לאחרים מנעמן ומורדינון, פשוט להיות NV : בשבוע הראשון לפעילות הצטרפו כ 20,000 איש, עוד לפני עליית קמפיין פרסומי!



מנכ"ל נעמן גרופ, דודי כהן, אומר עם השקת מועדון הלקוחות כי : "מועדון הלקוחות החדש שאנחנו משיקים היום, NV CLUB , הוא הדרך שלנו להעניק אקסטרה חווית קניה ללקוחותינו הנאמנים. גיבוש המועדון הוא פרי מחקר מעמיק שעשינו בקרב הלקוחות שלו באשר להעדפותיהם לאופי ומתכונת ההטבות. חשוב לנו להכיר את הלקוחות שלנו , להבין מה הם צריכים ולהיות שם בדיוק בזמן, עם מבחר מותגים המתאימים לפרופיל האישי שלהם , ובדרך זו להעניק להם ערך בשירות כמו גם במחיר האטרקטיבי ביותר".



יצויין כי קבוצת נעמן המצויה בתנופת פיתוח והתרחבות, צפויה גם להרחיב ולהעשיר את מגוון המותגים של מועדון הלקוחות NV CLUB בהתאמה להמשך הפיתוח העסקי המואץ של הקבוצה שהרחיבה כזכור בחודשים האחרונים את הפעילות הקמעונאית שלה ורכשה את רשת הום סטייל ורשת ההלבשה התחתונה בוניטה דה מאס ומותגי בגדי הים ולבוש הפנאי של קורל מודל.

בקיצור, NV CLUB - אל תקנאו. תצטרפו ותכניסו קצת קסם הביתה .
מוזמנים להיכנס לאחד מסניפי הרשת להרשם וכבר להתחיל להנות ממבצעים מדהימים.


יום שלישי, 11 במאי 2021

ללא נקיפות מצפון: לכבוד חג השבועות מציעה חברת "ביכורים מזון ומאפה" ליהנות מ"קרקרים פשתן" דלי פחמימה, עם מבחר גבינות, ירקות ופירות





חברת "ביכורים מזון ומאפה" מציעה לכבוד חג השבועות, ליהנות מ"קרקרים פשתן" דלי פחמימה, יחד עם מבחר גבינות משובחות ומגוון ירקות ופירות.
הקרקרים מוצעים ב-3 טעמים נהדרים: שום, זעתר וטעם טבעי.
מאותם רגעים שמתחשק לכם לנשנש בלי רגשי מצפון ועם יכולת לשמר על תזונה נכונה. קרקרים עם מבחר ירקות וגבינות בכלי הגשה יפה ויש לכם מנה מדהימה ובריאה.


הקרקרים הפריכים, העשויים מזרעי פשתן זהובים מקנדה, מכילים רק 1 גרם פחמימה לקרקר, והם עשירים באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים.
הביקוש לקרקרים וללחמי הפשתן המיוחדים של ביכורים עלה עוד יותר בתקופת הקורונה, בשל הפופולריות של תזונה דלת פחמימות והעלייה במודעות לבריאות.
מאחר והקרקרים מכילים מעט מאוד פחמימות והם גם נטולי סוכר וממתיקים, הם בעלי ערך גליקמי נמוך ומתאימים גם לתזונת סוכרתיים ולמי ששומרים על משקלם.






כריכונים מקרקר פשתן עם גבינות, ירקות ופירות
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

¨ למרוח על קרקר גבינת מסקרפונה ולפזר מעל שומשום קלוי. להניח מעל פרוסה צרה של גבינת קשקבל, ובצד להניח פרוסה דקה של שזיף, אפרסק (אפשר גם משימורים) או ענבים חצויים

¨ למרוח את הקרקר בקוטג' מעורבב עם מעט שום גבישי, להניח מעל פרוסת סלמון ושמיר

¨ להכין מגש עם גבינות מסוגים שונים, עגבניות שרי – טריות או קלויות בתנור, אבוקדו, זיתים, ממרח פסטו וחמאה בטעמים

¨ להניח על הקרקר ריבועים דקים של גבינת גאודה. מעליה, להניח פרוסה דקה של גבינת עיזים, רבע עגבניית שרי ומעט בצל ירוק

מגש גבינות צילום PEXELS.jpg

מידע:
מחיר: כ-25 ש"ח לאריזה במשקל 150 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, ודרך אתר החברה: https://www.bikurim.co.il/

הלחמים והקרקרים של "ביכורי פשתן" מיוצרים במאפיית הבוטיק של "ביכורים מזון ומאפה", המייצרת מדי יום מגוון לחמים ולחמים מיוחדים. מערכת הייצור מאושרת ע"י משרד הבריאות ועומדת בתקנים המחמירים ISO 9001, ISO 22000 ו-HACCP.

יום שני, 10 במאי 2021

"תומר" מציעה מתכונים נהדרים וקלים להכנה לארוחות החג



לכבוד חג השבועות "תומר" מציעה להתפנק עם מוצרים נהדרים לחג, להכנת מנות טעימות, מיוחדות ומהירות הכנה.
במוצרים: דפי אורז עגולים ומרובעים, קנלוני, מעדני פרי 100% רכיבי פרי, סילאן, פסטות, רטבי עגבניות, ממרחים, חמוצים, זיתים, לפתני פירות, טורטיות ועוד.

בין המוצרים:
· קנלוני מאיטליה של חברת REGGIA, עשוי 100% סמולינה מחיטת דורום
· מעדן דובדבן חמוץ 100% רכיבי פרי של חברת Fruitango
· דפי אורז עגולים במותג "תומר", בקוטר 22 ס"מ
· חדש! סילאן סירופ תמרים טריים בבקבוק לחיץ במותג "תומר"

 מתכון של ספרינג רול מושלם שמור לי שנים אני מכינה אותו והוא גורף מחמאות!

ספרינג רול מתכון


"תומר" מציעה מתכונים נהדרים וקלים להכנה לארוחות החג:
קנולי מהיר הכנה מקנלוני מטוגן, ממולא במסקרפונה מוקצף עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ ושברי פיסטוק קלוי

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מרכיבים:
1 חבילה (250 גרם) קנלוני של REGGIA (תומר)
2 שמנת מתוקה 38%
2 מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר + 2 כפיות
6 כפות סוכר חום או רגיל
1 מעדן דובדבן חמוץ 100% רכיבי פרי של Fruitango (תומר)
1/4 – 1/2 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים (לא מלוחים)
1/2 כפית מלח
מים
שמן לטיגון עמוק




אופן ההכנה:
¨ לקלות פיסטוקים טריים במחבת יבשה להזהבה, לקצוץ
¨ להרתיח מים בסיר מתאים. להוסיף מלח
¨ להוסיף את הקנלוני ולבשל דקה. לסנן טוב
¨ לחמם שמן בסיר אחר או בסוטאז', ולטגן את הקנלוני להזהבה. להוציא לרשת, מסננת או לצלחת עם נייר סופג
¨ לשים את הסוכר בצלחת מתאימה ולגלגל בה את הקנלוני החם. לצנן
¨ להקציף מסקרפונה עם שמנת מתוקה ו-3 כפות אבקת סוכר לקציפה יציבה
¨ לערבב בקערית 4 כפות מעדן פרי עם 3 כפות מים רותחים
¨ להכניס את קציפת המסקרפונה לשקית זילוף ולמלא את צינורות הקנלוני. לטפטף בקצוות את מעדן הפרי
¨ לשים בצלחת את הפיסטוקים הקלויים ולטבול בה כל קצה של קנלוני.


** כדאי למלא בסמוך להגשה, כדי שהקנלוני ישמור על פריכות

קנלוני מטוגן ממולא במסקרפונה מוקצף עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ צילום- PEXELS.jpg

ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) עם ירקות, גבינה, אטריות שעועית, סלמון מעושן ומבחר רטבים
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מרכיבים:
דפי אורז עגולים של "תומר"
100 גרם גבינת גאודה (פרוסות עבות)
100 גרם גבינה מעושנת (פרוסות עבות)
2 גזרים, שטופים וחתוכים לגפרורים ארוכים/ג'וליאנים דקים
1- 2 חסה סלנובה (רצוי בשני צבעים)
8 ענפים של עירית או בצל ירוק (או שניהם)
1/2 חבילה של אטריות שעועית
1 – 2 מלפפונים, ללא החלק הפנימי (הזרעים), חתוכים לרצועות ארוכות ודקות
1 – 2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לרצועות ארוכות ודקות
סלמון מעושן – חתוך לרצועות ארוכות
צלחת עמוקה

ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) עם ירקות גבינה ועוד. צילום - FREEPIK.jpg

אופן ההכנה:
* להשרות את אטריות השעועית 10- 15 דקות בקערה עם מים רותחים. לסנן ולצנן.
* לסדר כל ירק בצלחת נפרדת
* לשים בצלחת העמוקה מים חמימים. לטבול דף אורז למשך כ-10 שניות ולהעבירו למשטח עבודה/מגש שטוח עם מגבת מטבח נקייה.
*להניח בתחילת דף האורז כמה עלי חסה, ירקות, אחד מסוגי הגבינה או סלמון מעושן וחופן אטריות שעועית: יש להניח מצד ימין ומצד שמאל של הדף, כך שהחסה "תבצבץ" החוצה מהשוליים.
* להדק היטב ולגלגל (כמו סושי). לחתוך באמצע ולהדק את העלה עם מעט מים.
** אפשרות נוספת: להניח את הירקות, אטריות השעועית, הגבינה או הסלמון בתחתית דף האורז כך שלא יגיעו לשוליים, לקפל פנימה את הקצוות, להדק ולגלגל (כמו סיגרים או בלינצ'ס)

¨ להניח את הספרינג רול המוכנים על נייר אפייה, למניעת הידבקות ו"שבירה"

¨ לטבול את הרול ברוטב ולאכול. רצוי להגיש עם מבחר רטבים של תומר: רוטב צ'ילי מתוק, רוטב צ'ילי חריף, רוטב טריאקי, רוטב סויה, שמן זית מעורבב עם סילאן, שמן זית עם מעט חומץ בלסמי, ועוד

** את הספרינג רול אפשר למלא באיזה ירקות וגבינות שרוצים, לגיוון המילוי והטעם, אך יש להקפיד על פריסה דקה של הירקות. אפשר גם למלא בירקות מוקפצים או מבושלים, רצועות חביתה, טופו ועוד. רצוי לוודא שהם יבשים/ללא רוטב.


מידע:
עוד במגוון המוצרים: קונפיטורות ובהן שזיף, פירות יער, משמש, תות שדה; דגים משומרים ובהם טונה, סלמון, סרדין, אנשובי ומקרל; פסטה במגוון צורות, רטבי עגבניות לפסטה; עגבניות מיובשות; מיצים ונקטרים טבעיים ובהם דובדבן, אוכמניות ואננס; לפתנים ובהם שזיפים ודובדבנים; פירות משומרים ובהם אפרסק, אגס, אננס ורסק תפוחי עץ; שמנים ובהם שמן זית, קוקוס וקנולה ותרסיסי שמן; חומץ הדרים ובלסמי; רטבים שונים ובהם צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף, סויה וטריאקי; ערמונים; זיתים; טורטיות; חמוצים ובהם מלפפונים ופלפלים; ממרחים ובהם חרדל דיז'ון חלק ועם גרגרים, חמאת בוטנים חלקה ועם שברי בוטנים; ירקות משומרים ובהם פטריות, תירס גמדי ולבבות דקל; תה ירוק, שחור וחליטות, ועוד.


כשרות: בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ חתם סופר/ בד"ץ אברהם רובין/ הרבנות הראשית לישראל. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.

יום חמישי, 6 במאי 2021

אז איך אתם אוהבים את השניצלים שלכם? סדרת "ציפוי לשניצל" להכנת מבחר שניצלים מירקות, גבינות, דגים ועוד



אז איך אתם אוהבים את השניצלים שלכם? עבים, דקים, קריספים או עם מגוון ציפויים שונים?
"נפטון" מציעה את סדרת "ציפוי לשניצל" להכנת מבחר שניצלים מירקות, גבינות, דגים ועוד
הסדרה כוללת שישה טעמים וסגנונות: איטלקי, וינאי, פאנקו, מוזהבים, קלאסי עם שומשום וים תיכוני.

בסדרה שישה טעמים וסגנונות של ציפויים המכילים פירורי לחם, עשבי תיבול ותבלינים, ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים. נפטון מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים.

מאחר ושניצל חציל ייטעם שונה אם יהיה מתובל בפאנקו או בציפוי ים תיכוני, ואילו ציפוי קלאסי עם שומשום שיעטוף גבינה - ייטעם שונה כשהוא מצפה תפוח אדמה או סלמון - איזה שניצל תבחרו אתם להכין?

סדרת הציפויים כוללת שישה סגנונות וטעמים, כל אחד בצבע אריזה שונה: קלאסי עם שומשום, איטלקי, ים תיכוני, וינאי, פאנקו ומוזהבים. מבחר הטעמים מאפשר גיוון של כל מאכל כמעט, כולל גבינות, ירקות, עוף, בקר, הודו, דגים, פשטידות, מאפים ועוד.


מידע:
הסדרה מוצעת באריזות נוחות במיוחד, הכוללות זיפ לסגירה חוזרה ולאטימה טובה של התכולה.
כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 7.90 – 10.90 ש"ח, (לאריזה של 400 גרם, למעט ציפוי פנקו שמשקלו 260 גרם).
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

 




"נפטון" מציעה מתכון נהדר עם ציפוי שניצל:
מקלות שניצל גבינה בציפוי וינאי, איטלקי או פאנקו
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
300 – 400 גרם גוש גבינה צהובה (גאודה, אמנטל, מוצרלה), חתוך לאצבעות בעובי 2 ס"מ
1 – 2 כוסות ציפוי לשניצל של "נפטון"*
1/2 כוס קמח רגיל
2 ביצים
4 כפות חלב
שמן לטיגון
3 קערות
* שינוי בטעם הציפוי ישנה את טעם שניצל הגבינה

מקלות גבינה מצופות. צילום - FREEPIK.jpg

אופן ההכנה:
לטרוף את הביצים בקערה, עם חלב
לשים בקערה נוספת את הציפוי לשניצל
בקערה שלישית לשים את הקמח
לקמח כל אצבע גבינה. לטבול בביצה ואחר כך בציפוי לשניצל. לצפות כל אצבע היטב ולוודא שהיא "יבשה". מי שמעוניין בציפוי עבה במיוחד: לטבול שוב כל אצבע בביצה ואז בציפוי לשניצל (בציפוי הכפול, אין צורך שוב בקמח)
לשים במקרר לשעה, או במקפיא ל-20 דקות
לחמם שמן במחבת (בגובה של 2 – 3 ס"מ) ולטגן להזהבה
להגיש עם רטבים וממרחים שאוהבים: ממרח פסטו, ממרח זעתר, ממרח זיתים, ממרח אריסה, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב צ'אטני ועוד

אז מה הציפוי שלכם? 

מתכון לפיצה מדהימה מקמח טחנות ישראליות




רוצה להתוודות בפניכם אני מכורה ! מכורה לפיצות בעיקר לעסיסיות עם הרבה גבינה צהובה ותוספות מעל. חג שבועות בפתח וזה החג האהוב עלי בעיקר בגלל מאכליו הטעימים והמפנקים. אין חג שבועות בלי פיצה טעימה וביתית.

מצרכים לבצק
3.5 כוסות קמח לפיצה טחנות ישראל ( או 500 גרם קמח)
כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
2 כפיות שמרים
1 1/3 כוסות מים פושרים

רוטב עגבניות
3 עגבניות רצוי אדומות ובשלות ( מקולפות )
4 שיני שום כתושים
2 כפיות שמן זית
מעט בזיליקום / אורגנו
1/2 כפית סוכר ( לטעום אם הרוטב חמצמץ להוסיף עוד חצי )
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח

תוספות:
כל מה שאתם אוהבים זיתים, פטריות, תירס ועוד'


אופן ההכנה:
בצק: בתוך קערה מכניסים את הקמח, מלח, סוכר, שמן זית. עושים חור באמצע ובו שמים את השמרים וכוס מים ומערבבים. במהלך העירבוב מוסיפים בהתאם לצורך עוד שליש מים.
בתום הלישה משאירים להתפחה לחצי שעה .

 
רוטב: במחבת חמה מוסיפים שמן זית, עגבניות, ושום ומערבבים קלות. משאירים למספר דקות ומוסיפים את שאר המצרכים עד שמקבלים רוטב. מומלץ לטעום במידה ויש חמיצות מהעגבניות ניתן להוסיף עוד חצי כפית סוכר.

את הבצק מחלקים לעיגולים, מרדדים קלות.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים את הרוטב מעל וגבינת משמשו לפיצה טבעונית או גבינה צהובה לרגילה.
תוספות שאתם הכי אוהבים ולתנור.


180 -200 מעלות כ 15 דקות
בתאבון!!



לחג שבועות טעים ושמח במיוחד!


מידע:
"טחנות ישראליות" מציעה קמחים ייעודיים להכנת פסטה, פיצות ופוקצ'ות טעימות! לא תאמינו כמה שסוג הקמח משנה...
לחג שבועות טעים ושמח במיוחד: טחנת הקמח הוותיקה "טחנות ישראליות" (משנת 1946) מציעה קמחים ייעודיים להכנת פסטה, פיצות ופוקצ'ות טריות, איכותיות וטעימות להפליא :"קמח פיצה ופוקצ'ה" ו"קמח דורום לפסטה". לא תאמינו כמה שסוג הקמח משנה למה שרוצים להכין, וכמה שהתוצאה טעימה! ויש גם מתכוניםJ.

שני הקמחים האיכותיים הם חלק מסדרת הקמחים המנופים של החברה, הכוללת 14 קמחים. 
מיד לאחר טחינתם וניפויים, הקמחים נארזים באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת, המונעת התפתחות חרקים ומייתרת את הצורך בניפוי ובאוורור הקמח. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור. 



סדרת הקמחים המנופים של טחנות ישראליות זכתה ב-2018 בפרס האריזה המצטיינת בישראל, ובתחרות בינלאומית שנערכה באותה שנה באוסטרליה.
"קמח פיצה ופוקצ'ה" קמח חיטה ייעודי להכנת פיצה ופוקצ'ה. מדובר בקמח דק ולבן מאוד, הנטחן בדרגת טחינה 00 מלב גרעין חיטה רכה ואיכותית. הקמח עשיר בחלבון התורם ליצירת רשת גלוטן איכותית ולתפיחה מיטבית של הבצק. הבצק אלסטי, חזק ונוח לרידוד ולמתיחה. הקמח טבעי לחלוטין ולא מתוסף בחומרים מלאכותיים.

עפ"י המסורת האיטלקית מקור הפוקצ'ה - שסוג של הבצק שלה מהווה את הבסיס לפיצה - הוא מאטרוריה (כיום טוסקנה) שבצפון איטליה. כידוע, מדובר בצק מרוח בשמן זית, יחד עם עשבי תיבול, ירקות או תוספות של בשר, גבינות ועוד.



הפיצה שכולנו מכירים כ"פיצה מרגריטה" הומצאה במאה ה-18 על ידי אופה מנאפולי שבדרום איטליה, שהקדיש למרגריטה מלכת איטליה במהלך ביקורה בעיר. הפיצה הכילה עגבניות אדומות, עלי בזיליקום ירוקים וגבינת מוצרלה לבנה – צבעי הדגל האיטלקי. הפיצה עצמה הומצאה עוד לפני כן.

"קמח דורום לפסטה": מיוצר מחיטת דורום – זן מיוחד של חיטה קשה בעלת גוון צהבהב. הקמח מכיל חלבון ברמה גבוהה, מה שהופך אותו למתאים במיוחד להכנת פסטה ביתית - ברידוד ידני או במכונת פסטה.

חיטת דורום זכתה בשמה Triticum durum) – דורום פירושו "קשיח" בלטינית) משום שהיא הקשה* בסוגי החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבה וחוזק הגלוטן הופכים אותה להכי מתאימה להכנת פסטה וסוגים שונים של לחם.

* המונח "קשה" או "רך" בקמח ובחיטה, מתייחס ל"התנגדות" הגרעין לטחינתו. הדבר קשור לתכולת העמילן והחלבון בגרעין, לאיכותם וליחס ביניהם.

הפסטה פופולרית בכל העולם. פירוש המילה פסטה(Pasta) באיטלקית הוא בצק, המוכן מקמח, מים ולעתים גם ביצים. פסטה איכותית תוכן מקמח דורום. לפסטה שתי קטגוריות עיקריות: טרייה ויבשה. את הפסטה הטרייה ניתן לשמור בקירור או בהקפאה.

כשרות: בהשגחת בד"ץ העדה החרדית והרבנות הראשית ת"א-יפו.
מחירים מומלצים לאריזת 1 ק"ג: קמח לפיצה ופוקצ'ה: 9-7 ש"ח, קמח דורום לפסטה: 12-10 ש"ח.
להשיג ברמי לוי, חצי חינם, מחסני השוק, שוק העיר, פרשמרקט ובחנויות נבחרות. ניתן להזמין משלוח עד הבית באתר החברה https://www.tachanot-shop.com/



"טחנות ישראליות" מציעה מתכון לפיצה ביתית, קלה וטעימה, עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו
באדיבות ענת אלישע ביטון

מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה פיצה ופוקצ'ה של "טחנות ישראליות"
1 כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כף מלח
650 מ"ל מים

לרוטב:
קופסת עגבניות קצוצות
1 כף שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית סוכר

7 עלי אורגנו טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
8 עלי בזיליקום טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
2 שיני שום כתושות
· מערבבים היטב את חומרי הרוטב.

אופן ההכנה:
¨ בקערת מיקסר מערבבים את חומרי הבצק לפי הסדר הבא: שמרים, דבש, מים, קמח ומלח
¨ לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית, עם וו לישה
¨ מעבירים את הבצק (מתקבל בצק מעט דביק) לקערה משומנת. משמנים את הבצק מכל צדדיו, מכסים ומתפיחים 45 דקות
¨ מחממים את התנור ל-220 מעלות
¨ מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (לפיצה דקה מחלקים ל-5)
¨ מניחים נייר אפייה בתבנית ומזלפים מעט שמן זית. מניחים את כדור הבצק על הנייר המשומן ופותחים אותו לעלה בעובי הרצוי
¨ מוסיפים את הרוטב ותוספות שאוהבים
¨ לחזור על הפעולה עם שאר הכדורים
¨ לאפות בטמפרטורה של 220 מעלות עד להזהבה

פיצה מקמח פיצה ופוקצ'ה של טחנות ישראליות. צילום - עילאי מבורך



"טחנות ישראליות" מציעה מתכון לפסטה א-לה-רומנה
באדיבות גל בוכניק

מרכיבים (למנה אחת):
בצק פסטה:
100 גרם קמח דורום מנופה לפסטה של "טחנות ישראליות"
1 ביצה
קורט מלח

רוטב:
70 גרם עגבניות מיובשות, פרוסות לרצועות
2 שיני שום פרוסות
1 עגבנייה קשה חתוכה לקוביות קטנות
חצי צנצנת ארטישוק משומר, חתוך לרבעים
1/2 לימון פרוס לפרוסות דקיקות
80 מ"ל יין לבן חצי יבש
50 גרם חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 גבעולי טימין

אופן ההכנה:
בצק:
¨ מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד
¨ עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כשעה
¨ מרדדים ויוצרים את הצורה הרצויה
¨ מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מכניסים את הפסטה לבישול למשך 2 דקות, או עד שהפסטה מתחילה לצוף

רוטב:
¨ ממיסים חמאה במחבת ומטגנים מעט את השום והטימין
¨ מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת העגבנייה המיובשת, הארטישוק והלימון, ומערבבים
¨ מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן מספר דקות
¨ מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות
¨ מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים

"טחנות ישראליות" מציעה מתכון לפסטה במכונה ידנית ביתית, אליה אפשר לשדך איזה רוטב שרוצים

באדיבות HOUSE OF PASTA – HoP (באינסטגרם)

פסטה מקמח דורום של טחנות ישראליות -. הכנת המנה וצילום - HoP - house of pasta.jpg


מרכיבים (ל-6 אנשים):
350 גרם קמח לבן
400 גרם קמח דורום
5 ביצים L
10 חלמונים L
במידת הצורך להוסיף 5- 10 מ"ל מים


אופן ההכנה:

¨ במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה (1) לערבב את כל החומרים. מידי פעם לעצור את הפעולה כדי לגרד את הבצק מתחתית המיקסר. להמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד (הבצק תחילה מאוד פירורי)

¨ להעביר את הבצק למשטח עבודה כדי ליצור כדור. לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה של חצי שעה-שעה

¨ להוציא מהמקרר ולהתחיל לרדד במכונת פסטה ייעודית, עד לקבלת עובי של 1.2 מ״מ בערך. חשוב לקמח את דפי הבצק במהלך התהליך

¨ לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב של חצי ס״מ בעזרת סכין פסטה יעודית למכונה, או גלגלת או סכין

¨ לבשל את הפסטה 4-3 דקות במים רותחים