יום שלישי, 31 בדצמבר 2019

חדש על המדף סדרת מרככי כביסה של סוד עם 20% יותר בושם !



להרגיש את ניחוח הכביסה הנקייה לאורך כל שעות היום
סדרת מרככי כביסה של סוד עם 20% יותר בושם !



מה הסוד שלך לכביסה נעימה, רכה עם ריח הנשאר שעות על הבגדים?

 אצלנו כבר שנים שאנחנו משתמשים בסוד המשלב רכות עם ניחוח של בית אוהב תוך שמירה על סיבי הבד והגנה על איכות הבגד גם אחרי כביסות רבות.

כל הורה אוהב להעניק את הטוב למשפחתו. להלביש בבגדים נקיים, המעניקים ניחוחות של בית.
כאן נכנס סוד לתמונה, עם השקה מחודשת של סדרת מרככי הכביסה המרוכזים, המכילים תוספת של 20% בישום עוצמתי, בחמישה סוגי ניחוחות שונים: Fresh Sky, Wild Rose, Lavender, ארומתרפי זהב וארומתרפי סגול. 




סדרת מרככי הכביסה של סוד מכילה פורמולה חדשנית ומרוכזת שפותחה על ידי HENKEL והיא מעניקה לבגדים רכות נעימה ובישום בעוצמה גבוהה במיוחד המורגשים היטב לאורך זמן.

דניאלה רבינוביץ', מנהלת תחום כביסה וטיפוח הבית בהנקל: "הניחוח הביתי המשכר של כביסה נקייה ומבושמת לא חייב להתפוגג תוך מספר שעות. סדרת המרככים החדשה של סוד, בתוספת 20% בושם, מעניקה חוויה ייחודית של ניחוחות נעימים ומאפשרת "לנשום" את הבית שכולנו אוהבים לאורך כל שעות היום".


מידע:
ניתן להשיג ברשתות השיווק השונות



יום שבת, 28 בדצמבר 2019

גרנות משיקה אבוקדו תחת מותג "אבוקדו גרנות"


גרנות משיקה אבוקדו תחת המותג "אבוקדו גרנות ". הוא המלך אצלי בבית, כולם אוהבים אותו, הוא עשיר בשומנים בריאים, באשלגן, סיבים תזונתיים וויטמין E. הוא מתאים לארוחת ערב טובה מלח ומעט מיץ לימון , כמה פרוסות לחם וירקות.
הילדים שלי בעיקר אוהבים לאכול אותו מרוסק עם ביצה קשה . הם מחכים שיהפוך לרך ואנחנו מחפשים שיטות קיצור מהירות. אני בעיקר אוהבת גוואקמולי עם נאצוס
כמו לעטוף בעיתון ולשים במקום חשוך.
אם חשקה נפשכם בגוואקמולי קחו אבוקדו רך ומעכו אותו. הוסיפו מעט מלח, מיץ לימון ותבלין שום ( ניתן שום כתוש) , מעט עגבניה, בצל ירוק, פלפל אדום. ניתן בצל לבן, בצל סגול ועוד'


הוא מזין, הוא בריא והפך מזמן בישראל לפרי האהוב ביותר. מהיום ניתן לרכוש אבוקדו מסוג "אבוקדו גרנות" המבטיח שהוא מגיע מהמטעים של החקלאים החברים בגרנות ונושא תו איכות של מצוינות, איכות ובטיחות מזון.
לכל אורך השנה ישווקו "חקלאי גרנות" אבוקדו, לפי זני העונה, בעיקר אבוקדו מסוג אטינגר, הנחשב לאבוקדו המשובח והטעים ביותר.
 

האבוקדו שתפס מקום נכבד במטבח הישראלי וגם אצלי בבית. ישווק החל מהיום גם תחת השם " אבוקדו גרנות".
האבוקדו של גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות, ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים. אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו, עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החקלאים המגדלים.

"חקלאי גרנות" נמצאת בבעלות "גרנות", הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין הארגונים של הקיבוצים, בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את חטיבת "אבוקדו גרנות", הכוללת שטחי גידול, מטעים ובית אריזה מרכזי לשיווק והפצת אבוקדו. מערך ההפצה של התוצרת החקלאית יפעל ממרכז האריזה של האבוקדו וההדרים בגרנות, כשההפצה לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ תבוצע על ידי התנועה עמק חפר (שבבעלות גרנות). לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, "אנו מבקשים לשפר את החוויה של הצרכן עם האבוקדו. נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח". 


מתברר כי בישראל אנו משלמים את המחיר הנמוך ביותר לפרי הירוק! בחטיבה לאסטרטגיה במשרד החקלאות, בדקו את המחירים גם בשנים האחרונות, והפרשי המחירים לטובת ישראל נשמרים לאורך זמן.

האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. האבוקדו נחשב לשומן בריא, הוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים.
יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים. 


כעת משווק לשווקים אבוקדו מסוג אטינגר, שהינו הזן העיקרי הפותח את עונת האבוקדו ונחשב כזן המבוקש ביותר ע"י הצרכנים הישראלים. האטינגר הינו אבוקדו מזן בכיר, הפרי – אגסי, בעל צבע ירוק קלאסי וקליפה חלקה ומבריקה וצפוי להישאר בשוק עד לחודש ינואר, אחריו ישווקו אבוקדו מסוג פוארטה ופינקרטון.

מידע:

בית האריזה גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי. כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 – 12.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות המזון).
להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.

יום חמישי, 26 בדצמבר 2019

חלוה בטעם מלבי כבר טעמת?



חברת "אחוה" משיקה חלוה חדשה
בטעם מפתיע וממכר:
חלוה בטעם מלבי


בעלי סוף סוף מודה הוא מכור לחלוה בכל הטעמים ומכל המינים. כעת בחדש על המדף חלוה בטעם מלבי מכילה קוקוס קלוי, שברי אגוזים, מי ורדים וצבע אדמדם על בסיס טבעי, המעניקים לחלוה ארומה מיוחדת וטעם של הקינוח המוכר והאהוב.
עשינו מבצע טעימה משפחתי ואכן טעם המלבי האהוב על כולנו ניכר בארומה של החלווה. אפשר בקינוחים, בעוגה, עוגיות או סתם כקינוח לנשנש. 

החלוה בעלת 12% חלבון, 6 גרם סיבים תזונתיים, 80 מ"ג סידן ו-3 מ"ג ברזל, תימכר במגשית מיוחדת במשקל 400 גרם ובמחיר ללא תחרות

סדרת החלוה של "אחוה" נחשבת לנמכרת ביותר בישראל והיא מובילה את השוק שנים ארוכות. לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, מדובר במהלך שהינו חלק מתוכנית החברה להשיק מוצרי חלוה בטעמים מיוחדים. "אנו מזהים בקרב צרכנים, פתיחות רבה לנסות מוצרי חלוה בטעמים חדשים ונרגשים לצרף טעם חדש בטעם מלבי, הקינוח הישראלי האהוב והנוסטלגי, שזוכה לגרסתו בחלוה לראשונה בארץ ובעולם".

מידע
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 11 – 13 ₪ לאריזת 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

יום חמישי, 19 בדצמבר 2019

המוצץ שמאפשר לעור התינוק לנשום NUK Space, מוצץ חדש וייחודי בעל פתחים גדולים במיוחד


 המוצץ שמאפשר לעור התינוק לנשום 
NUK Space, מוצץ חדש וייחודי בעל פתחים גדולים במיוחד, שעוצב במיוחד לעורם העדין של תינוקות

לתינוק שלך את רוצה לתת את הטוב ביותר. רוב התינוקות מורגלים מיומם הראשון ללקיחת מוצץ המהווה עבורם הרגעה. הקידמה והחידושים מעניקים לדור החדש מוצרים מותאמים יותר ובריאים יותר. כמו כן מציצת מוצץ יכולה להבטיח שהתינוק יישאר לישון כשפניו כלפי מעלה ומשאירה את דרכי האוויר שלו.
NUK, מותג מוצרי התינוקות מהמובילים בעולם, המשווק על ידי ניאופרם מוצרי צריכה משיק מוצץ חדש וייחודי: NUK Space, שעוצב במיוחד לעורם העדין של תינוקות.

המוצץ מאפשר לעורו העדין של התינוק לנשום
מוצץ ספייס של NUK , בעל פתחים גדולים במיוחד לזרימת אוויר מקסימלית סביב הפה, מסייע לשמור על עור הפנים של התינוק יבש ונקי. כמו כל מוצצי NUK, גם המוצץ החדש, פותח כך שיוכל להעניק את כל היתרונות האורתודונטיים, בהתאמה אופטימלית לפיו של התינוק. המוצץ מומלץ על ידי רופאים ומיילדות והפטמה שלו, שטוחה, דקה וצרה יותר ומתקבלת בקלות רבה יותר על ידי תינוקות, גם תינוקות יונקים.

ריור מוגבר גורם לאדמומיות וגירוי העור
ידוע כי לתינוקות, יש תקופות של ריור מוגבר, שיכול לגרום לגירוי שמתבטא בפריחה ואדמומיות של העור סביב הפה, בדרך כלל מתחת לשפתיים ובאזור הסנטר. חלק מהתינוקות מזילים רוק הרבה יותר מאחרים. התופעה נפוצה מאד בקרב תינוקות וילדים מתחת לגיל שנתיים, כאשר כמעט כל תינוק סובל ממנה, לפחות בתקופה מסויימת. הדרך הטובה ביותר למניעה וטיפול היא לשמור על האזור נקי, יבש ומאוורר. 


קרדיט צילום יח"צ



מחקרים מראים כי 95% מהתינוקות אימצו את המוצץ
במחקר שערכה החברה בגרמניה נמצא כי 99% מהאימהות ימליצו על המוצץ החדש, במיוחד לתינוקות בעלי עור רגיש, 97% מהאימהות חושבות שהמוצץ מאפשר יותר זרימת אוויר לפנים של התינוק ו-98% חושבות שהמוצץ מאפשר לעורו העדין של התינוק לנשום. עוד מראה המחקר כי 95% מהתינוקות אימצו את המוצץ.*

העיצוב החדשני והטרנדי של מוצץ NUK Space מגיע במגוון צבעים ומעוטר בדמויות של בעלי חיים בתלת ממד, מה שהופך את עיצובו לייחודי ואטרקטיבי. 

קרדיט : צילום יח"צ
מידע:
מוצצי NUK מוצעים: לגילאי 0-6 חודשים ולגילאי 6-18 חודשים.
מחיר מומלץ לצרכן: 39.90 ₪ (לאריזה של זוג מוצצים). 
לרגל ההשקה: מבצע בסופר-פארם: 25% הנחה על מגוון מוצרי NUK כולל מוצצי ספייס בין התאריכים 19.12.19 ועד 1.1.2020
ניתן להשיג ברשת סופר פארם, BE, רשת מוצצים, בחצי חינם ובחנויות המתמחות בתינוקות.

ניאופרם מוצרי צריכה הינה חלק מקבוצת ניאופרם, המתמחה ומובילה במתן פתרונות משולבים וחדשניים בתחום הבריאות ושיפור איכות החיים. הקבוצה בין היתר מפתחת, מייצרת, משווקת ומפיצה תרופות מרשם, תרופות ללא מרשם, מוצרי צריכה וציוד ומכשור רפואי.

יום שני, 16 בדצמבר 2019

כנס השפה העברית ה13 של ראשלצ

 קרדיט צילום יוס צבקר


לשון ראשון
כנס השפה העברית ה-13 בראשון לציון
8-5 בפברואר 2020, היכל התרבות מאיר ניצן, ראשון לציון


הכינוס ה-13 של "לשון ראשון", אירוע הלשון היחיד מסוגו בישראל, יוצא לדרך הפעם בסימן "עברית בתנועה מתמדת".
העברית היא שפה עתיקה-חדשה, רבת שנים וצעירה בעת ובעונה אחת. מאז מהפכת תחיית הלשון ועד ימינו היא נמצאת בתנועה מתמדת של שינויים וצמיחה. בשלל אירועי תרבות עם מיטב אנשי אקדמיה, מרצים, אנשי רוח, חוקרים, סופרים, משוררים, יוצרים, שחקנים וזמרים יציג השנה הכנס את השינויים שעברה השפה לאורך השנים מזוויות מרתקות ומגוונות:

"דיבור צפוף" – הפקת מקור מוסיקלית, הומוריסטית ונוסטלגית, עם מיטב להיטי הלהקות הצבאיות, והחיבור ביניהן לבין השפה והסלנג הצה"לי.
משתתפים: מירי מסיקה, משה אשכנזי, ניקי גולדשטיין, קובי אפללו, רמי קלינשטיין וחמי רודנר
עיבוד מוזיקלי: חמי רודנר

"אם בלשונות", אברהם טל, מהיוצרים והזמרים החשובים והמשפיעים בישראל, בשיתוף פעולה מוזיקלי ראשון עם אורח מיוחד גידי גוב. מפגש בין שפה, מילים ומוזיקה של שני יוצרים שהפכו לחלק בלתי נפרד מפסקול המוזיקה הישראלית. מילות השירים הן נכסי צאן ברזל של העברית העכשווית. 
מושב מיוחד המוקדש לשפתם של ראשי הממשלה לדורותיהם. מה היה יחסם לשפה העברית, באילו כלים רטוריים השתמשו, ואיך העבירו באמצעות השפה את תפיסת עולמם ואת מטרותיהם הפוליטיות

יהושע סובול הסופר, המשורר והמחזאי, נפגש עם בנו, יהלי סובול, סולן להקת "מוניקה סקס"
וכותב מוביל שלה, במפגש משפחתי מרתק על שפת השירה והדרמה, ושפת המוזיקה לדורותיה
ההגיונריה ה-14: הכנס השנתי של חובבי תשבצי ההיגיון. אורח מיוחד: גיל חובב
השחקנית מסקי שיברו, והתסריטאי והיוצר, מני אסייג, בשיח על המפגש של עדות ותרבויות שונות עם העברית והשפעת השפה על יצירתם

יועצי לשון, קריינים, מגישי חדשות ואנשי תרבות על המתח בין לשון הדיבור לבין לשון הכתב. האם יש לשמור על השפה התקנית, או לחתור לקראת שפה מדוברת גם במדיות התקשורתיות השונות?

"שיר לשירה"
- הצגת ילדים מוזיקלית משירי יהונתן גפן
ועוד...
הפקת המקור המוזיקלית וההומוריסטית, "דיבור צפוף", תפתח את הכנס ב-6 בפברואר ותעסוק בשפה דרך הסלנג הצה"לי, אשר השפיע ושזר אינספור ביטויים בשפה העברית. בערב זה, בעיבודו המוסיקלי של חמי רודנר, ישולבו מיטב להיטי הלהקות הצבאיות בביצועים סוחפים ויוצאי דופן של מירי מסיקה, משה אשכנזי, ניקי גולדשטיין, קובי אפללו ורמי קלינשטיין.

בפתיחת הערב יוענק בטקס מיוחד, זו השנה השביעית, פרס ראש עיריית
ראשון לציון על שם מאיר אריאל. הפרס יינתן על יצירתיות בשפה העברית והנחלתה לרבדים שונים באוכלוסייה.
במוצאי שבת, 8.2, יחתום אברהם טל את כנס השפה ויארח לראשונה את גידי גוב. מפגש בין שפה, מילים ומוזיקה - מופע מיוחד על המילים בשיריהם הגדולים שהפכו לחלק בלתי נפרד מפסקול המוסיקה הישראלית.

הכנס יתפרש על פני ארבעה ימים, במהלכם יתקיימו מופעים מוזיקליים ייחודיים לצד דיונים מרתקים העוסקים בתנועתה המתמדת של השפה מזוויות מרתקות שונות:

- קבוצות העולים הממשיכות להגיע ומביאות איתן שפות חדשות, והשפעותיהן על העברית החיה
- נעסוק בוויכוח ובהתחבטות בשאלות "מה נכון?", "איך אומרים?", ובהבדל בין התקני והמקובל
- המשבר הפוליטי ישפוך אור על השפה הפוליטית המשתנה והשפעתה על חיינו
- נתעמק במוזיקה הישראלית שמייצרת טקסטים בסוגות שונות ולקהלים שונים
- נדון בדרכי הוראת השפה, הקריאה והכתיבה במערכת החינוך
ועוד...

כמדי שנה, לקראת כנס "לשון ראשון", מתגייסים חלליה הציבוריים של העיר להצגת יצירות אומנות המספרות את סיפורה של השפה העברית. הפעם תוצג בבית האמנים תערוכת "א-"Z, שתעסוק בסוגיות השפה והתרבות הכפולה – הספרדית והעברית – שעומדות בבסיס זהותם, אישיותם ויצירתם של אומנים עולים ממוצא דרום אמריקאי אשר פועלים יחד בשדה האומנות.
פתיחת התערוכה ב- 8 בפברואר, בשעה 19:30

תערוכות נוספות בגלריה העירונית לאמנות העוסקות בשפה העברית
איתם טובול- רשות הקמעות - מיצב גרפי | בלה חבצקין – ציור, סיפור ואיור
פתיחת התערוכה ב- 1 בפברואר, בשעה 19:30

רז קינסטליך, ראש עיריית ראשון לציון: " עיריית ראשון לציון גאה להמשיך את המסורת זו השנה ה-13 ולפתוח את כנס השפה העברית. השנה יכלול הכנס מופעים ייחודיים ומפגשים יוצאי דופן. אני מזמין את הקהל להגיע בהמוניו ולחגוג עמנו את חגיגת השפה העברית ".

כנס השפה העברית מופק ע"י אגף התרבות החברה העירונית ראשון לציון לתרבות, ספורט ונופש.
מנכ"ל החברה העירונית: אלי פולק
מנהלת הכנס: טלי צ'רנר
ייעוץ אומנותי ועריכת תוכן: בשמת בר חן, דנית נומה
מפיקות בפועל: דנה ששון סרלין, נטע אמיתי
יועץ אקדמי: ד"ר רוביק רוזנטל
לרכישת כרטיסים טל': *3701

מופעי הכנס שיתקיימו בהיכל התרבות מאיר ניצן, ראשל"צ:
5.2.20, יום רביעי, בשעה 13:30 כנס מורים ומפקחים
מפגש שנתי למדריכים ולמורים בעברית בהשתתפות משרד החינוך.
עורכת ומנחה: ד"ר עליזה עמיר
משתתפים: המפקח על הוראת הלשון העברית – תומר בוזמן
אורח מיוחד: העיתונאי גיל חובב
איה אליה צילום אלי דסה


5.2.20, יום רביעי, בשעה 20:30 כנס ה"הגיונריה" ה-14

הכנס השנתי לחובבי תשבצי ההיגיון
כֶּנֶס עשיר וגדוש במופעים וּבמצגות, חידודי לשון, משחקי מילים ואהבה גדולה לַשפה העברית.
עורך ומנחה: ליאור ליאני | אורח: העיתונאי גיל חובב

6.2.20, יום חמישי, בשעה 20:30 "דיבור צפוף" – בהשתתפות: מירי מסיקה, משה אשכנזי, ניקי גולדשטיין, קובי אפללו, רמי קלינשטיין, חמי רודנר
הפקת מקור מוסיקלית, הומוריסטית ונוסטלגית עם מיטב להיטי הלהקות הצבאיות והחיבור ביניהן לשפה ולסלנג הצה"לי
עיבוד מוזיקלי: חמי רודנר
את המופע יפתח טקס הענקת פרס ראש העיר ע"ש מאיר אריאל בהנחיית העיתונאי צחי קומה.

8.2.20, שבת, בשעה 10:00 "שיר לשירה"
הצגת ילדים מוזיקלית משירי יהונתן גפן
"שיר לשירה" מספר את סיפורה של חבורת ילדים בנהלל המתכוננים יחד להופעה
בחגיגות יום ההולדת למושב. מה שמרגש אותם יותר מהכול היא העובדה שיהונתן גפן,
יליד נהלל, אמור להגיע ולחזות בהם שרים שיר שכתבו ביחד.
הצלחת החגיגה תלויה ביכולת שלהם לשתף פעולה ולשים בצד את הדעות הקדומות ואת השיפוטיות.
"איך שיר נולד", "הילדה הכי יפה בגן", "שיר לשירה", "נערה במשקפיים", "המחבוא שלי", "רעמים וברקים", "מי שמביט", "יותר" ועוד.
מחזה: אור‑ יעקובי// בימוי: אורי אומנותי// מוזיקה: חגי דוידוף//
תפאורה ותלבושות: מאיה פלג// כוראוגרפיה: יוסף אלון// וידאו: יואב כהן

עוזרת במאי: ליאור בסון// תאורה: אורי מורג// שחקנים: דלית דוד, דיאנה גולבי, זיו שליט, דניאל לחמן, נירית אהרוני

8.2.20, מוצ"ש, בשעה 20:30 "אם בלשונות" אברהם טל מארח את גידי גוב
אברהם טל, מהיוצרים והזמרים החשובים והמשפיעים בארץ בשיתוף פעולה מוזיקלי ראשון עם אורח מיוחד גידי גוב. מפגש בין שפה, מילים ומוזיקה – מופע מיוחד על המילים בשיריהם הגדולים, שהפכו לחלק בלתי נפרד מפסקול המוזיקה הישראלית.
אורח מיוחד: גידי גוב
אלון מזרחי


האירועים שיתקיימו באודיטוריום:
5.2.20, יום רביעי, בשעה 16:00 "שירים וסימנים"
:
מפגש בין השפה העברית לשפת הסימנים, בין מוסיקה לריקוד, בין משורר וראפר לשחקנית ומתורגמנית. חיבור נדיר ויוצא דופן של מוסיקה, קצב, אהבה למילה ולתנועה, מופע מוסיקלי לצד מופע חזותי - ג'ימבו ג'יי שר משיריו וגילי מתרגמת אותם.
בין השירים מספרים השניים על האתגרים בתרגום הסלנג שבשירי ראפ לשפת סימנים, החריזה בשפת הסימנים, השפעת קצב השיר על התרגום, על החיבור האישי שלהם לשתי השפות ובעיקר על הדומה והשונה בין שתי השפות
משתתפים: ג'ימבו ג'יי, השחקנית גילי בית הלחמי (שפת הסימנים), בליווי גיטריסט

5.2.20, יום רביעי, בשעה 18:00, שפת ראשי הממשלה

12 ראשי ממשלה ישראלים, ולכל אחד ואחת מהם השפה המיוחדת לו.
שפתם מתארת את הסוגיות הפוליטיות הבוערות, את האתגרים הלאומיים והאישיים, ואת תמונת המצב הישראלית, כפי שראו אותה בדרכם הייחודית.
מה ניתן ללמוד מלשונם ושפת גופם של ראשי הממשלה הישראלים לדורותיהם? כיצד הבחירות הלשוניות שלהם שיקפו את הביוגרפיות שלהם ואת רוח הזמן?

מושב המוקדש לעברית של ראשי הממשלה, ולדרך שבה השתמשו בשפה כדי להציג לציבור את תפיסת עולמם ומדיניותם.
עורך המושב: ד"ר רוביק רוזנטל

5.2.20, יום רביעי, בשעה 20:30 עברית בין דורית
מפגש משפחתי מרתק בין אב לבן, בין שתי אושיות תרבות על שפה של שירה ושפה של

שירים. האב, יהושע סובול – מחזאי, במאי וסופר, הבן, יהלי סובול, סולן להקת מוניקה סקס וכותב מוביל שלה. הם ישוחחו ביניהם, יקראו מיצירתם וגם ישירו יחד.

6.2.20, יום חמישי, בשעה 18:00, מגדל בבל בארץ הקודש –
כל עלייה הביאה איתה ארצה עברית חדשה ואחרת, הטביעה מושגים חדשים ומילים שהיום נראות לנו כאילו היו כאן מאז ומתמיד. שיח של אנשי תרבות ממגוון העדות השונות והמפגש שלהם עם העברית, השפעת העברית על יצירתם והשפעתם על העברית.
עורך המושב ומשתתף: ד"ר רוביק רוזנטל
משתתפים: השחקנית מסקי שיברו, תסריטאי והיוצר מני אסייג, להקת המוזיקה משפחת אלייב, הסטנדאפיסטית לאה לב.

6.2.20, יום חמישי, בשעה 20:30 מגילת אסתר – גרסת 2020

*המושב יוקדש לזכרו של הנשיא החמישי, יצחק נבון ז"ל
אחד מסיפורי התנ"ך האהובים בלבוש מודרני.
המושב ידון בדרך שבה מגילת אסתר מתארת רגשות ומביאה סיפור היסטורי בשפה עברית עתיקה. כיצד מובעים בה רגשות של אושר ושמחה, כיצד גיבורי המגילה מדברים זה עם זה, וכיצד היתה מגילת אסתר מסופרת בימינו.
עורך המושב: פרופ' חננאל מאק
משתתפים: דר' ורד טוהר , ח"כ לשעבר עליזה לביא, דר' חיים חיון

הדיונים שיתקיים בגרין רום:
6.2.20, יום חמישי, בשעה 16:00 תקין או קביל?

לשון תקינה היא סוגיה חברתית, פוליטית ומגדרית. קיים מתח בין לשון הדיבור לבין לשון הכתב – כיצד יש להגות נכונה מילים? מה נכון ומה לא? האם יש לשמור על השפה התקנית או לחתור לקראת שפה מדוברת גם במדיות התקשורת השונות?
מושב משולב וחוויתי עם יועצי לשון, קריינים, מגישי חדשות ואנשי תרבות.
עורכת: ד"ר סמדר כהן

6.2.20, יום חמישי, בשעה 18:00 הביוגרפיה של הא'-ב'
האותיות העבריות הן חלק בלתי נפרד מהיומיום, מהתקשורת שלנו, באמצעותן אנחנו מבטאים את עצמנו, פוגשים את האחר. אחרי ארבעת אלפים שנים של כתב העברית צלחה את ימי קדם, המצאת הדפוס ועד לפונטים של האלף השלישי. שיח מרתק שראשיתו בשורשים ההיסטוריים של העברית עד אחרי הקלעים הטיפוגרפי

של פונטים כמו אריאל, פרנקריל ואחרים
עורכת המושב: איה אליה
משתתפים: ד"ר חגי משגב, מיכל שומר, ד"ר יעקב מאיר, פרופ' עדי שטרן




יום שבת, 14 בדצמבר 2019

לקוחות דומינו'ס פיצה יוכלו לשלם על הזמנתם באמצעות bit



לראשונה בישראל בנק הפועלים ודומינו'ס פיצה בשיתוף פעולה ראשון מסוגו- החל מהיום לקוחות דומינו'ס פיצה יוכלו להזמין פיצה ולשלם באמצעות אפליקציית bit. השירות פתוח ללקוחות כל הבנקים. 
במסגרת השקת שיתוף הפעולה דומינו'ס פיצה תציע לכל מי שישלם באמצעות האפליקציה מבצע ייחודי של שתי פיצות משפחתיות ודמי משלוח ב- 80 שקלים בלבד. 

דומינו'ס פיצה, אחת מהחברות החדשניות והמתקדמות בעולמות הדיגיטל, חברה לאפליקציית התשלומים הגדולה והמובילה בישראל - bit, בכדי להתחיל את מהפכת התשלומים בישראל ולייצר חווית קניה חדשה, נוחה יותר ובטוחה יותר. 

זהו שיתוף הפעולה הראשון בישראל המאפשר לגוף עסקי לקבל תשלום מלקוח פרטי באמצעות אפליקציית תשלומים ישראלית. השירות מאפשר לכלל לקוחות דומינו'ס פיצה, גם אם אינם לקוחות בנק הפועלים, לשלם באמצעות האפליקציה. התשלום ב-"bit" בטוח, פשוט ומהיר, ללא צורך בהקלדת פרטי כרטיס אשראי, ויעבוד בכלל ערוצי ההזמנה של דומינוס פיצה.

תהליך ביצוע התשלום בביט קל ומהיר: הלקוח מבצע את ההזמנה כרגיל, כאשר בסוף התהליך בזמן בחירת אופציית תשלום, תוצע לראשונה האופציה לתשלום באמצעות "bit".
בנוסף, ילדים יכולים לבצע הזמנה באתר, גם כשההורה לא לידם, ללא צורך בפרטי כרטיס האשראי של ההורה. ההורה מקבל בקשה לתשלום ומשלם באמצעות  bit .


עידו פרידמן, סמנכ"ל שיווק בדומינו'ס פיצה: "חדשנות היא בבסיס ה- DNA של המותג. השקנו את עולמות הדיגיטל כבר ב- 2009, עם השקת אתר האיקומרס הראשון, לאחריו יצאנו עם אפליקציות הסחר הראשונות שלנו, וכמובן עם אפליקציית המובייל שלנו. אנו כל הזמן מחפשים איך להגיע לקהלים השונים. כך למשל השקנו רק לפני כשנה את אפשרות ההזמנה בטלוויזיה החכמה של פרטנר.
 שיתוף הפעולה עם בנק הפועלים, הינו שלב נוסף ומתקדם בחוויית השירות והדיגיטל שאנו פועלים כל העת להביא ללקוחותינו. 
הצרכן מחפש כיום חווית קנייה מהירה, פשוטה ובעיקר בטוחה. אנו שמחים להיות הראשונים בישראל להשיק שירות זה. אנו מאמינים כי שיתופי הפעולה דיגיטליים כדוגמת אפליקציית ביט עוזרת ביצירת מערכת יחסים עם מעורבות גבוהה יותר של הלקוחות, לצד שביעות רצון ונאמנות גבוהה יותר".

קרדיט צילום דומינוס פיצה
סער זכריש, ,CDO חטיבת החדשנות בבנק הפועלים:
"bit,
אפליקציית התשלומים המובילה בישראל עם כ 2.8 מיליון הורדות, היא התגלמות מהפיכת התשלומים וחוויית הלקוח בישראל, לאחר שהפכה את פעולת התשלום לפשוטה כמו שליחת מסרון. 
bit הושקה כמענה לצורך בפתרון טכנולוגי פשוט ומהיר לביצוע תשלומים יומיומיים לאנשים אחרים וממשיכה להתחדש בהתאם לצרכים המשתנים בשוק, ומשמשת יותר ויותר חברות ועסקים בעולמות הביטוח, קמעונאות, חינוך תחבורה והיד עוד נטויה.
שיתוף פעולה משמעותי זה, שמשלב בין העוצמות של דומינו'ס פיצה כגוף מוביל וחדשני, לבין היכולות המתקדמות של bit, ייתן מענה ללקוחות, תוך יצירת חווית קנייה נוחה וחדשנית. 

קרדיט צילום דומינוס פיצה
bit עשתה מהפיכה בתחום התשלומים בין אנשים ואנחנו רוצים לעשות אותה מהפיכה גם בתחום זה, יחד עם דומינו'ס פיצה".

אודות אפליקציית bit: הושקה כמענה לצורך בפתרון טכנולוגי פשוט ומהיר לביצוע תשלומים יומיומיים בין אנשים – באופן הבטוח והמאובטח ביותר בחוויית תשלום ייחודית, זמינה ומהירה. 
האפליקציה, שהפכה כבר למילה נרדפת לתשלום דיגיטלי, מובילה בדירוגים בחנויות כבר 3 שנים ברציפות ומתאימה לכלל הצרכנים בישראל. bit מבוססת על עקרון הפשטות ו"מדברת" בשפה שכולם מבינים, כך שכל אחד, יכול להשתמש בה בקלות. כראייה, אחוז ניכר מהמשתמשים הפעילים הם מעל גיל 60, והמשתמש הכי מבוגר בן 92. למעשה - כל אחד יכול.

יום שני, 9 בדצמבר 2019

חנוכה והסופגניות מתקרבים... איך תיגמלו את עצמכם מסוכר ומפחמימות?



אם אתם מכורים למתוק, למאפים ולפסטות הכתבה הזו בשבילכם! 

צוות מכון אברהמסון לגמילה מהתמכרויות אסף עבורכם כמה טיפים לגמילה עצמית מסוכרים ומפחמימות

לא פלא שבחגים אנחנו מוצאים את עצמנו עם מספר קילוגרמים מיותרים. במשך שמונה ימים אנחנו מוצאים את עצמנו מתענגים על סופגניות מטוגנות ומרופדות בסוכר עם ריבה חמה ומתוקה ושאר מתוקים ומטוגנים. קשה להתאפק נוכח הריחות המוכרים שמחזירים אותנו לטעמי הילדות. אז "טועמים" אחת ועוד אחת. כמה קשה לעמוד בזה? ובכן, אתם לא לבד!!! ויש לזה הסבר מדעי.

סוכר ופחמימות ממכרות מעודדים הפרשה של הורמון ההנאה וההרגשה הטובה, דופמין. אנחנו מפתחים התמכרות לפחמימות ולסוכר מגיל צעיר, כי הם מסבים לנו עונג. ובדיוק כמו שקורה עם כל חומר ממכר אחר, אנחנו פועלים לשחזור ההרגשה הטובה וצורכים עוד ועוד. לעיתים אנחנו בכלל לא יודעים שאנחנו צורכים סוכר! הסוכר, תאמינו או לא, נחבא, כמעט בכל מזון מתועש, "נאיבי" ככל שיהיה, למשל בקורנפלקס, בתבלינים, בנקניקים, בחרדל, בקטשופ, בחלב סויה, בקרקרים, במעדני חלב, ברטבים ועוד.

בצריכה רבה של לסוכר ופחמימות ממכרות, השמנת יתר אינה הבעיה היחידה שלנו, גם לא החמורה ביותר. מחלות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות דלקתיות כרוניות, שומנים גבוהים בדם וכבד שומני. קחו גם בחשבון שהסוכר מאיץ הזדקנות, משפיע על מראה העור ומשמש מזון להתפתחות תאים סרטניים.

לבריאות טובה יותר ולהתמודדות עם החגים הבאים שיבואו עלינו לטובה, מומלץ להיגמל באופן מוחלט מפחמימות ממכרות וסוכר. אז איך עושים את זה? ביקשנו מצוות התמיכה של מכון אברהמסון לגמילה מהתמכרויות טיפים להצלחה בגמילה.

למה כדאי לי להיגמל מסוכר?
הרכיבו רשימה עם כל הסיבות החשובות לכך שאתם בוחרים להיגמל מסוכרים ומפחמימות ממכרות כמו שיפור הבריאות, משקל, עייפות, כאבים, לבוש, ועוד. מומלץ לשים את הרשימה במקום בולט – על המקרר, המחשב, צג הטלפון הנייד, המראה במקלחת או ליד המיטה.

הכינו לעצמכם "בית תומך"
כמו בכל גמילה, לא מומלץ להשאיר פיתויים בבית. התחילו בארגון מחדש של המזווה והמקרר. התמקדו במה שאפשר להכניס הביתה ולא במה שאי אפשר. למשל: עוף, דגים, טונה, בשרים, ביצים, מוצרי חלב, טופו, ירקות ופירות, קטניות כמו: גרגרי חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, פול, מש, שעועית אזוקי, פולי סויה. דגנים כמו: קינואה, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, גריסים, אורז מלא, טחינה, זיתים, שמן זית, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, זרעי פשתן, זרעי שומשום ועוד.
לא מכניסים הביתה כל מה שיש בו סוכר ופחמימות ממכרות שמכילים קמח חיטה וסוכר. את הפינוקים לילדים, ש"אסור" לכם, השתדלו לרכוש מחוץ לקניות השבועיות. למשל לקנות במכולת על פי ביקוש.

חפשו מקורות השראה
קבלו השראה ותמיכה מאנשים שעשו זאת והצליחו להיגמל על אף הנאתם הרבה ממתוקים וממאפים. הקיפו את עצמכם במעודדים ובתומכים: לרוב קל יותר לקבל השראה מאנשים קרובים, כמו בני משפחה, חברים, שכנים. ואם בכל זאת תתקשו לערוך שינוי בעצמכם, בקשו עזרה מגורמים מקצועיים שיעזרו לכם להגשים את חלומכם ולהיפטר מהדחף הבלתי נשלט לסוכר ולפחמימות ממכרות.

תכנון תפריט יומי
מומלץ לתכנן מראש תפריט יומי של ארוחות על מנת ליצור שגרה חדשה ובריאה. הכינו תכנית ל- 5 ארוחות ביום : בוקר, עשר, צהריים, ארבע ובערב לפחות 3-4 שעות לפני השינה. בארוחות עשר וארבע כדאי לאכול ארוחה קטנה על בסיס פחמימות כדי לספק לגוף את הסוכר האמיתי והבריא לו הוא זקוק לצורך אנרגיה. 3-4 אגוזים ופרי נחשבים לארוחה פחמימתית.

בדקו את עצמכם: רעבים או צמאים?
מחקרים רחבים שנערכו בעבר מצאו כי מים, כמו סיבים וחלבונים משפיעים על תחושת שובע. פתיחה של ארוחה עם שתיית מים תסייע בוויסות כמות המזון שצורכים. חשוב לדעת, שהאזורים במוח שמשפיעים על תחושות הרעב והצמא צמודים זה לזה. לכן, בין הארוחות תחושת רעב היא למעשה תחושת צמא, ושתיית כוס מים תעביר את התחושה. מומלץ לשתות כ-12 כוסות מים, ולהקפיד לשתות כוס מים כחצי שעה לפני ארוחה.

אל תצאו רעבים מהבית!
מתארחים, יוצאים לבילוי או לטיול? הקפידו לאכול לפני מזונות משביעים ובריאים - דגים, קטניות, עוף. בכל מצב מומלץ להצטייד בחטיפים בריאים בהתאם או בתבשיל. לא בכל מקום תמצאו מאכלים שיתאימו להרגלים החדשים שבחרתם לאמץ. עם זאת אנחנו שמחים לגלות שכמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה יש מאכלים ללא פחמימות ממכרות וסוכר.

איך נהנים ממתוק בריא?

יש שפע של מזונות, מאכלים וקינוחים מתוקים, לא מעובדים, נטולי פחמימות ממכרות, לדוגמא: פירות, דבש, סילאן, עוגיות שיבולת שועל ואגוזים, עוגת גבינה ללא סוכר, אגוזים, חמוציות ללא סוכר, אגבה, לחם ללא גלוטן, סקיני פסטה, ירקות חתוכים כתחליף לחטיפים ועוד. אצל חלקנו הבישול הבריא הוא עולם חדש לחלוטין. מומלץ לאתר מתכונים בריאים לבישול בריא עם דגנים ופחמימות מורכבות ללא סוכר, ולהתחיל לחקור, לטעום ולהעריך את מה שהטבע, במלוא הדרו, נותן לנו.

הקפידו לקרוא את תעודת הזהות של המזון
כל מזון ארוז כולל תווית מזון, על פי חוק, המשמשת "תעודת זהות" של המוצר. התווית כוללת פרטים כמו פרטי היצרן, תכולת המוצר, רשימת רכיבים, ערכים תזונתיים, תאריכי ייצור ותפוגה, ועוד.
הקפידו לקרוא את רשימת הרכיבים. הרכיבים מופיעים בסדר יורד על פי כמות. כלומר, המרכיב שכמותו גדולה ביותר יופיע ראשון, והמרכיב שכמותו הקטנה ביותר יופיע אחרון. לדוגמה, אם במשקה תפוזים טבעי מופיע סוכר לבן במקום הראשון (לפני תפוזים), משמע שכמות הסוכר גבוהה מכמות התפוזים.

תמיכה
אל תישארו לבד בתהליך. בני האדם הם יצורים חברתיים, ובמצבים לא פשוטים אנחנו זקוקים לתמיכה, לחיזוקים ולחיבוקים מחברים, משפחה, פייסבוק, וואטסאפ או גורם מקצועי שיסייע בריסון הדחף לאכול סוכר ופחמימות ממכרות.

יום שבת, 7 בדצמבר 2019

מארזי חג חנוכה במסגרת המיזם החברתי "ארקוסטיל למען ילדי בית איזי שפירא"



לכבוד חג החנוכה, מציעה חברת מילניום מרקטינג, יבואנית Arcosteel בישראל, מארזי חג במסגרת המיזם החברתי "ארקוסטיל למען ילדי בית איזי שפירא"


מידי חג חנוכה במסגרת החינוכית אנחנו דואגים לרכוש מארזי חג עם ערך מוסף לילדים ולמבוגרים . לרגל חג החנוכה, מציע המיזם החברתי "ארקוסטיל למען ילדי בית איזי שפירא" מארזי חג מתוקים.


המיזם מאפשר לרכוש מארזי שי בכל אחד מסניפי רשת ארקוסטיל קיטצ'ן ברחבי הארץ, בהם ניתן יהיה למצוא מגוון רחב של כלי מטבח והגשה של המותג ARCOSTEEL, תיקים שונים וחנוכיות ובנוסף גם מגוון עשיר של חטיפים, ממתקים שונים, שוקולדים איכותיים, סביבונים ונרות לחנוכייה.

חברת "מילניום מרקטינג" פועלת בתחום התרומה לקהילה בשיתוף עם עמותת בית איזי שפירא במסגרת פעילות "ארקוסטיל למען ילדי בית איזי שפירא", כמיזם בעל אוריינטציה חברתית קהילתית, במטרה לגייס כספים לטובת ילדים ואנשים בעלי מוגבלויות.


מידע:

המארזים מגיעים בטווח מחירים גמיש- 12-150 ₪ 
את המארזים ניתן להשיג ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן
או בטלפון 1-700-707-127 שלוחה 1 (בעבור חברות וארגונים)
או באתר http://www.keren-ahava.com/
קרדיט צילום: סטודיו עמרי מירון

יום רביעי, 4 בדצמבר 2019

מתכונים ללביבות תפוחי אדמה וגזר וסופגניות יוגורט נהדרות



לכבוד חנוכה, מציעה חברת "תבואות" להכין לביבות תפוחי אדמה וגזר וסופגניות יוגורט נהדרות, עם קמח כוסמין לבן אורגני

לכבוד חג החנוכה, מציעה חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, להכין לביבות תפוחי אדמה וגזר וסופגניות יוגורט נהדרות, עם קמח כוסמין לבן אורגני.
הכוסמין הוא זן דגן קדום. קמח הכוסמין הלבן ניחן בכמות חלבון גבוהה משל קמח חיטה לבן, והוא עשיר יותר בוויטמינים ובמינרלים. הקמח מיוצר מגידול אורגני, ללא חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

תבואות - קמח כוסמין לבן אורגני. צילום - אייל גרניט
מידע:
כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לביבת ירקות וקמח כוסמין אורגני לבן צילום: pixabay

מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה, גזר, בצל וקמח כוסמין אורגני לבן
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים (מזן המיועד לטיגון), קלופים ומגוררים
2 גזר, שטופים ומגוררים
1 בצל גדול, מגורר
2 ביצים M, טרופות
1/2 כוס קמח כוסמין לבן אורגני של "תבואות"
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כפית שום גבישי
שמן לטיגון

הוראות הכנה:
· לסחוט היטב את הירקות, ולערבב.
· להוסיף ביצים ותיבול. להוסיף קמח כוסמין אורגני לבן.
· ליצור כדורונים ולשטח ללביבות.
· לחמם שמן בגובה של כ-4 ס"מ במחבת וכשהוא חם, להכניס לביבות.
· להנמיך את האש ללהבה בינונית. כשהלביבה מזהיבה-משחימה מצד אחד – להפוך לצד השני.
· להוציא ולהניח על צלחת מרופדת בנייר סופג. להגיש מייד.
גיוון: להוסיף לתערובת 1/2 כוס עשבי תיבול טריים וקצוצים.

סופגניות יוגורט עם קמח כוסמין אורגני לבן צילום: pixabay
סופגניות יוגורט עם קמח כוסמין אורגני לבן
מצרכים: 2+1/2 כוסות קמח כוסמין לבן אורגני של "תבואות"
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
2 גביעי יוגורט יווני (400 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
2 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
שמן לטיגון
 גיוון: אבקת קינמון, או גרידה מ-1/2 לימון

הוראות הכנה:
· מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שנוצרת בלילה רכה וחלקה, ללא גושי קמח.
· לחמם שמן בסיר עמוק. על השמן להיות חם – אך לא רותח.
· בעזרת 2 כפות משומנות לקחת מהבלילה בכף אחת, ולדחוף לשמן בעזרת הכף השנייה. חשוב! להקפיד      לבצע את הפעולה כשהכפות ממש ליד השמן החם. להנמיך את הלהבה לעוצמה בינונית ולטגן משני     הצדדים, עד להזהבה.
· להוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג. להעביר לצלחת הגשה.
אפשר להגיש עם: אבקת סוכר; לגלגל בסוכר חום או לבן כשהסופגנייה חמה; סירופ מייפל; ריבה.

מתכונים לחנוכה- מבחר תבלינים להכנת מטבלים נהדרים

מטבלים עם תבלינים צילום מנות PIXABAY

חברת נפטון מציעה לכבוד חג החנוכה מבחר תבלינים איכותיים, להכנת מטבלים טעימים שילוו את הלביבות האהובות יעשירו את הגיוון!
נפטון מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט. 
צילום מנות PIXABAY

"נפטון" מציעה מתכוני מטבלים טעימים לחנוכה:

מטבל פפריקות הונגרי
מצרכים:
250 גרם גבינה 9%
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 כפית פפריקה חריפה של "נפטון"
1 כפית פפריקה מתוקה של "נפטון"
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן של "נפטון"
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים. לתקן תיבול לפי הצורך


מטבל מיונז קארי מדראס
מצרכים:
1/2 כוס מיונז איכותי
1 כפית קארי מדראס של "נפטון"
1/5 כפית פלפל שחור של "נפטון"
1 – 2 כפיות מייפל טבעי
1 – 2 כפיות מיץ מלימון סחוט
מלח (רק אם יש צורך)
הוראות הכנה:
לערבב את כל המצרכים. לתקן תיבול לפי הצורך
לביבת תפוחי עץ עם מטבל צילום מנות PIXABAY


מטבל טחינה, סילאן וקינמון

מצרכים: 1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן 100%
3 – 4 כפות מים
1/4 – 1/3 כפית קינמון טחון של "נפטון"

אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים. לתקן תיבול לפי הצורך
צילום תבלינים: מיכאל כץ

מידע:
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם). 
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות. 
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו והמכסים בצבע כחול רויאל.













מתכון לביבות תפוחי עץ



 מותג מזון הבריאות "GREENY" מציע להכין בחג החנוכה לביבות תפוחי עץ ממכרות, מטוגנות בשמן אגוזי מלך מזוכך, בעל ניחוח עשיר 

במהלך כל השנה אנחנו אוהבים לאכול לביבות אם מתוקות או עם עשבי תיבול והכי חשוב מטוגנות בשמן איכותי ללא טעם לוואי.
מותג מזון הבריאות האורגני GREENY מציע בחג החנוכה להכין לביבות תפוחי עץ טעימות וממכרות, מטוגנות בשמן אגוזים מזוכך, בעל ניחוח אגוזי עשיר.
השמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. השמן מתאים מאוד לטיגון לביבות וסופגניות.
צילום מוצר: גריני
מידע:
כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובד"צ בית יוסף.
מחיר: 24.90-19.90 ש"ח לבקבוק של ליטר.
להשיג ברשתות מזון, בהן: חנויות טבע ברחבי הארץ, זמורה אורגני, על המשקל, שורשים, היפר טבע זיקים , לגעת באוכל , נקודת טבע, כליל טבע ועוד.
לפרטים: www.greenyisrael.com
לביבות תפוח עץ צילום: pixabay

מתכון ללביבות תפוחי עץ
מצרכים:
3 תפוחי עץ ירוקים (גרני סמיט), קלופים ומגוררים
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס קמח תופח
1/2 גביע יוגורט יווני 7% או שמנת חמוצה 9%
1 כפית תמצית וניל
1/5 כפית פלפל לבן
2 ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
שמן אגוזי מלך מזוכך של "גריני"

להגשה: אבקת סוכר, מייפל

אופן ההכנה:
· לסחוט היטב את תפוחי העץ. לטרוף את הביצים בקערית קטנה.
· לערבב את כל המצרכים למעט הקמח, ורק אז, להוסיף את הקמח.
· לחמם במחבת שמן בגובה של כ-4 ס"מ, לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצל). להניח כף מהעיסה במחבת, ולטגן כדקה - מכל צד, עד שהלביבה מזהיבה-משחימה.
· להגיש עם אבקת סוכר ו/או סירופ מייפל אמיתי.

בתאבון!!!

יום שני, 2 בדצמבר 2019

סטודיו אנד ג'וי משיקים לקראת חג החנוכה מארז חנו-קיט: חנוכייה שהיא מארז המכיל נרות חנוכה


מארז חנו-קיט לקראת חג האורים ירגש ויעורר חיוך בכל מי שיזכה לקבל או לתת את המארז היפה במתנה. המארז כולו נארז במלוא אהבה על ידי אנשים עם מוגבלויות תוך העברת ערכים ומסרים חיוביים בכל מתנה ובכל מארז.
סטודיו אנד ג'וי, הוא העסק החברתי החלוץ בישראל, המעסיק אנשים עם מוגבלויות בהעסקה ישירה ובשכר מלא ומשמש כאימפריה למתנות ומארזים.
סדרת מארזי חנוקיט של סטודיו אנד גוי מחיר לצרכן 40 שקלים צילום יחצ ניתן להשיג באתר החברה
מה בחנוכייה ?
מארז החנוכייה מכיל בתוכו נרות חנוכה צבעוניים, כאשר מכסה המארז משמש לחנוכייה עצמה עם קנים שקועים לנרות וכאשר הוא סגור, חבק מעוצב עוטף אותו ועליו רשומות שלל ברכות לחג החנוכה.

מארז פח עם מכסה המשמש כקנים לנרות חנוכה.
חבילת נרות חנוכה.
צורת אריזה- חבק מעוצב עליו מודפסות ברכות לחג.
ניתן למתג את החבק ברכישה כמותית (מעל 100 יח')
מידות המארז הן כ 22*6*4.5 ס"מ .

סדרת מארזי חנוקיט של סטודיו אנד גוי מחיר לצרכן 40 שקלים ליחידה צילום יחצ ניתן להשיג באתר החברה

למי המארז מתאים ?
החנו- קיט מכיל בתוכו ערכים וסיפור, לצד מסורת של חג כאשר הכול עטוף בצבעוניות שמתאימה לקישוט המטבח של הדודה או הסבתא, ועד מתנה לילדים לכבוד החג.
עוד ניתן לרכוש כמתנה לגני ילדים, לעובדים בארגונים, ובכלל סמליות המארז מתאימה לכל אוכלוסייה באשר היא.
מחיר לצרכן: 40 ₪. 
(ברכישה כמותית ישנו מדרג הנחות עם הטבה משמעותית עד לתאריך 5.12.19 , לדוגמא 100 יח' -24 ₪ + מע"מ או 5000 יח' – 18 ₪ + מע"מ )

היזם, נדב עטיה, כמי שהבין על בשרו את חשיבות מקום העבודה והתעסוקה עבור מוגבלים המתמודדים עם מוגבלויות, ומתוך תחושת שליחות עמוקה, הקים את סטודיו אנד-ג'וי עם 3 עקרונות מבדלים:
*לפעול למטרת רווח ולא על בסיס תקציבי ציבור או תרומות.
*להעסיק באופן ישיר ובשכר מלא.
*לשלב את העובדים בקשת רחבה של תפקידים.

מארז חנוקיט של סטודיו אנד גוי מחיר לצרכן 40 שקלים צילום יחצ ניתן להשיג באתר החברה
סטודיו אנד ג'וי, הפך מקום עליה לרגל לקבוצות מכל הארץ לימי התנדבות, מעסיק כ 35 עובדים עם מוגבלויות, כשכולם חשים סיפוק וערך, מציע אלפי מוצרים משמחים, מלאים בערכים אישיים וחברתיים, השוזרים את סיפור חייו של נדב בפעילות החברתית, בהרצאות וליווי סטודנטים ביזמות חברתית. 

אם אתם רוצים לעשות גם מעשה טוב וגם להינות ממארז מיוחד ואיכותי מוזמנים ליצור קשר 
מידע:
להזמנות: סטודיו אנד ג'וי
03-9011735 ; פקס : 077-2006503
www.andjoy.co.il | www.facebook.com/andjoy

יום שלישי, 26 בנובמבר 2019

בלאק פריידי מייבלין ניו יורק





מותג האיפור הבינלאומי מייבלין ניו יורק
יוצא במבצע בלאק פריידי וסייבר מאנדי:
30% הנחה על כל מוצרי המותג באתרי אינטרנט נבחרים!



מותג האיפור הבינלאומי מייבלין ניו יורק יוצא במבצע בלאק פריידי וסייבר מאנדי ל-9 ימים בלבד ומציע 30% הנחה על כל המוצרים באתרי אינטרנט נבחרים. 


תוקף: 25.11-2.12
ללא כפל מבצעים
על המוצרים שבמבצע
להשיג באתרים נבחרים: סופר פארם אונליין, BE, גילטי, BELA ועדיקה:

חנוכה חג ללא שמן באדיבות חלי ממן - מתכונים





חנוכה- חג שמן, תרתי משמע..
חנוכה הוא חג רווי שמן שמעמיד אותנו בפני דילמה: מחד, המאכלים המפתים המלווים במסורת של מאות שנים (זכר לנס חנוכה) ומאידך, המודעות הגדולה לנזקי השמן, השומן וההשמנה.

עבור אלו המנסים לרדת במשקל, ועבור אלו המנסים לשנות את אורח חייהם לבריא יותר, חג החנוכה נתפס כמאיים על תהליכים אלו. הוא מעמיד רבים מאיתנו בשאלות כגון, האם נהיה חזקים בפני פיתויי הטיגון השונים, או שמא הסופגנייה חזקה מאיתנו? האם קיימת דרך לעבור את שבוע החג ללא עלייה מיותרת במשקל?

חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה, "כידוע, טיגון נחשב לצורת בישול שאינה בריאה ואינה מומלצת. גם מהסיבה שהוא מעודד השמנה וגם מפני שחימום השמן מוביל לכך שהוא מתחמצן, מתקלקל, מאבד את ערכיו התזונתיים ועל הדרך הורס גם את אלו של המאכל שמטגנים.

מאכלים מטוגנים כמו לביבות וסופגניות סופגים כמות גדולה של שמן בעת הטיגון. סופגנייה רגילה מכילה כ- 400-500 קלוריות, ולביבה מטוגנת מכילה כ- 220 קלוריות וכ- 14 גרם שומן. כמובן שיש לקחת בחשבון את התוספות של הריבה והסוכר שאינן תורמות למספר הקלוריות (בכפית אחת של אבקת סוכר או ריבה יש כ- 20 קלוריות)".

על מנת להפחית את נזקי החג, ממן מעניקה מספר טיפים שימושיים לשבוע החג:

קבלו החלטה שבמהלך כל החג תאכלו סופגנייה אחת בלבד רק כשהיא חמה, טרייה ומעוררת תיאבון. אם חרגתם ממה שתכננתם ונראה לכם שה"דיאטה" אבודה, לא להתייאש, חוזרים מיד לתפריט הרגיל, שותים הרבה מים ומיד אתם שוב על הסוס...
מתארחים בערב הדלקת הנרות? תכננו את היום כאילו אתם הולכים לשמחה משפחתית. החליפו בין הארוחות בהתאם לצורך ואל תדלגו על ארוחות. זכרו שאם תגיעו רעבים – שום כוח רצון לא יעזור לכם לעמוד בפני הפיתויים.
תורכם לארח להדלקת נרות? תחשבו מראש סופגנייה אחת לכל אורח. חבל להיתקע בסוף הערב עם עודפים. הגישו בתחילת הערב מרק חם, הכינו פשטידות אפויות במקום הלביבות המטוגנות, סלט פירות וכו'.
צאו לצעדות יומיות. הן לא נועדו כל כך לשריפת קלוריות כמו להשפעה המרגיעה שבצידן. חוץ מזה הן מרחיקות אותנו מאזורי הסכנה...
הילדים רוצים סופגניות? צאו אתם לקונדיטוריה ואל תכניסו מוקשים הביתה. מומלץ מאוד לא לאפות בבית – כי אז בדרך כלל אוכלים יותר.
כמענה ללביבות ושאר מטוגנים, ניתן לגרד קישואים במקום/בנוסף לתפו"א, להוסיף פטרוזיליה, ביצה ואפילו פירורי לחם, תבלינים, ולטגן בטפלון עם תרסיס שמן או שמן מדוד או לאפות. ניתן להכין מהעיסה פשטידה נהדרת או מאפינס.

הילדים בחופש – דווקא בימים אלה נדאג להם לתעסוקה ולארוחות מסודרות, כך גם הילדים לא ינשנשו כל היום וגם לנו לא יהיה כל כך קשה. זוכרים כמה החטיפים לא בריאים?
חשבו…עם כל הכבוד לנס פח השמן, האם אני רוצה להנציח את הנס בהדלקת נרות או על הגוף שלי במרבדי שומן?
חשבו איזה טעם אתם רוצים לחוש בסוף החג? טעם של ניצחון או טעם סופגנייה? או טעם של עליה? של כשלון, של אכזבה?

נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לעבור את החג ללא תחושת פספוס.


קבלו שני מתכונים לחג מתוק!

לביבות תירס
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:
1 כוס חלב 1%
1 ביצה מופרדת לחלמון ולחלבון
2 כפות קמח שטוחות
1 קופסא גרעיני תירס לייט

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם חלמון הביצה. מוסיפים חלב ותירס ומניחים בצד לחצי
שעה. בקערה אחרת מקציפים את החלבון לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתערובת הקמח
והתירס. מחממים מחבת טפלון היטב ומרססים בתרסיס שמן. בעזרת 2 כפות יוצקים לביבות למחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

מיני סופגניות אפויות מתכון של אושר אידלמן ואודי ברקן דיאטנים קליניים ושפים באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:
 25 גרם שמרים טריים (או 6 כפיות שמרים יבשים)
 3 כוסות קמח
 3 כפות סוכר
 3 חלמונים (ביצים בגודל M)
 1 כפית משפר אפייה (לא חובה)
 1 כפית אבקת אפייה
 תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
 3/4 כוס חלב פושר (לחמם במיקרוגל חצי דקה)
 1 כף חמאה רכה
 2 כפות שמן קנולה
 1/4 כפית מלח
 מעט שמן קנולה לשימון הקערה

אופן הכנה:
מערבבים שמרים, חלב פושר וסוכר בקערה. מניחים במקום חמים ל- 10 דקות, עד שרואים בועות על פני הנוזל. מעבירים לקערת מערבל עם וו לישה ומוסיפים את שאר הרכיבים מלב המלח. מערבלים במהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות. מתפיחים כ- 40 דקות בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד, עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לרבעים ומכל רבע יוצרים 8-9 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מעבירים לתבנית אפייה משומנת של מאפינס. מכסים בניילון נצמד לתפיחה שנייה של כ – 20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ- 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. הופכים על רשת ומצננים מעט.

הצעה למילוי: ריבת תפוחים וניל
מצרכים:
1/2 קילו תפוחי גרנד סמית
1/2 קילו תפוחי פינק ליידי
1 מקל וניל
100 גרם סוכר
4 כפיות ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
מגלענים ומקלפים את התפוחים. מעבירים לסיר בינוני ומערבבים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הוניל ואת שאר המרכיבים. נותנים לחומרים לנוח שעה – עדיף אפילו לילה במקרר. מרתיחים את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות תוך כדי ערבוב על אש בינונית, עד שהתפוחים מתפרקים. מצננים ומעבירים לשקית זילוף או למזרק את הכמות הרצויה למילוי. את השאר אפשר להעביר לצנצנת לשימור במקרר. ממלאים את הסופגניות. אפשר לפזר מעליהן אבקת סוכר עם קינמון בעזרת מסננת.

צילום: יחסי ציבור
חג שמח!!